1515
Annons

Born Advokater rådgivare till Qlosr Group i två riktade nyemissioner om 57,5 MSEK

Born Advokater har agerat legal rådgivare till Qlosr Group AB (publ) i två riktade nyemissioner om sammanlagt 57,5 MSEK. Teckningskursen i emissionen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Born har sedan lanseringen den 1 december, biträtt flera noterade klienter inom kapitalmarknadsärenden.


Ett av Born Advokaters första uppdrag som ny aktör på kapitalmarknaden är att bistå Qlosr Group AB (publ) som rådgivare i två riktade nyemissioner. Qlosr Group AB är ett ledande IT-bolag som erbjuder smarta och effektiva lösningar till både företag och skolor.  

 

Den första riktade emissionen blev kraftigt övertecknad och tillför bolaget 49,5 MSEK. Tecknare i emissionen utgörs av ett antal kvalificerade och välrenommerade investerare. Qlosr Groups styrelse har därutöver beslutat om en andra riktad nyemission, till samma teckningskurs, som kräver bolagsstämmans godkännande. Extra bolagsstämma för att godkänna den andra riktade nyemissionen kommer att hållas den 15 december 2021.

 

Born Advokaters team har bestått av delägare Erik Borgblad, advokat Jan Ögren samt biträdande juristerna Erica Juhlin och Jacob Axelsson.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Jan Litborn, Managing Partner

070-563 88 00

jan.litborn@born.se

 

Erik Borgblad, advokat och delägare

073-516 00 08

erik.borgblad@born.se

 

 

Om Born Advokater

Born Advokater är en boutiquebyrå med fokus på affärer och transaktionsjuridik. Vi är specialiserade inom bank & finans, fastighetsrätt, företagsöverlåtelser, kapitalmarknadstransaktioner och tvistlösning. Med högt engagemang, personligt bemötande, tempo och driv stödjer vi våra klienter genom hela affären. Born Advokater lanserades den 1 december 2021, www.born.se.

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?