1515
Annons

Arbetsrättsexperten med vid stora industriprojekt i norrland

Arbetsrättsexperten är med när industriföretagen expanderar i Norrland. Det gäller nya fabriker och det behövs arbetsrättslig specialistkompetens. Arbetsrättsexpertens specialgrupp är specialiserade på företags etableringar och avancerade förhandlingar och företräder arbetsgivare i flera spännande industriprojekt.

Spännande och komplexa ärenden
Samtliga jurister som är verksamma inom Arbetsrättsexperten har särskild kompetens inom förhandling och arbetsrättens rättsområde. Hos Arbetsrättsexperten finns även en grupp jurister som huvudsakligen arbetar med större och mer komplexa ärenden, det kan till exempel handla om utländska bolags etableringar i Sverige, förhandlingar för arbetstagare på exekutiv nivå, eller som i detta fall, att delta vid större projekt som innebär att företräda arbetsgivare vid nyetableringar som omfattar flera tusen anställda. Byrån är även behjälplig med att vid behov starta fackförbund eller teckna nya kollektivavtal i syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för såväl företagen som deras anställda.

Det är många spännande förändringar på arbetsmarknaden i Norrland just nu. Byråns specialgrupp besitter en unik kompetens, och vi glada över att kunna medverka i dessa två ärenden, säger vd Johannes Merbom. 

Tung kompetens
Arbetsrättsexperten har flera jurister som besitter unik spetskompetens, bland de jurister som ingår i byråns specialgrupp återfinns bland annat chefsjurist Bo Villner, som har arbetat som jurist i snart 50 år och som arbetat inom arbetsrättens rättsområde nästan lika länge. Bo Villner är även ombudet bakom flera uppmärksammade och kända domar på arbetsrättens område, redan tidigt i sin karriär gjorde han sig känd som ombudet bakom domen som kom att ligga till grund för den sk. Bastubadarprincipen. Ett annat tungt namn är byråns senaste topprekrytering, fd. domaren Magnus Norström som arbetat inom domstolsväsendet i över 30 år och som dessutom har gedigen internationell erfarenhet, som också är en del av Arbetsrättsexpertens specialgrupp.

Syftet med Specialgruppen är att kunna tillhandahålla rätt kompetens på rätt tid och plats, i enlighet med vad våra klienter efterfrågar. Det är viktigt i alla våra ärenden men inte minst när det rör mer komplexa projekt som dessa.

Chefsjurist Magnus Norstrm och Chefsjurist Bo Villner

Rekryterar experter
Arbetsrättsexperten är idag den största juridiska byrån på arbetsrättens område i Sverige, och avser inom kort att utöka sitt team med fler specialister. Erfarenhet av förhandling på internationell nivå, gedigen bakgrund inom arbetsrätt och språkkompetens är egenskaper som byrån är särskilt intresserade av.

Personligheten är naturligtvis väldigt viktig också. När man företräder klienter på den här nivån är det viktigt att juristen inte bara är en duktig jurist, utan är synnerligen driven, resultatinriktad och med hög social kompetens, vilket är viktigt både i kontakt med klienter och motparter. De jurister som är inkopplade på dessa projekt är noga utvalda för uppgiften, och klienten, säger vd Johannes Merbom.

Arbetsrättsexperten

Johannes Merbom
VD

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

Sänkta elkostnader för industrin – med digital lösning

Ökade elpriser, rekordstora prisskillnader och en alltmer oförutsägbar elmarknad gör att elinköpet i dag är ett av de allra viktigaste inköpen att hålla koll på – och regelbundet se över för industri och offentlig sektor.

– Nu finns det en ny modern och digitaliserad lösning för att hantera situationen. Vinnaren, eller kanske minst smärtsamt, blir det för den som kan hantera kort- och långsiktiga strategier samtidigt, säger Magnus Kjellin, vd på Energy Sourcing Technology som har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning av elinköp.

Ta kontroll över din elaffär

Samhället står inför en av sina största förändringar inom energiområdet sedan elektrifieringens intåg för mer än hundra år sedan. Förnyelsebarhetsresan i samhället kanaliseras till att den befintliga elproduktionsapparaten delvis behöver ställas om, och att elproduktionen behöver dubbleras. Utöver det ska elnät förstärkas och helt nya tekniska lösningar uppfinnas, testas och kommersialiseras.

– Det är ingen liten utmaning eller omställning vi står inför, säger Magnus Kjellin.

Detta innebär att elinköpare måste kunna hantera både kortsiktiga strategier för inköp och riskhantering samt långsiktiga strategier för hur man vill vara med och påverka samhällets utveckling. Förutom påverkan handlar det också om olika typer av investeringar i exempelvis vindkraft, solceller eller annan teknik.

Tekniken hittar en miljard

I dag arbetar Energy Sourcing Technology med sin SaaS-lösning mot industri och offentlig sektor, där elinköp är en stor del av affären. Men fungerar elmarknaden i dag optimalt för att alla Sveriges elinköpare ska kunna hantera sitt elinköp på ett kostnadseffektivt och tryggt sätt? Enligt Magnus Kjellin är svaret nästan.

– Det finns en både fungerande börsmarknad och en OTC-marknad för elkontrakt och gröna certifikat. Det är kanske den viktigaste förutsättningen. De handlade volymerna hade gärna fått vara större men den viktigaste förutsättningen är ändå att marknadsplatsen finns, säger han och fortsätter:

– Genom att prissäkra lite av sitt framtida elbehov successivt undviker elköpare att exponera sig fullt ut mot det rörliga kontraktspriset. Det viktigaste är att göra ett medvetet och genomtänkt val. Det vi kan göra nu med hjälp av tekniken som ger helt nya insikter och affärsmöjligheter, säger han.

Magnus Kjellin är vd på Energy Sourcing Technology.
Magnus Kjellin är vd på Energy Sourcing Technology.

Industri och offentlig sektor, som kommuner, landsting och statliga myndigheter förbrukar el, för uppskattningsvis 15-25 miljarder kronor varje år. Magnus Kjellin förklarar att tidigare avsaknaden av professionella verktyg för att hantera styrning och uppföljning av elinköpet  har inneburit att kostnaderna varit 5-10 procent för höga för elinköparna. Det motsvarar någon miljard per år.

– Som elköpare måste man engagera sig i styrning av elinköpet och i avtalstecknandet. Den som skriver på ett standardavtal från en elleverantör är nästan alltid en ekonomisk förlorare. Det handlar exempelvis om hur prissättningen av elkontrakt sker och det handlar om helt obalanserade bestämmelser kring skyldigheter och rättigheter, säger han.

– Dels så rapporteras ofta genomförda prissäkringar en gång i månaden vilket gör det väldigt svårt och tidsödande att kontrollera i efterhand, dels är avtalen formulerade på ett sätt som ger elleverantören i princip helt fria händer att sätta vilket pris som helst, säger han.

Omställningen en stor utmaning för alla som handlar med el

Leif Borgstedt är ansvarig för elhandeln på Scania, vars mål är att vara helt fossilfria till år 2025. Han konstaterar att omställningen till ett hållbart samhälle med fossilfria produkter är en stor utmaning för alla som handlar med el.

– Att kunna hantera flera olika typer av gröna energiprodukter, finansiella lösningar i kombination med hög rörlighet på priserna kommer att bli vardag för de energiansvariga. Det kräver en bredare kompetens i hanteringen av energiaffären och ställer även högre krav på ett flexibelt och bra systemstöd, säger han.

Det har inte funnits någon enkel lösning på problemet tidigare, varken för offentlig eller privat sektor. Men med hjälp av Energy Sourcing Technology’s IT-verktyg kan en stor del av handeln automatiseras och det är enkelt att hålla koll på att villkor och avtal följs och säkerställa att det inte finns några dolda marginaler i priset. Men framför allt har det inneburit en tidsvinst i det dagliga arbetet.

– Jag har fått en extra halvtid som jag kan lägga på att jobba med elinköps- och hållbarhetsfrågorna, säger han.

Hitta kostnadsbesparingar för era elinköp – läs mer om Energy Sourcing Technology 

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?