1515
Annons

Gainbridge lanserar ny fond i direktkundslösning via Fondab

Gainbridge lanserade i oktober 2021 fonden Gainbridge Novus Nordic för investerare i en direktkundslösning i samarbete med Fondab. Fonden som är företagets första fond, har en specialiserad inriktning och investeringsstrategi med fokus på direktinvesteringar i innovativa tillväxtbolag som väljer den noterade miljön som ett verktyg för att förverkliga sin tillväxtresa. Fonden finns nu tillgänglig via www.gainbridge.se.

Gainbridge i samarbete med Fondab

Fondabs plattform för fondhandel, depå- och slutkundshantering står för den tekniska plattformen för Gainbridges kunder. Lösningen innebär ett komplett kundgränssnitt och depåhållning inom ramen för ISK, fonddepå och kapitalförsäkringsdepåer.

”Genom Fondabs digitala plattform kan vi erbjuda våra kunder en säker och smidig lösning för sina investeringar där de i Gainbridge-miljö kan följa utvecklingen på ett tydligt och bra sätt”, säger VD och ansvarig förvaltare Sebastian Hodel Fryzell.

Gainbridge Capital AB är ett helägt dotterbolag till Spotlight Group. Fokus för företaget är att investera i värdeskapande idéer genom att tillföra kapital till innovativa och skalbara bolag i Norden som är noterade eller på väg att noteras. Genom att göra direktinvesteringar i tillväxtbolag i Norden som väljer den noterade miljön för sin tillväxtresa, erbjuder fonden investerare en möjlighet att ta del av potentialen på en marknad som annars är svår att utvärdera på ett väldiversifierat och riskminimerat sätt.

”Eftersom vår fond är så nischad har vi en kontinuerlig personlig dialog med samtliga investerare, vilket vi kommer att fortsätta ha även i framtiden. Intresset från nya investerare som både vill investera och lära sig mer om vårt segment är stort. Även med dessa inleder vi en direktkontakt som vi underhåller och utvecklar över tid. På så vis arbetar vi lite annorlunda jämfört med traditionella fonder. Vår ambition är att hela tiden leverera nya värden till våra kunder”, säger Sebastian Hodel Fryzell.

”Att Gainbridge väljer en direktkundslösning där de kan vara nära sina investerare känns helt naturligt och vi ser med spänning fram emot ett gemensamt och långsiktigt arbete för att skapa goda värden för slutkunden. Genom vår helhetslösning där Fondab hanterar allt från kundgränssnittet till de legala- och administrativa processerna för kunder skapar vi goda förutsättningar för Gainbridge att fokusera på förvaltningen och kundrelationen”, säger Filip Birkhammar, Försäljningsansvarig på Fondab.

Läs mer om Gainbridge Novus Nordic

För mer information, vänligen kontakta:

Filip Birkhammar, Försäljningsansvarig Fondab
filip.birkhammar@fondab.com    

Sebastian Hodel Fryzell, VD och ansvarig förvaltare Gainbridge Capital AB
sh@gainbridge.se
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?