Annons

Announcement from extra general meeting of Storytel AB (publ)

The extra general meeting of Storytel AB (publ) ("Storytel") was held today on 30 November 2021, where the following resolutions were passed by the shareholders. Due to the ongoing corona pandemic, the general meeting was carried out through postal voting only, without physical presence.

The extra general meeting resolved, in accordance with the nomination committee's proposal, that the board of directors shall comprise eight directors and no deputy directors.

It was further resolved, in accordance with the nomination committee's proposal, that the remuneration to the newly elected director shall be SEK 250,000 on an annual basis, prorated for the part of the year for which he is appointed. It was further resolved, in accordance with the nomination committee's proposal, to elect Richard Stern as new director of the board. It was noted that Joakim Rubin, Stefan Blom, Helen Fasth Gillstedt, Malin Holmberg, Rustan Panday, Jonas Sjögren and Jonas Tellander remain as directors of the board.
 

FNCA Sweden AB is the company’s certified adviser. FNCA can be reached at info@fnca.se or +46 8 528 00 399. 


For more information, please contact:

Andreas Lindblom, Head of FP&A and Investor Relations, Storytel

Tel: +46 72 506 14 22

Email: andreas.lindblom@storytel.com


Dan Panas, Head Global Communications & PR, Storytel

Tel: +46 70 186 52 90

Email: dan.panas@storytel.com
 

About Storytel

Storytel is one of the world’s largest subscribed audiobook and e-book streaming services and offers listening and reading of more than 700 000 titles on a global scale. Our vision is to make the world a more empathetic and creative place with great stories to be shared and enjoyed by anyone, anywhere and anytime. Storytel’s streaming business is conducted under the brands Storytel and Mofibo. Storytel’s publishing business area is carried out through the audiobook publisher StorySide and acclaimed Nordic publishing houses such as Norstedts, People’s and Gummerus. Storytel operates in 25 markets around the globe and is headquartered in Stockholm, Sweden.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från SchaefflerAnnons

Schaeffler skapar mervärde för kunder genom AI

Den trådlösa IoT-lösningen OPTIME gör tillståndsövervakning av maskiner i olika produktionsprocesser effektiv och ekonomisk.
Den trådlösa IoT-lösningen OPTIME gör tillståndsövervakning av maskiner i olika produktionsprocesser effektiv och ekonomisk.

Omvandlingen av fordons- och tillverkningsindustrin mot industri 4.0 är en utmaning för alla aktörer. För att fortsatt vara framgångsrik behöver industrin nu satsa på digitala lösningar kopplat till AI. I den omställningen vill Schaeffler vara en ledande aktör. 

– Om du vill bli framgångsrik måste du skapa innovativa lösningar. Vi hjälper våra kunder att forma framtiden för mobilitet och rörelse på samma framgångsrika sätt. Vi gör det genom datadrivna lösningar med stöd av AI, säger Erik Askensjö, Managing Director, Schaeffler Sverige.

Vägen mot industri 4.0

Schaeffler har utformat en tydlig AI-strategi för att stötta sina kunders resa mot Industri 4.0-verksamheten. Det gör att företaget kan tillhandahålla smartare produkter som kommer med ökad prestanda och funktionalitet.

– Vi strävar hela tiden efter att stärka konkurrenskraften för våra produkter och utöka vårt utbud av digitala tjänstelösningar. Det gör att vi kan tillhandahålla överlägsna lagerprodukter för exempelvis robotik, vind och gruvdrift baserat på inbäddad artificiell intelligens. Vi berikar även vår analoga kompetens i världsklass inom lagerteknik med digitala tjänster. Ett utmärkt exempel är OPTIME, där vi erbjuder branschledande tillståndsövervakningstjänster till våra kunder, fortsätter Erik Askensjö.

Schaeffler arbetar kontinuerligt med att utveckla mer hållbara och intelligenta lösningar som möter kundernas nya behov. För att uppnå detta har man ett stort team av FoU- och dataexperter som ständigt arbetar med innovationer för att stärka konkurrenskraften av produkterna och utöka utbudet av digitala tjänstelösningar.

– Framtiden är digital och det är vi också: Digitalisering är en nyckelfaktor i vår strategi. Till exempel har vi lämnat in cirka 2000 patentansökningar till det tyska patentverket per år de senaste åren. Detta gör oss till en av de mest innovativa företagen i Tyskland. Genom att nu använda AI och den så kallade digitala tvillingteknologin kan vi bidra till ökad hållbarhet, tack vare längre livslängd och längre serviceintervall, avslutar Erik Askensjö.

Om Schaeffler
Schaeffler Group är en global verksam leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin och har i mer än 75 år tillhört pionjärerna med banbrytande uppfinningar och utvecklingsarbete inom rörelseteknik och mobilitet. 

För mer information: www.schaeffler.se 

 

Mer från Schaeffler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera