1515
Annons

Index köper stor kontorsbyggnad i West Palm Beach

Index Investment Group köper en mycket åtråvärd fastighet i West Palm Beach, en dryg timme norr om Miami och flyttar in med sitt amerikanska byggföretag Verdex.

- Det blir utmärkta lokaler för Verdex, men det blir fler hyresgäster i fastigheten också, säger Bjarne Borg, CEO Index Investment Group USA, verksam från det amerikanska huvudkontoret i Jupiter, Florida.

Byggnaden består av drygt 6,000 kvadratmeter kontorsyta.  Läget är attraktivt och utgör porten mellan det återupplivade Warehouse District och Palm Beach International Airport.

- Vi är trogna vår strategi, att hitta och utveckla fastigheter i  attraktiva lägen i områden som står inför en transformation, säger Bjarne Borg.

Index betalar drygt 120 miljoner kronor för fastigheten som nu ska döpas om till District Pointe och totalrenoveras till ett toppmodernt kontorsnav för kontorshyresgäster, men också bli nya amerikanska huvudkontoret för Index delägda amerikanska byggföretag, Verdex Construction.

- Denna strategiska investering i West Palm Beach öppnar samtidigt upp för möjligheten att utveckla flerfamiljsbostäder på den nuvarande parkeringen, säger Bjarne Borg.

Verdex Construction är ett delägt bolag till Index som efter bara sju år vuxit till att bli ett av södra Floridas 10 största byggföretag.

- Verdex är en av våra ”hemliga” succéer i USA och omsätter över 2 miljarder kronor. Företaget har vuxit rekordartat och har gått med vinst i alla år sedan starten 2015, avslutar Bjarne Borg.

Index Investment Group har gjort betydande investeringar i industri- och logistikanläggningar och bostadsprojekt i Florida och New York. Sedan 2012 har gruppen i Nordamerika utvecklat och investerat i drygt 700 000 kvadratmeter kontor-, industri- och logistikfastigheter samt byggt över 2 800 bostäder.

För mer information och bilder på projektet, kontakta:

Rikard Björk, Presschef Index Residence; +46 70 710 69 53, rikard.bjork@indexresidence.se

Om Index Invest International AB (publ)

Index Invest International AB grundades 1998 i Stockholm. Vi är idag en oberoende investerargrupp inom fastigheter med en affärsstrategi som har ett tydligt fokus på bostadsutveckling i Sverige. Genom vår systerkoncern Index Investment Group arbetar vi med affärsutveckling i Nordamerika med såväl bostadsfastigheter som kommersiella fastigheter samt förnyelsebar energi.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease förvärv District Pointe

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?