Hoppa till innehållet

Annons

Första patienten monitorerad i University College Cork’s INFANT Centres kliniska studie med NEOLA[®]

Pressrelease

GPX Medical AB (publ) meddelar idag att den första patienten har monitorerats i den prövarinitierade kliniska studien på nyfödda barn som leds av University College Cork’s INFANT Centre på Irland.

Studien planeras att omfatta upp till 200 spädbarn, och inleds med nyfödda utan andningspåverkan för att därefter även omfatta nyfödda barn med olika typer av andningsproblem samt spädbarn inom olika viktklasser. Mer exakt kommer studien att utvärdera placeringen av NEOLA®-proberna på olika områden på barnens bröstkorg. Studien leds av Professor Eugene Dempsey, Horgan Chair in Neonatology, INFANT Centre, University College Cork (UCC).

”Monitoreringen av den första patienten i den prövarinitierade kliniska studien på nyfödda barn med NEOLA® är ett viktigt steg i vår ambition att nå marknaden efter regulatoriskt godkännande 2023. Samarbetet med Universitetssjukhuset i Cork är både ett viktigt bevis på värdet av vår produkt men det kommer även att ge oss omfattande insikter och data, som kommer att vara värdefulla i vår produktutveckling och validering framöver,” säger Hanna Sjöström, vd för GPX Medical.

"Det här systemet har potential att avsevärt förändra sättet på vilket vi övervakar spädbarn inom den neonatala intensivvården, särskilt för tidigt födda spädbarn och fullgångna spädbarn som erhåller mekanisk ventilation. Vi kan inte bara övervaka dem mer noggrant i realtid, utan vi kan minska exponeringen för röntgenstrålar och begränsa antalet blodprov som utförs", kommenterar Professor Eugene Dempsey, Horgan ordförande i neonatologi vid UCC, Clinical Lead for Neonatal Forskning och huvudprövare vid INFANT Research Centre.

NEOLA®
NEOLA® är ett medicintekniskt system för kontinuerlig och icke-invasiv lungövervakning av för tidigt födda barn. Systemet mäter förändringar i lungvolym och syrgaskoncentrationen i lungorna hos för tidigt födda spädbarn med möjlighet att omedelbart upptäcka komplikationer såsom respiration-svikt, en blockerad luftväg eller en felplacerad luftrörstub. Detta innebär att vårdpersonal varnas om ett problem i realtid och kan behandla patienter direkt.

För ytterligare information, kontakta:

Hanna Sjöström, vd GPX Medical, tel: 0760-10 71 16, e-post: hs@gpxmedical.se

____________________________________________________________________________

GPX Medical AB (publ) utvecklar medicinteknisk utrustning för kontinuerlig övervakning av lungorna hos för tidigt födda barn. Omedelbar detektion av komplikationer ger möjlighet till tidig behandling och förbättrad vård.  Den patenterade teknologin är baserad på en spektroskopisk metod utvecklad vid Lunds universitet i Sverige. Metoden har även potential för diagnostik av bihålor. Bolaget grundades år 2016 som ett helägt dotterbolag till Gasporox AB (publ) och är noterat på NASDAQ First North Growth Market (ticker: GPXMED). Se mer på www.gpxmedical.se. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, tel: +46 (0)8-528 00 399, e-post: info@fnca.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera