1515
Annons

Born Advokater företräder ägarna i Best of Brands Group vid avtal om samgående med We aRe Spin Dye

Born Advokater har rådgivit ägarna i Best of Brands Group Europe AB (BoBG) vid avtal om samgående med Cleantech-företaget We aRe Spin Dye (WRSD) AB (publ). Born Advokater är en nylanserad advokatbyrå i Stockholm specialiserad på M&A.

Bild från vänster: Borns delägare Jonas Gombrii, Erik Borgblad, Jan Litborn och Johan Svahn. Delägarna Pontus Kågerman och Johan Stridbeck saknas på bilden.
Fotograf: Elisabeth Toll


Ett av Born Advokaters första uppdrag som ny aktör på transaktionsmarknaden är att bistå ägarna i BoBG, som grundades 2009 och sedan dess har förvandlats till den ledande digitala flash-försäljningsaktören i Norden. Nu har BoBG med rådgivning från Born Advokater, ingått avtal om samgående med WRSD, som förvärvar samtliga aktier i bolaget.

 

Förvärvet skedde mot en total köpeskilling om cirka 177 miljoner kronor vilken till 100 procent ska regleras mot nyemitterade aktier i WRSD till en avräkningskurs om 8,0 kronor per aktie.

 

-          Vi upplever en historisk het förvärvs- och transaktionsmarknad just nu. Med affärsnära juridisk rådgivning har vi bistått BoBG i deras samgående med WRSD. Vi ser fram emot många fler liknande uppdrag för entreprenöriella svenska bolag, berättar Erik Borgblad, advokat och delägare på Born Advokater. 

 

Born Advokaters team har bestått av Erik Borgblad och Erica Juhlin.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Jan Litborn, Managing Partner

070-563 88 00

jan.litborn@born.se

 

Erik Borgblad, advokat och delägare

073-516 00 08

erik.borgblad@born.se

 

 

Om Born Advokater

Born Advokater är en boutiquebyrå med fokus på affärer och transaktionsjuridik. Vi är specialiserade inom bank- och finans, fastighetsrätt, företagsöverlåtelser, kapitalmarknadstransaktioner och tvistlösning. Med högt engagemang, personligt bemötande, tempo och driv stödjer vi våra klienter genom hela affären. Born Advokater lanseras den 1 december 2021, www.born.se.

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Born_PM_BoBG_20211129

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SigmaAnnons

Ger nycklar för lyckad molntransformation

Rashin Kabodvand, vd, och Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions.
Rashin Kabodvand, vd, och Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions.

Molnet har gått från ”nice to have” till ”need to have” under pandemin – och utvecklingen spås hålla samma snabba takt även framåt. Sigma Technology Digital & Cloud Solutions jobbar nu för att möta det stora behovet hos svenska och internationella företag.  

Molnet blir en möjliggörare för att lyckas med digitalisering, men för att maximera affärsnyttan av en förflyttning till molnet bör man identifiera vilka delar av den egna verksamheten som faktiskt skulle effektiviseras av att genomgå en molntransformation. 

Just detta tar Sigma Technology Digital & Cloud Solutions avstamp i. De är ett nystartat IT-konsultbolag som utmanar branschen och sina kunder i hur en molntransformation kan och bör se ut. Vd:n Rashin Kabodvand berättar varför molnet bör bli en pusselbit i alla organisationers digitaliseringsstrategi.

– Vi måste möta den digitala omställningen genom nya och förbättrade tjänster. Behovet av snabb ”time to market” ökar och är viktig för företagens konkurrenskraft. Resultatet av en molntransformation blir effektivisering, flexibilitet, tillgänglighet och skalbarhet. Att flytta till molnet är nödvändigt för ökad affärsnytta, säger hon. 

Skapar verklig affärsnytta

Allt handlar om att digitalisera rätt saker. Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions, förklarar. 

– Molnet ger oss bättre möjligheter att göra rätt saker och hitta en teknisk lösning. Genom att ta bort ”undifferentiated heavy lifting” och använda sig av managerade tjänster i molnet kan verksamheten fokusera på att skapa affärsnytta. När vi hjälper våra kunder tittar vi inåt och diskuterar vad som ska flyttas till molnet, varför och hur det ska gå till, säger han och fortsätter:

– Vi tycker inte att man ska migrera för migrerandets skull. Vi pratar sällan om att skära ner kostnader. Molnet handlar inte om att spara pengar, utan om att nå en ökad lönsamhet.

Backas upp av stabil koncern

Sigma Technology Digital & Cloud Solutions startades upp i början av 2021. På tio månader har bolaget vuxit till 40 anställda. Målet är att företaget ska bli en av de tre främsta molntjänstleverantörerna på marknaden. 

Förutom att leverera paketerade tjänster utifrån plattformarna Microsoft Azure, Amazon Web Services och Google Cloud kan företaget också bidra med kompetensförsörjning, något som kan vara avgörande för att lyckas med en digital transformation.

– Vi är ett nischat bolag med en tydlig vision, samtidigt som vi tillhör en koncern med över 4000 anställda med expertis inom allt som rör teknologi. Detta gör att vi kan leverera specialistkompetens till våra kunder i stora volymer, trots att vi är ett nystartat bolag, säger Rashin Kabodvand.

Vill du effektivisera din verksamhet genom molntjänster? Läs mer här. 

Om Sigma Technology Digital & Cloud Solutions

Sigma Technology Digital & Cloud Solutions är ett nystartat bolag inom Sigma Technology-gruppen. Bolaget fokuserar på systemutveckling, design och publika molntjänster. Sigma Technology Digital & Cloud Solutions har i dag 40 anställda och har som mål att bli 100 specialiserade konsulter.

Mer från Sigma

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sigma och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?