1515

Valutahandel släpper guide till stablecoins

Webbplatsen Valutahandel, som ofta diskuterar alla typer av både traditionella och digitala valutor, har idag släppt en rejäl guide till stablecoins. Målet är att ge en översikt och topplista av marknadens kryptovalutor som är peggade mot en råvara, fiatvaluta eller annan tillgång.

I skuggan av Bitcoin och Ethereum så finns en mindre volatil grupp av kryptovalutor. De kallas stablecoins och dess värde är peggat till en annan tillgång. Valutapeggningen kan antingen ske mot en traditionell fiatvaluta som USD eller Euro, mot en råvara som gul eller silver eller lite motsägelsefullt gentemot en eller flera andra kryptovalutor, förklarar Valutahandel.se.  

I takt med att Wall Street försöker få en ledande roll när amerikanska SEC vill reglera stablecoins, så vill vissa amerikanska tjänsteman implementera bankliknande regler, skriver Bloomberg.

Majoriteten av alla stablecoins är nämligen knutna till den amerikanska dollarn, vilket fått myndigheter i USA extra angelägna att reglera bland annat Tether (USDT), Binance USD (BUSD), USD Coin (USDC), PaxDollar (USDP) och TrueUSD (TUSD) för att nämna några. 

En full översikt och guide till stablecoins finns på https://www.valutahandel.se/stablecoin/. I den nyligen lanserade sammanställningen så visas marknadens största stablecoins, en topplista över alla existerande kryptovalutor som är peggade och en förklaring till hur stablecoins kan användas. Vidare så visas även en översikt var det går att köpa stablecoin, vilka sju guldbackade stablecoins som finns och hur de olika typerna skiljer sig åt. 

En av de stora anledningarna till att många går in i stablecoins är för att få en stabil avkastning. Både USDT och USDC ger för närvarande en årlig ränta på över 10%, vilket är avsevärt högre än traditionella valutor. Men det kommer givetvis med en ökad risk också.

Även om stabelcoins är mindre volatila än andra kryptovalutor, så är det ju ändå en växelkursrisk mot den peggade valutan eller råvaran, en uppbackningsrisk, en generell marknadsrisk och risker med framtida reglering”, menar Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se. 

För ytterligare detaljer om hur stablecoins kan köpas, vilken skatt som gäller, de bästa marknadsplatserna och vilken årlig ränta som kan erhållas så besök Valutahandel’s guide om stablecoins.
 

Markus Jalmerot
Editor-in-chief & medgrundare
+351911065323
mj@valutahandel.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från KIAAnnons

Därför stiger andrahandsvärdet på elbilar och laddhybrider

Lägre klimatpåverkan, smartare funktioner och lägre driftskostnader.

Fördelarna med att köra en elbil eller laddbar bil är många.

Dessutom visar siffror att laddbara bilar får ett allt starkare andrahandsvärde.

– Vi märker att efterfrågan på laddhybrider och rena elbilar ökar, både när det gäller nya och begagnade bilar, säger David Lilja, press- och kommunikationschef på Kia Sweden.

Extern länk: Kia EV6 – den nya generationens elbil 

Under årets tredje kvartal bytte totalt 367 347 begagnade bilar ägare i Sverige, enligt statistik från Vroom.

Efterfrågan på begagnade bilar är stor och det har gjort att priserna har stigit, och speciellt har priserna ökat för begagnade laddhybrider och elbilar.

Utvecklingen av elbilar sker allt snabbare men produktionskapaciteten är fortfarande begränsad. Det – i kombination med att räckvidden på el och hybridbilar är tillräcklig för många människors behov – gör att andrahandsvärdet på laddbara bilar är högt.

”Framtidssäkert köp”

Forskare på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) har presenterat undersökningar som dessutom visar att värdeminskningen för en elbil är lägre än vad tidigare undersökningar fastställt. Resultatet visar att elbilar tappar mindre i värde än till exempel bensinbilar.

– Att köpa en laddbar bil är ett tryggt och framtidssäkrat köp för kunder i dag. Att driftkostnaderna för att äga en elektrisk bil blir relativt låga gör att andrahandsvärdet på el- och laddhybrider är högt, säger David Lilja.

Marknadsledande

Kia har i dag ett av de bredaste modellprogrammen av laddbara bilar i Sverige och är marknadsledande på laddbara bilar. Målet för Kia i Sverige är att alla nya Kia-bilar som säljs år 2024 ska vara laddbara.

Kia har i dag ett stort utbud av laddbara bilar och den elektrifierade Kia Niro-familjen är Sveriges mest sålda bilmodell till privatpersoner. Dessutom har den sjusitsiga familje-suven Kia Sorento Plug-In Hybrid med fyrhjulsdrift och låga 38 g/km CO2 blivit populär bland annat tack vare hög säkerhet, prisbelönt design och lång räckvidd på el.

Ultrasnabb laddning

Samtidigt som intresset för laddbara bilar ökar lanserar nu Kia nya spännande modeller helt framtagna för eldrift. En av de bilarna som redan nu är en storsäljare är nylanserade Kia EV6, den första av sju bilar som bygger på den dedikerad elbilsplattformen E-GMP.

Med ny teknik har EV6 utrustas med möjlighet till ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Elbilen har stöd för 800 volts-teknik, vilket gör det möjligt att snabbladda batteriet från 10 till 80 procent på bara 18 minuter och 4,5 minuters laddning ger en räckvidd på 100 km.

EV6 har en räckvidd på upp till 528 kilometer på en laddning, enligt WLTP.

Fyra modeller

Samtliga versioner av EV6 – totalt fyra till antalet – på den svenska marknaden kommer med det stora batteriet på 77,4 kWh, och batteriets placering i golvet skapar rymlighet i kupén och ett platt golv för bästa komfort.

Kia EV6 släpps först i tre olika versioner: EV6, EV6 Plus och GT Line och i slutet av nästa år kommer en fjärde version – toppmodellen Kia EV6 GT. Den sistnämnda är fyrhjulsdriven med dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln. Kia EV6 GT har sammanlagt 585 hästkrafter. 0 till 100 km/h klaras av på 3,5 sekunder och topphastigheten anges till 260 km/h.

Och som alla bilar från Kia ingår sju års nybilsgaranti, som även gäller EV-batteriet.

Detta påverkar naturligtvis också andrahandsvärdet för en elbil positivt. Garantin är bunden till bilen och övergår till nästa ägare om man väljer att sälja sin elbil under garantiperioden.

Så ska Kia lyckas ställa om till laddbara bilar till 2024

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?