Hoppa till innehållet

Annons

”ERP-systemet” för B2B SaaS-bolag tar in 34 MSEK i ny finansieringsrunda

Pressrelease

Younium är en SaaS för hantering av avancerade kundabonnemang, abonnemangsfakturering samt abonnemangsprodukter och prissättning. Bolaget är idag drygt 30 personer och kunder är framför allt andra SaaS och mjukvarubolag inom B2B. Younium har de senaste åren växt med över 100% årligen och tar nu in pengar för att expandera ytterligare.

VD/Grundare Niclas Lilja och styrelseordförande Per Nordling har lång erfarenhet inom SaaS-branschen och arbetat tillsammans på bland annat företaget Medius. Under den tiden föddes idén till Younium – att stödja liknande bolag med sin abonnemangshantering.

Efter Youniums starka tillväxt på den nordiska marknaden senaste två åren där SaaS-bolag som Kognity, Technia och Quinyx anslutit sig till Youniums Subscriptionhubb är Niclas redo att gasa och växla upp tillväxten rejält.

”Hela SaaS-marknaden expanderar kraftigt och vi växer med den. I takt med att våra kunder tar in fler nya abonnemangskunder blir hanteringen av dessa och strukturen för avtalen, produkterna och prissättningen allt mer avancerad. När inte det traditionella ERP:t, ekonomisystemet eller CRM:et räcker till och excelarken blivit för många då kommer man till oss”.

Pengarna ska framför allt användas för internationell expansion. Tillväxten fram till idag har främst kommit från de nordiska länderna men under de kommande åren är planen att även växa i Benelux, Tyskland och UK samt etablera sig i USA. Niclas ser också vikten av att vässa erbjudandet och organisationen för att stödja kundbasen.

”Vi ser ett stort behov hos våra kunder att vidareutveckla sin affär och sina processer med Younium som nav och där vill vi vara en vass och långsiktig partner.”

Partinc Capital är tillsammans med grundarna största ägare i Younium och de ser långsiktigt på sin investering.

”Vi ser att Younium kan gå hur långt som helst med tanke på att allt fler branscher ställer om att leverera sitt erbjudande som tjänst, så kallad Anything-as-a-Service, med återkommande intäkter som motor. Younium har ett starkt team och erbjudande som vi ser kan konkurrera och ta stora andelar av en global marknad”, säger Per Nordling.

Presskontakt: Emelie Linheden emelie.linheden@younium.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera