1515

Vaimo och commercetools i nytt partnerskap

Stockholm, 18:e november 2021 - Vaimo, en global helhetsleverantör inom omnikanal ingår officiellt partnerskap med commercetools. Alla snabba förändringar inom digital handel gör att Vaimo har initierat partnerskapet. Initiativet togs för att kunna uppfylla samtliga krav från de kunder och potentiella kunder som har valt att basera sin arkitektur på headless. Det nya partnerskapet ger såväl existerande som potentiella kunder till Vaimo som söker en flexibel lösning en chans att möta kraven från sin kundbas i samtliga kanaler och vid alla interaktionspunkter - genom hela köpresan.

I anslutning till det nya partnerskapet berättar Vaimos CEO, David Holender att “Vi ser fram emot att vara en partner till commercetools. Deras innovativa e-handelsplattform baserad på headless förändrar bilden av handel såsom vi tidigare är vana vid att se den. Det nya partnerskapet kommer att ge oss möjlighet att möta kraven på dagens e-handel - där vi stödjer varumärken och e-handlare som vill växa sin digitala närvaro och flytta fram positionerna inom upplevelsebaserad digital handel”. 

commercetools är ledande inom cloud native och plattformen för digital handel är helt baserad på headless arkitektur. Den är anpassad för microservices, där all kapacitet för handel exponeras genom API:er och där varje API kan konsumeras var för sig. Under 2021 har Gartner utnämnt commercetools till en ledare inom digital handel i Gartner® Magic Quadrant™ för andra året i rad. De har mottagit utmärkelsen för såväl sin digitala handelslösning mot B2B som för sin lösning mot B2C.  

Genom att hela handelslösningen är headless separeras funktionaliteterna för backend respektive frontend och genom det möjliggör commercetools en sömlös köpresa genom samtliga digitala interaktionspunkter. Flexibiliteten i commercetools API är kärnan i produkten och kan därigenom erbjuda de mest agila och dynamiska lösningar som går att få inom digital handel. 

CITAT FRÅN COMMERCETOOLS

Partnerskap har alltid varit en väsentlig del av commercetools framgång och vi är väldigt glada över att välkomna Vaimo till vårt ekosystem av partners som driver tillväxt i Norra Europa i Mellanöstern och längre än så. Vaimo har etablerat sig som en ledare inom digital handel under de senaste åren och har verkligen förstått vikten och värdet av composable commerce. Genom att kombinera commerctools MACH-plattform med Vaimos strategi, design och utveckling är vi väl rustade för att tillsammans leverera fantastiska kundupplevelser inom digital handel för såväl B2B som B2C.

Dirk Weckerlei - Global VP Channel & Alliances, commercetools

Om Vaimo:

Vaimo är en av världens mest respekterade experter inom digital handel. Som en helhetsleverantör inom omnikanal levererar de digitala strategier- och lösningar, design samt webbutveckling till varumärken, detaljhandlare och tillverkare världen över. Vaimos fokus, erfarenhet och expertis inom B2B, B2C, D2C, PIM, headless, mobila appar, integrationer och säkerhet gör dem till en nyckelpartner för att driva framgång i digital handel. Med lokala kontor på 15+ marknader i EMEA, APAC samt Nordamerika och med över 500 anställda kan de erbjuda en internationell närvaro som tillåter dem att skapa nära och långsiktiga relationer med sina kunder.

Om commercetools: 

commercetools är den världsledande plattformen för nästa generations B2C och B2B-handel. För att skapa förändring i en bransch med ett långt arv av sviter har commercetools skapat en headless, multitenant och API-first baserad SaaS-handelsplattform. En plattform som är både cloud-native och som använder flexibla microservices. Genom att använda sig av modern utveckling i block byggda i en helt molnbaserad plattform tillhandahållen av commercetools kan kunder leverera den bästa köpresan genom alla interaktionspunkter på ett skalbart sätt. commercetools har kontor runt om i USA, Europa samt i Asien-Stillahavsregionen och har sitt huvudkontor i Tyskland. Sedan 2010 har commercetools mjukvara implementerats av Fortune 500-företag inom olika sorters branscher. Från retail till industri och från telekom till mode. 

Anna-Karin Evegård

Följande bilagor finns för nedladdning:
Vaimo och commercetools i nytt partnerskapSe fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EKNAnnons

Så kan en grön garanti lyfta företagets export

Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN.
Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN.

Nu lanserar statliga EKN en ny, grön kreditgaranti för att stötta exportföretag som bidrar till klimatomställningen. Garantin gör att EKN kan stå för 80 procent av bankens risk när ditt företag behöver finansiering för gröna investeringar. Så här kan du använda garantin.

Läs mer om EKN:s gröna kreditgaranti här

EKN:s gröna kreditgaranti är en ny lånegaranti som är riktad mot exporterande företag och deras underleverantörer. Syftet med garantin är att främja klimatinvesteringar och att stödja de framgångsrika svenska verksamheter som kan bidra till att uppfylla Parisavtalet. Vi frågade Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN, hur svenska exportföretag kan tjäna på att få en grön garanti.

– Vi har skruvat upp det här maximalt. Att EKN täcker upp till 80 procent av bankens risk för lån som ska gå till gröna investeringar gör det klart lättare för banken att kunna säga ja till företagets finansieringsbehov. Ett lån kan till exempel innebära möjligheten att utveckla nya gröna produkter eller tjänster – eller att ta sig in på en ny marknad med den befintliga verksamheten.

Exportföretag och underleverantörer

Carl-Johan Karlsson säger att garantin också kan användas för att ställa om den egna verksamheten till att bli mer klimatvänlig – och därmed mer konkurrenskraftig.

I många upphandlingar i dag efterfrågas exempelvis fossilfrihet, och det här är ju en utveckling som bara kommer att accelerera.

EKN:s gröna kreditgaranti erbjuds till företag som arbetar direkt eller indirekt med export. Det innebär att även underleverantörer till svenska exportföretag kan ansöka om garantin.

– Lånen kan till exempel handla om rörelsefinansiering, röra en specifik investering eller gå till att göra verksamheten mer klimatvänlig även på hemmaplan. Man behöver alltså inte vara en ”grön verksamhet” i dag, utan kan söka med syftet att ställa om.

EKN:s bedömningskriterier baseras på den nya EU-taxonomin som ska bidra till att uppfylla Parisavtalet, så i stora drag ska krediterna gå till något som stöttar klimatomställningen.

Hur ansöker då företag om EKN:s gröna kreditgarantier?

Banken som ansöker

– Det är företagets bank som ansöker om garantin och företaget som visar på hur projektet uppfyller kriterierna enligt den nya EU-taxonomin. Alla exportföretag och underleverantörer får gärna kontakta oss på EKN så kan vi guida både dem och banken igenom ansökningsprocessen.

Och de första gröna kreditgarantierna är redan på väg ut till svenska exportföretag.

– Vi arbetar med dem i skrivande stund och planen är att de första garantierna ska ställas ut nu under kvartal fyra. Om du och ditt företag vill göra gröna satsningar och vara med i klimatomställaningen så kontakta oss på EKN så berättar vi hur vi kan hjälpa till, säger Karl-Johan Karlsson.

Läs mer om EKN:s gröna kreditgaranti här

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?