Annons

Vaimo och commercetools i nytt partnerskap

Stockholm, 18:e november 2021 - Vaimo, en global helhetsleverantör inom omnikanal ingår officiellt partnerskap med commercetools. Alla snabba förändringar inom digital handel gör att Vaimo har initierat partnerskapet. Initiativet togs för att kunna uppfylla samtliga krav från de kunder och potentiella kunder som har valt att basera sin arkitektur på headless. Det nya partnerskapet ger såväl existerande som potentiella kunder till Vaimo som söker en flexibel lösning en chans att möta kraven från sin kundbas i samtliga kanaler och vid alla interaktionspunkter - genom hela köpresan.

I anslutning till det nya partnerskapet berättar Vaimos CEO, David Holender att “Vi ser fram emot att vara en partner till commercetools. Deras innovativa e-handelsplattform baserad på headless förändrar bilden av handel såsom vi tidigare är vana vid att se den. Det nya partnerskapet kommer att ge oss möjlighet att möta kraven på dagens e-handel - där vi stödjer varumärken och e-handlare som vill växa sin digitala närvaro och flytta fram positionerna inom upplevelsebaserad digital handel”. 

commercetools är ledande inom cloud native och plattformen för digital handel är helt baserad på headless arkitektur. Den är anpassad för microservices, där all kapacitet för handel exponeras genom API:er och där varje API kan konsumeras var för sig. Under 2021 har Gartner utnämnt commercetools till en ledare inom digital handel i Gartner® Magic Quadrant™ för andra året i rad. De har mottagit utmärkelsen för såväl sin digitala handelslösning mot B2B som för sin lösning mot B2C.  

Genom att hela handelslösningen är headless separeras funktionaliteterna för backend respektive frontend och genom det möjliggör commercetools en sömlös köpresa genom samtliga digitala interaktionspunkter. Flexibiliteten i commercetools API är kärnan i produkten och kan därigenom erbjuda de mest agila och dynamiska lösningar som går att få inom digital handel. 

CITAT FRÅN COMMERCETOOLS

Partnerskap har alltid varit en väsentlig del av commercetools framgång och vi är väldigt glada över att välkomna Vaimo till vårt ekosystem av partners som driver tillväxt i Norra Europa i Mellanöstern och längre än så. Vaimo har etablerat sig som en ledare inom digital handel under de senaste åren och har verkligen förstått vikten och värdet av composable commerce. Genom att kombinera commerctools MACH-plattform med Vaimos strategi, design och utveckling är vi väl rustade för att tillsammans leverera fantastiska kundupplevelser inom digital handel för såväl B2B som B2C.

Dirk Weckerlei - Global VP Channel & Alliances, commercetools

Om Vaimo:

Vaimo är en av världens mest respekterade experter inom digital handel. Som en helhetsleverantör inom omnikanal levererar de digitala strategier- och lösningar, design samt webbutveckling till varumärken, detaljhandlare och tillverkare världen över. Vaimos fokus, erfarenhet och expertis inom B2B, B2C, D2C, PIM, headless, mobila appar, integrationer och säkerhet gör dem till en nyckelpartner för att driva framgång i digital handel. Med lokala kontor på 15+ marknader i EMEA, APAC samt Nordamerika och med över 500 anställda kan de erbjuda en internationell närvaro som tillåter dem att skapa nära och långsiktiga relationer med sina kunder.

Om commercetools: 

commercetools är den världsledande plattformen för nästa generations B2C och B2B-handel. För att skapa förändring i en bransch med ett långt arv av sviter har commercetools skapat en headless, multitenant och API-first baserad SaaS-handelsplattform. En plattform som är både cloud-native och som använder flexibla microservices. Genom att använda sig av modern utveckling i block byggda i en helt molnbaserad plattform tillhandahållen av commercetools kan kunder leverera den bästa köpresan genom alla interaktionspunkter på ett skalbart sätt. commercetools har kontor runt om i USA, Europa samt i Asien-Stillahavsregionen och har sitt huvudkontor i Tyskland. Sedan 2010 har commercetools mjukvara implementerats av Fortune 500-företag inom olika sorters branscher. Från retail till industri och från telekom till mode. 

Anna-Karin Evegård

Följande bilagor finns för nedladdning:
Vaimo och commercetools i nytt partnerskapSe fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Malmö stadAnnons

”En subkultur som blivit en miljardindustri”

Den omsätter lika mycket som den svenska exporten av järnmalm och har därmed blivit en av Sveriges basnäringar. Spelutvecklingsbranschen har utvecklats till en miljardindustri. Dess epicentrum ligger i Malmö.

– Att branschen lockar hit människor från världens alla hörn är tack vare Malmös internationella atmosfär, säger Peter Lübeck på Game Habitat.

Det är lätt att starta, utveckla och etablera företag i Malmö. Läs mer om näringsliv et i Malmö här. 

Avatar, Tom Clancy´s The Division, James Bond och Sayonara Hearts. Några av världens största och mest kritikerrosade spel är skapade av spelutvecklingsbolag som alla har kontor i Malmö. 

Hur kommer det sig att Malmö blivit ett globalt nav inom den här framgångsindustrin? 

Flera faktorer spelar in, menar Peter Lübeck. Han är vd för intresseorganisationen Game Habitat, vars syfte är att skapa bästa möjliga förutsättningar för spelutvecklingsindustrin i södra Sverige att fortsätta växa och utvecklas. 

Massive Entertainments flytt från Ronneby till Malmö i början av 2000-talet gjorde avtryck på flera sätt, konstaterar Peter Lübeck.

– Nordic Game Conference, Europas ledande spelutvecklarkonferens, startades kort därefter och har sedan dess anordnat årliga sammankomster i Malmö. Några år senare slog The Game Assembly upp dörrarna i stan. Idag rankas skolan som en av de tio främsta utbildningarna i världen inom spelutveckling. 

I stort sett alla som gått utbildningen erbjuds arbete efteråt.

”Massives framgångar har banat väg”

Allt sammantaget gjorde att den globala spelutvecklingsbranschen fick upp ögonen för Malmö. Sedan dess har det rullat på, i en otrolig tillväxttakt. 

– Massives framgångar har banat väg för en mängd etableringar av medelstora spelföretag, som Sharkmob och Avalanche Studios Group. Dessutom finns en uppsjö av små så kallade indies, fåmansföretag, som är nischade inom särskilda områden och som besitter stor konstnärlig och artistisk förmåga. 

Peter Lübeck fortsätter:

– Idag har vi skapat ett ekosystem av olika aktörer och studior som omsätter 2,5 miljarder. I Malmö finns idag 75 bolag med anställda från 66 olika nationaliteter.

Att Malmö fortsätter locka globala talanger inom spelutvecklingsindustrin – och som väljer att stanna här – handlar om stadens unika fördelar, säger Peter Lübeck. I dagarna släppte föreningen en undersökning som har analyserat hur de som arbetar inom spelutveckling trivs inom såväl sin bransch som i regionen. Svaren är entydiga.

– I stort sett alla uppger att Malmö är en stad som är lätt att etablera sig i. Här är folk öppna och trots att det är en liten stad, globalt sett, finns ett kulturellt utbud som kan mäta sig med vilken global storstad som helst. De är nöjda med branschen, men ännu mer nöjda med att leva och verka just här.

Kommunalrådet närvarade

Stadens engagemang i branschen tror Peter Lübeck också är en bidragande orsak till att tillväxttakten i Malmö varit så stark.

– Jag minns inför starten av vår förening, Game Habitat. Redan på vårt första möte med staden närvarade Malmös högsta kommunalråd, Katrin Stjernfeldt Jammeh. Det sa mycket tyckte jag, att staden på riktigt är intresserad av att förstå och skapa goda förutsättningar för nya näringar att etablera sig här. 

– Den levnadsstandard som finns i Malmö hade varit svår att uppnå i vilken europeisk storstad som helst, då Malmös bostadspriser ligger på helt andra nivåer än exempelvis Stockholms, Köpenhamns eller Londons, förklarar Peter Lübeck.

Stockholm är i absoluta tal räknat, fortfarande en större spelstad än Malmö, säger Johanna Nylander, analyschef på Dataspelbranschen. Men Malmö har vuxit enormt som spelhubb de senaste åren. 

– Malmö är ett minisverige i vilken typ av spel och bolag som finns och produceras. Det är många av Stockholmsbolagen som har kontor i Malmö. Det finns också utländska bolag som valt att lägga sitt Sverigekontor i Malmö, som IO Interactive, säger hon.

Johanna Nylander, analyschef på Dataspelbranschen.
Johanna Nylander, analyschef på Dataspelbranschen.

Närheten till The Game Assemblys spelutbildning är en annan stark dragningskraft för Malmö, menar hon.

– I kursplanen ingår praktik och det är vanligt att man får jobb på samma plats direkt efter examen. 

Därför ser hon inga mörka moln framåt trots att Sverige går in i en lågkonjunktur. 

– Jag har svårt att se att vi skulle tappa i branschen, kanske att ökningen går lite långsammare och att bolagen blir mer försiktiga i sina satsningar, jag är övertygad om att det kommer vara fortsatt stor efterfrågan på kompentent personal. Människor vill ha nya spelupplevelser, på det sättet är det en konjunktursäker bransch.

Se Game Habitats film om spelstaden Malmö här 

Allt fler människor och företag söker sig till Malmö – läs mer om näringslivet här 

 

 

 

Mer från Malmö stad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Malmö stad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera