Annons

Nanoform receives ISO/IEC 27001:2013 certification for its Information Security Management System

Press release

Nanoform Finland Plc

November 12, 2021

11:00 a.m. Finnish time / 10:00 a.m. Swedish time

Nanoform receives ISO/IEC 27001:2013 certification for its Information Security Management System

Helsinki, Finland - Nanoform, an innovative nanoparticle medicine enabling company, today announced it has received ISO/IEC 27001:2013 certification for its Information Security Management System (ISMS). The ISMS applies to all information, systems, processes, and people that operate, store, handle, and process Nanoform’s and its clients’ trusted data. It covers the IT services provided to support both Nanoform’s client-facing business functions and internal functions.

Tuukka Haarni, Lead Auditor at Kiwa Inspecta, commented: “The development and implementation of the Nanoform ISMS has been systematic, and there is a well-developed understanding of the requirements of the international standard ISO/IEC 27001:2013 in the organization. Top management commitment to information security is strong, and in the whole company information security is perceived as one of the corner stones for building trust between Nanoform, its clients and its partners.”

Christian Jones, CCO of Nanoform, commented:As a rapidly growing drug enabling company, we have chosen to implement the ISMS standard in order to benefit from the best practice in the industry. As a proprietary technology provider to the global pharmaceutical industry, we treat information security matters on par with quality control and quality assurance. We are very proud to add this latest world-wide certification and best-practice approach to our global customer offering”.

For further information, please contact:

Christian Jones, Chief Commercial Officer

christian.jones@nanoform.com / +44 7804 474 771

For investor relations queries, please contact:

Henri von Haartman, Director of Investor Relations

hvh@nanoform.com / +46 7686 650 11

About Nanoform

Nanoform is an innovative nanoparticle medicine enabling company. Nanoform works together with pharma and biotech partners globally to provide hope for patients in developing new and improved medicines utilizing Nanoform’s platform technologies. The company focuses on reducing clinical attrition and on enhancing drug molecules’ performance through its nanoforming technologies and formulation services. Nanoform’s capabilities include GMP manufacturing, and its services span the small to large molecule development space with a focus on solving key issues in drug solubility and bioavailability and on enabling novel drug delivery applications. Nanoform’s shares are listed on the Premier-segment of Nasdaq First North Growth Market in Helsinki (ticker: NANOFH) and Stockholm (ticker: NANOFS). Certified Adviser: Danske Bank A/S, Finland Branch, +358 40 744 1900. For more information, please visit http://www.nanoform.com

Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements, including, without limitation, statements regarding Nanoform’s strategy, business plans and focus. The words may,” “will,” “could,” “would,” “should,” “expect,” “plan,” “anticipate,” “intend,” believe,” “estimate,” “predict,” “project,” “potential,” “continue,” “target” and similar expressions are intended to identify forward-looking statements, although not all forward-looking statements contain these identifying words. Any forward-looking statements in this press release are based on management’s current expectations and beliefs and are subject to a number of risks, uncertainties and important factors that may cause actual events or results to differ materially from those expressed or implied by any forward-looking statements contained in this press release, including, without limitation, any related to Nanoform’s business, operations, clinical trials, supply chain, strategy, goals and anticipated timelines, competition from other companies, and other risks specified in Nanoform’s prospectus published (on May 22, 2020) in connection with Nanoform’s initial public offering (the “Prospectus”) under “Risk Factors” and in our other filings or documents furnished to the Finnish Financial Supervisory Authority in connection with the Prospectus. Nanoform cautions you not to place undue reliance on any forward-looking statements, which speak only as of the date they are made. Nanoform disclaims any obligation to publicly update or revise any such statements to reflect any change in expectations or in events, conditions or circumstances on which any such statements may be based, or that may affect the likelihood that actual results will differ from those set forth in the forward-looking statements. Any forward-looking statements contained in this press release represent Nanoform’s views only as of the date hereof and should not be relied upon as representing its views as of any subsequent date.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från EKNAnnons

Banksamarbetet gav ridklädesbolaget en raketstart

Per Martinsson, tidigare företagsrådgivare på Nordea i Göteborg, hjälpte ridklädesbolaget Pomme Equestrian att kunna växa snabbt.
Per Martinsson, tidigare företagsrådgivare på Nordea i Göteborg, hjälpte ridklädesbolaget Pomme Equestrian att kunna växa snabbt.

Ridklädesbolaget Pomme Equestrian lanserades 2020 och har fyrdubblat sin försäljning bara i år. För att kunna satsa stort ansökte grundarna tidigt om en utökad checkkredit från sin bank.

– Det kan vara svårt att ge kredit till så unga bolag – men samarbetet med EKN gjorde det möjligt, säger Per Martinsson som var bolagets företagsrådgivare.

Läs mer om hur du kan säkra finansiering för din fortsatta tillväxt 

Nyetablerade bolag har behov av kapital för att kunna expandera. Samtidigt vill grundare ofta behålla kontrollen över sin verksamhet och undvika ett för stort beroende av riskkapital. Därför vänder sig många bolag till sin bank för en kredit.

­– De unga och snabbväxande bolagen har tyvärr ofta svaga balansräkningar och saknar säkerheter. Det gör det svårt för oss på banken att gå in med kapital, även när det gäller mycket lovande företag, säger Per Martinsson, tidigare företagsrådgivare på Nordea i Göteborg.

Ville behålla kontrollen

Ett sådant lovande företag var Pomme Equestrian som Per Martinsson var företagsrådgivare åt vid lanseringen 2020. Ridklädesbolaget hade haft en lyckad start och nu ville grundarna Ina Forssén, Gustav Norlenius och Jonas Kahlow behålla momentum. Deras planerade satsningar krävde kapital och likviditeten var pressad – samtidigt var delägarna inte intresserade av att ta in externt kapital.

– Som nystartat bolag är det lätt att ge bort en för stor del av kakan till underpris. Vi ville behålla kontrollen av företaget och därför vände vi oss till Per, säger Ina Forssén.

Ina Forssén, medgrundare Pomme Equestrian.
Ina Forssén, medgrundare Pomme Equestrian.

Per Martinsson insåg att det skulle vara svårt för banken att erbjuda Pomme Equestrian den utökade checkkrediten utan någon form av extra säkerhet. Därför föreslog han att de alla skulle ta ett möte med Exportkreditnämnden, EKN.

– Jag har arbetat mycket med EKN genom åren eftersom deras garantier gör det möjligt för oss att erbjuda finansiering i fall där det annars är svårt, säger Per Martinsson.

Vände sig till EKN

Efter att ha sett över bolagets affärsmodell, historik och tillväxtstrategi bestämde sig EKN för att godkänna Nordeas ansökan. Det innebar att EKN gick in som garant för 50 procent av bolagets utökade checkkredit.

– Den här riskavtäckningen gjorde det möjligt för oss att godkänna krediten och stötta Ina, Gustav och Jonas i deras arbete framåt. Processen hade även en annan stor fördel och det var att vi fick ett till par ögon som skärskådade bolaget – det gjorde att vi kände oss trygga i vårt beslut, säger Per Martinsson.

Enligt Ina Forssén har den utökade checkkrediten från banken gjort en otrolig skillnad för deras expansionsresa.

– Med den här kapitalinjektionen kunde vi skala upp produktionen, bredda vårt sortiment, anställa en kundtjänstmedarbetare och börja sälja till USA. Det senare gjorde vi nu i våras och USA har redan hunnit bli vår största marknad.

Ett värdefullt stöd

I dag har Pomme Equestrian ett omsättningsmål på strax över 12 miljoner kronor. Försäljningen har fyrdubblats på bara ett år och för nästa år planeras fler satsningar på exporten.

– Det känns jättebra – och stödet som vi fick av banken och EKN har varit avgörande. Det gjorde att vi kunde satsa stort samtidigt som vi fick behålla kontrollen över det bolag som vi tror så mycket på, säger Ina Forssén.

Läs mer om hur EKN kan hjälpa företag med bankfinansiering

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera