Annons

ZINZINO AB (PUBL): Zinzino lanserar Sydafrika som nästa steg i sin globala tillväxtstrategi

Det är med stor stolthet som Zinzino tillkännager sin lansering i Sydafrika den 9 november 2021, som ett steg i företagets globala tillväxtstrategi.

Efter flera år av förberedelser för den sydafrikanska marknaden och med etableringar i ett flertal länder under de senaste åren, har Zinzino lärt sig vikten av förberedande arbete och att anpassa sig till de lokala förutsättningarna på varje enskild marknad.

Lönsam tillväxt är en viktig affärsstrategi för Zinzino, ett e-handelsbaserat företag inom hälsoteknik. Under 2020 överträffade företaget sitt försäljningsmål med utmärkt säljtillväxt och stark EBITA-utveckling. Den totala försäljningen ökade med 48 % till 1 139 (771) mSEK.

– Jag tror att Afrika är en sovande jätte för direktförsäljningsbranschen. Vi tänker väcka den jätten. Att lansera vår stabila, globala affärsmodell och våra vetenskapligt beprövade produkter på en dynamisk marknad som Sydafrika kommer att få långtgående effekter på hela kontinenten. Direktförsäljningens framgångssaga har bara börjat i Afrika och vi kommer att spela en viktig roll i den historien, säger Kirsten Pearse, Sales Director för Zinzino.

Sydafrika har kontinentens mest utvecklade ekonomi och välkomnar den entreprenöriella, lärande miljö som direktförsäljning erbjuder. Branschen har potential att spela en viktig roll i att få fart på landets ekonomi och ge ett väsentligt bidrag till Sydafrikas framtid. Detta gör Sydafrika till en mycket strategisk lansering för Zinzino – ett globalt direktförsäljningsföretag inom testbaserade, vetenskapligt bevisade kosttillskott. Företaget har höga tillväxtambitioner med målet att nå 1 miljon kunder år 2025 och 20 miljoner till 2035. Med lanseringen i Sydafrika kommer Zinzino att finnas på över 100 marknader, med fokus på ytterligare global expansion.

För mer information vänligen kontakta:

Dag Bergheim Pettersen CEO Zinzino +47 (0) 932 25 700, zinzino.com

Fredrik Nielsen CFO Zinzino +46 707 900 174, fredrik.nielsen@zinzino.com

Bilder för fri publicering:

Marcus Tollbom +46 (0) 70 190 03 12, marcus.tollbom@zinzino.com

Certified Adviser:

Erik Penser Bank Aktiebolag, +46 (0) 8 463 83 00, certifiedadviser@penser.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande-Soft-launch-South-Africa

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera