Annons

Varumärket Är lanserar första FFP2-certifierade andningsskyddet som kan användas flera gånger

Är, det tjeckiska premium-varumärket för accessoarer lanserar en FFP2-certifierad mask som kan återanvändas med Polygiene ViralOffTM-teknologi, för att skydda och självrengöra textilien med avseende på mikroorganismer. Andningsskyddet levereras också med ett ”antifog”- system.

Andningsskydd med FFP2-nivå erbjuder ett högre tvåvägsskydd, jämfört med kirurgiska masker, eftersom de filtrerar både inflöde och utflöde av luft. De är utformade för att skydda bäraren såväl som omgivningen. Det nya andningsskyddet förväntas bli mycket efterfrågat, på grund av FFP2-certifieringen, eftersom flera länder har strikta regler för vilken typ av ansiktsmasker som kan bäras i offentliga utrymmen.

De flesta medicinska andningsskydd som är FFP2-certifierade är av engångstyp, och kastas oftast efter endast en användning. Många länder känner en växande oro över den stora miljöpåverkan som användning av denna typ av masker ger. Bärare av den nya FFP2-certifierade andningsskydden från Är kan dock undvika dessa problem eftersom produkten kan återanvändas, tack vare behandling med Polygiene ViralOff-teknologi.

Polygiene ViralOff är en behandling av textilier och andra produkter som minskar mikroorganismer med över 99% på materialet*. Tekniken introducerades förra året som svar på den växande efterfrågan på antimikrobiella lösningar som Covid-19 utlöste. För att utveckla behandlingen återvände Polygiene till sina rötter – företaget startade inom hälso- och sjukvården 2006 under kampen mot sars.

Behandling med Polygiene ViralOff-teknologi ger extra skydd till Ärs FFP2-nivå andningsskydd, och innebär att den kan bäras gång på gång, utan att behöva kastas. Är har redan framgångsrikt introducerat en rad ansiktsmasker och handskar med Polygiene ViralOff. Deras designade FFP2 andningsskydd är det senaste tillskottet i produktsortimentet med denna teknologi.

Är säger att det valde att använda Polygiene-teknik eftersom det hjälper varumärket att sticka ut bland andra andningsskydd och ansiktsmask-producenter. "Vi valde Polygiene för att vi vill arbeta med de bästa aktörerna och teknologierna inom EU", säger Petr Liesner, grundare av Är. "Polygiene ViralOff ger vår produkt den sista touchen som gör att vi sticker ut i förhållande till våra konkurrenter."

Är FFP2-certifierad andningsskydd är tillverkat av ett lätt och bekvämt textil- och nano-membran och har en anatomisk form och näs-klämma, vilket garanterar en perfekt och tät passform över ansiktet samt ett ”antifog”-system. Den har också justerbara öron-band för att enkelt anpassa sig till bärarens unika huvudform.

"Vi är glada över att fortsätta och utvecklas med vår partner Är genom lanseringen av deras nya och unika FFP2 andningsskydd som ger ett mer hygieniskt skydd som kan användas flera gånger. Genom att se till att produkter kan användas längre fortsätter vi vårt uppdrag att minimera mängden engångsartiklar och förhindra att varor slängs i förtid – vi kan på så sätt bidra med ett mer hållbart alternativ”, kommenterar Polygienes Haymo Strubel, VP Commercial Operations EMEA.

Är FFP2-certifierade andningsmasker kan nu köpas online. För mer information: arfacemask.com

Presskontakt Är Simon Jun, simon.jun@arfacemask.com

Presskontakt Polygiene Ulrika Björk, CEO, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/


*99% på materialet på två timmar enligt internationell standard ISO18184 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1).
Polygiene ViralOffTM förhindrar inte sjukdomar utan skyddar det behandlade materialet.


Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Är PR SWE 211109

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från KIAAnnons

Upptäck den laddbara friheten

Från räckviddsångest och långa laddtider – till en helt ny elektrisk frihet.

Utvecklingen av elbilar har gått fort och nu lanseras modeller som suddar ut de sista frågetecknen kring omställningen.

Det här är dock bara början.

EV6 GT – en modern och kraftfull elektrisk prestandabil

Utvecklingen av elektrifierade fordon har gått snabbt. Och marknaden växer stadigt: I dag är mer än hälften av alla nya bilar laddbara – alltså laddhybrider eller rena elbilar – enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden.

Det finns biltillverkare som kommit ännu längre i omställningen till den nya laddbara friheten. Ett exempel är Kia i Sverige, där 83 procent nyregistrerade bilar är laddbara och målsättningen är att enbart sälja laddbara bilar år 2024.

Kia ligger också i framkant när det kommer till låga koldioxidutsläpp med sitt snitt på 35 g/km CO2 jämfört med genomsnittet i branschen på 74 g/km under januari till oktober, enligt Vroom.

Innovation och teknik i framkant

För Kia handlar den laddbara friheten bland annat om innovation och teknik i framkant, om en möjlighet att till exempel att använda bilen som som en strömkälla för att ladda elektrisk utrustning eller till och med en annan elbil.

Företagets laddbara rörelse strävar efter att så många som möjligt ska kunna ställa om och köra på el och sedan 2013 har företaget lanserat åtta laddbara bilmodeller.

En del i detta är den nya specialutvecklade elbilsplattformen E-GMP som i dag ligger som grund för andra generationens elbilar. Plattformen möjliggör den senaste tekniken, med ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Familjebil med 585 hästkrafter

Kia EV6 GT är det senaste tillskottet på elbilsplattformen. Det handlar om en familjebil med dubbla motorer med totalt 585 hästkrafter och ett vridmoment på 740 Nm. Räckvidden för EV6 GT är upp till 424 kilometer (enligt WLTP) och med bilens 800-voltsteknik laddar batteriet från 10–80 procent på ner till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare.

Interiört har EV6 GT, som är en crossover mellan en personbil och en suv, en panoramaskärm (dubbla välvda 12,3-tumsskärmar), skålade sportstolar med neongröna sömmar och en tvåekrad sportratt.

På ratten sitter dessutom en särskild neongrön knapp för att aktivera extremläget My GT, som är en av fem olika körinställningar som ger olika respons från bland annat elmotorer, bromsar, styrning, fjädring och antisladdsystem.

– Elbilar kan verkligen prestera. Från det omedelbara vridmomentet som gör att den accelererar väldigt snabbt, till hur tyst den är. En del beklagar sig över att förbränningsmotorn försvinner, men eldrift kan göra bilfärden till en upplevelse. Ta till exempel Kia EV6 GT, som har 585 hästkrafter, vridmoment på 740 Nm och kan gå från 0-100 km/h på bara 3,5 sekunder, säger Alex Papapetropoulos, director of product and pricing på Kia till tidningen Kia Story.

Se bilderna på nya kraftfulla EV6 GT.

 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera