1515

Förseningar av leveranser och utmaningar i produktionen

ChromoGenics aviserar förseningar av leveranser

ChromoGenics aviserar förseningar av leveranser på grund av materialbrist och kapacitetsbegränsningar i leverantörskedjan. Slutleveranserna till slutkunden Betonmast för projektet på Gullhaugs Torg i Oslo försenas med uppskattningsvis 8 veckor. Fakturering och inkommande kassaflöde bedöms påverkas i samma utsträckning.

ChromoGenics har även fått störningar i sin egen produktionsprocess. Problemet är identifierat och vi beräknar att lösningen kommer att vara validerad inom tre veckor och tillsvidare står produktionen i fabriken still. Vår bedömning är att produktionsstilleståndet inte skapar ytterligare förseningar av projekt Gullhaugs Torg då leverantörskedjan är flaskhalsen. Slutleveranser till Vasakronan för projekt Hästen bedöms försenas med ytterligare tre veckor

I övrigt har uppskalningen av produktion hos ChromoGenics gått bra. Vi har senaste tiden haft flera dagar som uppnått en produktionstakt motsvarande 200 m2 i veckan vilket är den nivå vi eftersträvar och planerar att hålla från årsskiftet.

”Vi ser allvarligt på situationen och den påverkar kundens förtroende för oss. Samtidigt har vår egen förmåga att snabbt upptäcka och åtgärda kvalitetsbrister förstärkts. Vi har för avsikt att lösa dessa utmaningar och gör allt för att komma rätt i leveransprocessen igen” säger Fredrik Fränding, vd på ChromoGenics.

Kontakt:
Fredrik Fränding, VD
Tel: +46(0)72 249 24 62
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
http://www.chromogenics.com

Denna information utgör sådan information som ChromoGenics AB (publ) är skyldigt att lämna ut i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades av ovan nämnda kontaktpersoner för offentliggörande den 3 november 2021, kl. 20:00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM 21-11-03 ChromoGencis PM p-stopp_FF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?