1515

Succé för Index i Florida - 200 lägenheter uthyrda direkt

Index Residence har hyrt ut de första 200 lägenheterna i Pointe on Westshore i Tampa, Florida, på rekordtid.

–  Vi hade räknat med en uthyrningstakt om 20 lägenheter i månaden, men det blev vad vi hyrde ut per vecka, säger Bjarne Borg, CEO Index Investment Group USA, från det amerikanska huvudkontoret i Jupiter, Florida.

The Pointe on Westshore i södra Tampa, Florida, är en fastighet om sex femvåningshus med totalt 444 lägenheter, två pooler, exklusivt aktivitetshus och träningscentra.

Fastigheten omfattar 63 000 kvadratmeter, har en produktionsbudget på drygt 1 miljard kronor och beräknas vara helt klart under sista kvartalet 2021.

- Vi räknar med att kunna starta uthyrningen av etapp två och tre inom kort, säger Bjarne Borg.

Fastigheten ligger centralt med närhet till centrum och flera stora arbetscenter. Den ligger i direkt anslutning till en nationalpark och i rakt västerläge med direkt och fri utsikt över solnedgången i Tampa Bay.

– Ett oerhört attraktivt läge som dessutom ligger centralt i en region som är en av de snabbast växande i USA, säger Bjarne Borg.

Att det gick så snabbt att hyra ut första etappen av Pointe on Westshore förvånar därför ändå inte Bjarne Borg:

– Läget är förstås väldigt viktigt, men det handlar också om att ha en bra produkt med rätt profil i rätt tid. Och där är det check i alla boxar.

Intresset för projektet var redan från början stort, och då regionen förra året hade en nettoinflyttning på 51 000 personer, så är behovet av hyreslägenheter omfattande.

– Erfarenheten har lärt oss att det finns ett stort intresse för hyresrätter i Florida, men i rätt läge, säger Bjarne Borg.

Projektet Pointe on Westshore innefattar lägenheter med ett till tre sovrum. I området finns två pooler, en för simträning och en för vattenaktiviteter. Dessutom finns stora sociala utrymmen, som en aktivitetsklubb och ett stort träningscenter.

– Allt runt själva boendet är här viktigt och skapar ett unikt exklusivt boende. Både för äldre som bosätter sig i Florida efter pensionering, men även för yrkesverksamma. Här bor man inte bara, här lever man, gott, säger Bjarne Borg.

För mer information och bilder på fastigheterna kontakta:

Rikard Björk, Presschef Index Residence; +46 70 710 69 53, rikard.bjork@indexresidence.se

Om Index Residence

Index Residence grundades 1998 i Stockholm och är en oberoende bostads- och stadsdelsutvecklare med affärsstrategin att utveckla huvudsakligen bostadsrätter i stor-Stockholmsregionen och hyresfastigheter i Florida. Index Residence ingår i företagsgruppen Index Investment Group som är en affärsutvecklare inom fastigheter och förnyelsebar energi i både Sverige och Nordamerika.

Följande bilagor finns för nedladdning:
PoW mall

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SJAnnons

Nya X 2000 – prisad design på räls

Redan före premiären av nya X 2000 har vagnarnas sobra inredning fått uppmärksamhet men detta är bara ett av många lyft i SJ:s uppdaterade snabbtåg.

– Det blir ett modernt tåg i ett återvunnet skal, säger Jakob Åhgren, affärsutvecklare på SJ.

Nyfiken på nya X 2000? Läs mer här. 

SJ gör stora satsningar i tågflottan och lanserar nu helt moderniserade X 2000-tåg – ett steg som tar kunderna in i en ny era.

– Vi har lyckats skapa ett i många avseenden helt nytt tåg i det befintliga stålskalet. På det sättet kan vi erbjuda resenärerna miljövänliga, snabba och bekväma resor under många år framöver, säger Jakob Åhgren.

Helt ny inredning

I samband med att hela X 2000-flottan renoverats från grunden har vagnarnas inredning fått det prestigefyllda priset ”Best of the best” i den internationella designtävlingen Red Dot Awards. Det är första gången ett helt tåg får ett designpris.

– De nya interiörerna är inspirerade av klassisk skandinavisk design med tydliga former och fokus på funktionella detaljer. Belysningen och de naturliga materialen ska bidra till en trevlig atmosfär och förstärka känslan av lugn och komfort.

Tillsammans med resenärerna har SJ utvecklat en stol som ger god sittkomfort och benutrymme. Den nya stolen har högt ryggstöd, ergonomisk design och ett stort arbetsbord. Tack vare elektrisk styrning är de lätta att ställa in. 

– Du ska kunna sitta bekvämt hela vägen för att jobba, läsa, se en film eller bara drömma dig bort.  

Först i Sverige med radiotransparenta fönster

De nya X 2000-tågen har utrustats med radiotransparenta fönster vilket gör uppkopplingen ombord mer stabil och framtidssäker. Denna teknik innebär att mobilsignaler enklare kan komma in i vagnarna vilket i sin tur gör att kunderna kan ringa och surfa direkt från den egna telefonen, med färre avbrott än förr. Samtidigt förses tågen med den absolut senaste wifi-tekniken som skapar bra förutsättningar för att streama film eller delta i webbmöten under resans gång. Båda teknikerna kommer att kunna utnyttja 5G när mobiloperatörerna moderniserar mobilnäten längs med järnvägen.

– Vi jobbar hårt med att tillgodose kundernas ständigt ökande krav på god uppkoppling och vår målsättning är att det inte ska vara X 2000-tågen eller deras utrustning som begränsar samtalskvaliteten eller internetuppkopplingen. Men för att fullt ut möta kundernas krav krävs även förbättringar i mobilnäten, så att det blir bättre täckning längs spåren.

Mer funktionell design

Något som blir tydligt för kunderna är att nästan alla bagageställ ombord har blivit större och fått en mer funktionell design – hopfällda barnvagnar ryms enkelt. Också taken och bagagefacken ovanför stolarna har ny formgivning för att skapa rymd och kapacitet. Toaletterna har renoverats från grunden och blivit ljusa och fräscha och alla dörrar ombord har förbättrats så att passage mellan vagnarna underlättas. Det blir även lättare för alla kunder att hitta rätt plats, läsa skyltar och ta del av viktig reseinformation via nya digitala skärmar.

– Sätena är numrerade med blindskrift, vi har nya piktogram ombord och de nya digitala skyltarna ger mer information och får bättre läsbarhet.

En helt ny bistrovagn

I nya X 2000 har bistrovagnen fått en rejält lyft med ny planlösning och en inbjudande atmosfär, med bland annat nya mässingslampor. Bistrosofforna i sin nuvarande utformning försvinner och ersätts av ståbord samt nya sittgrupper i direkt anslutning till bistron.

Utöver alla designlyft blir tågresan dessutom mer driftsäker tack vare nya tekniska system.

– Nya X 2000 har bland annat ett avancerat system för självdiagnostik, vilket betyder att vi får meddelanden om eventuellt slitage innan något verkligen går sönder, säger Jakob Åhgren.

Testa nya X 2000. Här kan du köpa biljetter. 

 

 

Mer från SJ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SJ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?