Hoppa till innehållet

Annons

Synartro tar in 34 Mkr inför studie på patienter med knäartros

Pressrelease

Synartro, som utvecklar nytt läkemedel mot artros har tagit in 34 Mkr i en nyemission. Bolagets största aktieägare, investmentbolaget Linc, utökade sin ägarandel ytterligare. Kapitalet ska användas till att genomföra den första kliniska studien i människa med bolagets läkemedelskandidat SYN321. 

Den kliniska fas I/IIa-studien planeras starta under 2022 i vilken personer med knäartros kommer att behandlas med Synartros läkemedelskandidat SYN321, som förväntas ge snabb effekt, långvarig smärtlindring och få biverkningar. 

SYN321 är en injektionsbehandling för knäartros som består av antiinflammatoriskt läkemedel och hyaluronsyra vilket har en smörjande och stötdämpande effekt i leden. Substanserna binds samman med bolagets unika linker-teknologi.

”Det kommande året är oerhört viktigt för oss med hög aktivitet i utvecklingen av vår kandidat SYN321. Det nya kapitalet säkerställer att vi kan starta och genomföra den första studien i människa. Att Linc och flera andra större aktieägare ökar sitt ägande visar att de delar vår tro att SYN321 både kan hjälpa miljontals människor som lider av knäartros till ett aktivare liv och bli en kommersiell framgång”, kommenterar Mia Brundin, vd för Synartro. 

För mer information, vänligen kontakta: 

Mia Brundin, VD 
Tfn: +46 73 433 60 25
E-post: mia.brundin@synartro.com
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera