1515

SynAct Pharma slutför dosering i BEGIN-studien

SynAct Pharma AB (“SynAct”) informerar idag att den sista patienten har slutfört dosering i dess kliniska fas 2a-studie av företagets ledande läkemedelskandidat, AP1189, i patienter med tidig och svår sjukdomsaktivitet i reumatisk artrit, den så kallande BEGIN-studien.

Den sista patienten erhöll sin sista dos i studien, fredagen den 22 oktober, 2021. Enligt studie-protokollet genomförs ett uppföljande säkerhetsbesök 28 dagar efter sista behandling. När kliniken slutfört och rapporterat detta besök, startar processen med att validera, processa och analysera data. Som tidigare meddelats, förväntar SynAct Pharma kunna presentera de viktigaste resultaten från denna studie före utgången av november 2021.

”Det är glädjande att kunna meddela att alla patienter nu har fullföljt behandlingen i prövningen. Förberedelserna för att stänga studien och rapportera resultaten är planerade och vi ser fram emot att ta del av data och hoppas att den ytterligare stärker potentialen för AP1189 för behandlingen av reumatisk artrit.”, säger Thomas Jonassen, CSO.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 oktober 2021.

För ytterligare information om SynAct Pharma AB, vänligen kontakta:

 

Jeppe Øvlesen     Thomas Jonassen

VD, SynAct Pharma AB    CSO, SynAct Pharma AB

Telefon: +45 28 44 75 67    Telefon: +45 40 15 66 69

E-post: joo@synactpharma.com   E-post: tj@synactpharma.com

 

Om SynAct Pharma

SynAct Pharma AB bedriver forskning och utveckling inom inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har en plattformsteknologi baserad på en ny klass läkemedelskandidater som riktar sig mot akuta försämringar i kroniska inflammatoriska sjukdomar med det primära syftet att stimulera naturliga läkningsmekanismer.

 

Om AP1189

Verkningsmekanismen för SynAct Pharmas ledande läkemedelskandidat AP1189 är främjande av inflammationsresolution genom selektiv aktivering av melanokortin-receptorerna 1 och 3. Dessa receptorer finns på alla immunceller, inklusive makrofager och neutrofiler. Aktivering av dessa receptorer leder till två direkta anti-inflammatoriska effekter: den påverkar dessa celler till att producera färre inflammationsdrivande molekyler och förmår också ändra dem till att påbörja uppstädning av inflammationen, även känt som efferocytosis (J Immun 2015, 194:3381-3388). Denna process har visat sig vara effektiv i modeller av inflammatoriska och auto-immuna sjukdomar och den kliniska potentialen testas i kliniska fas 2a-studier på patienter med aktiv reumatoid artrit (RA), nefrotiskt syndrome (NS) och COVID-19.

Om BEGIN studien

BEGIN-studien är en multi-center, två-delad, dubbelblind, placebo-kontrollerad studie, i vilken två doser av AP1189 (50 mg och 100 mg oralt administrerat en gång per dag) utvärderas mot placebo som tilläggsbehandling till metotrexat i patienter som nydebuterat med akut, aktiv RA.

 

Studiens primära effektmål är en reduktion av sjukdomsaktivitet från hög (definierat som klinisk sjukdomsaktivitet >22) till moderat eller låg aktivitet under den fyra veckor långa behandlingsperioden.

 

Interims data baserad på utvärderingen av de första 26 patienterna visade att 75% av patienterna som behandlades med 100 mg och 67% av patienterna som behandlades med 50 mg AP1189 nådde det primära behandlingsmålet, jämfört med 44% av de patienter som behandlades med placebo under fyra veckors behandling.

 

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04004429?term=AP1189&draw=2&rank=1)

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04456816?term=AP1189&draw=2&rank=2

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
SynAct Pharma slutför dosering i BEGIN-studien

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RG19 i Norden ABAnnons

Behovet av logistik ökar - men få har koll på helheten

Allt fler verksamheter bygger på komplex logistik, alla med samma utmaning: varorna måste ut i tid. Stannar verksamheten står stora summor på spel. Trots det saknar många kontroll på helheten.

Handeln genomgår en omvälvande transformation där digitaliseringen, påskyndad av pandemin, ökar beroendet av automatisering och IT. 

För alla verksamheter där logistiken är affärskritisk gäller samma mål, oavsett om man säljer mat, medicin eller industriprodukter. Ordrar ska distribueras ut till rätt lager, rätt varor ska packas och transporter måste rulla utan stopp.

En kedja som inte får stanna

Skräckscenariot är leveransstopp som gör att lastbilar står och väntar medan det glesnar i butikernas hyllor. Det kan kosta svidande summor i form av förlorade intäkter och viten men riskerar också ett ännu viktigare värde: affärsförtroendet. 

– Därför måste man alltid utgå från affärsbehoven när man väljer driftlösning för sina logistiksystem, säger Petter Elfström, VP Consulting Services på Rg19. De viktigaste frågorna att ställa sig, fortsätter han, är vilka processer som bär upp verksamheten och intäkterna. Vilka flöden måste alltid snurra utan stopp?

Ställ krav på affärsförståelse

Petter Elfström anser att logistikföretag borde ställa mycket högre krav på affärsförståelse från sina driftspartners. Framför allt tycker han att diskussionen om servicenivåer borde handla mindre om tekniska detaljer och mer om affärskritiska funktioner.

– Alla driftleverantörer kan ge dig information på detaljerad teknisk nivå, som att ett batchjobb inte gick natten innan. Men hur påverkar det verksamheten? säger Petter Elfström och fortsätter:

– En till synes enkel sak som att en etikettskrivare strular eller att wifi-nätet svajar kan sätta stopp för en affärskritisk logistikkedja. Det måste gå snabbt att identifiera vilka flaskhalsar som har uppstått och var, så att problemet kan åtgärdas och verksamheten snurra igång igen.

Kontroll på helheten

För att nå dit är det avgörande att få en överblick över helheten med kontroll hela vägen ner till detaljer som enskilda ordrar. 

– Din driftpartner ska kunna ge dig en samlad bild av alla processer och delsystem. Uppstår problem ska du få veta det långt innan plockrutinerna påverkas och transporterna stannar.

Det är stor skillnad på teknisk drift och verksamhetsorienterad drift, tycker Petter Elfström. Han ger ett exempel: 

– Vårt samarbete med NorgesGruppen som levererar mat över hela Norge har resulterat i 75 procent färre allvarliga driftstörningar och incidenter. Det sker inte minst med hjälp av proaktiv övervakning med över en halv miljon mättillfällen per dygn. Vi har förbättrat kundens kontroll både på helheten och självklart även ner på detaljer, ner på enskild ordernivå.

Ständig tillgänglighet och proaktiv övervakning ska helt enkelt vara en självklarhet i ett bra drifterbjudande. Du ska känna dig 100 procent trygg med att alla system snurrar och levererar så länge du inte hör något annat. 

– En av våra styrkor är att även om kunden har andra IT-leverantörer och flera olika system så kan vi hjälpa till med att övervaka verksamhetsflödet och affärsflödet. På så vis kan vi hjälpa kunden att förstå var i flödet ett problem föreligger, fortsätter Petter Elfström.

Läs mer om hur Rg19 stöttar företag där logistiska flöden bär upp affären här.  

Om Rg19
Privatägd, plattformsoberoende driftspartner med kontor i Stockholm. Rg19 driftar och övervakar logistiksystem för en mängd kunder inom handel, bygg och hälsovård. I samarbete med logistikpartners som IMI, NYCE och Logent levererar Rg19 logistikdrift till kunder som Ahlsell, Medicarrier, Apoteket Hjärtat och NorgesGruppen.

Läs mer på rg19.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RG19 i Norden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?