Annons

AFRY ingår avtal om att förvärva Vahanen, ett finskt konsultföretag inom fastigheter

AFRY har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Vahanen Group, ett finskt multidisciplinärt konsultföretag med fokus på bygg- och fastighetssektorn.

Förvärvet kommer att komplettera och stärka AFRYs bygg- och fastighetsverksamhet i Finland, en av AFRYs nyckelmarknader, och skapa ett starkare gemensamt erbjudande för kunder inom fastighetssegmentet.

- AFRYs ambition är att stärka vår position i Norden. Tillsammans med Vahanen breddar vi vårt erbjudande mot den finska fastighetsmarknaden och stärker våra miljötjänster, så att vi kan leverera större och mer komplexa projekt. Vahanens starka kompetens inom alla delar i en fastighets livscykel bidrar till att utveckla fler hållbara och digitala tjänster, vilket är viktiga hörnstenar i vår strategi, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef på AFRY.

- Vahanens mer än 60-åriga historia kommer nu att fortsätta som en del av AFRY. Detta ger oss ett utmärkt tillfälle att fortsätta vår tillväxtresa och vidareutveckla vår verksamhet tillsammans. Vi är övertygade om att både våra kunder och personal kommer att gynnas av att Vahanen blir en del av AFRY, ett känt och finansiellt stabilt företag som verkar inom flera sektorer, säger Risto Räty, VD för Vahanen Group.

Förbundet för finländsk byggindustri RT uppskattar att investeringarna i underhåll av byggnader i Finland utgör 30-50 miljarder euro, cirka 10% av det totala värdet av byggnadsbeståndet i Finland. Att kombinera AFRYs fokus på hållbara och digitala lösningar med Vahanens uppdrag att bygga sunda livsmiljöer är en perfekt match för att driva utvecklingen och förvaltningen av hållbara, smarta och sunda fastigheter.

Vahanens nettoomsättning 2020 var 46,6 miljoner euro. Företaget har cirka 500 anställda och har kontor i tio städer i Finland (Esbo, Helsingfors, Tavastehus, Jyväskylä, Lahti, Villmanstrand, Tammerfors, Åbo, Björneborg och Vasa) samt kontor i Estland och i Rumänien.

Förvärvet är villkorat av ett godkännande från konkurrensmyndigheter och förväntas vara klart i slutet av 2021.

Corporate Communication
AFRY AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Louise Gyll, global presschef
Louise.gyll@afry.com, 0705 151209

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release Okt 25_ SE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från PolestarAnnons

Svenska elbilen uppgraderas – här är nyheterna

Längre räckvidd, snabbare laddning och nya motorer.

Dessutom förbättrade köregenskaper, ett skifte till bakhjulsdrift och en ny smart front.

Här är fem nyheter hos uppdaterade Polestar 2.

Läs mer om uppgraderade Polestar 2 med längre räckvidd, mer effekt och bättre prestanda 

Polestar 2 lanserades 2019 och kombinerar skandinavisk design, användarvänlighet och underhållande köregenskaper med ett tydligt fokus på hållbarhet. När tillverkaren nu uppgraderar Polestar 2 gör man omfattande förbättringar av viktiga tekniska och mekaniska komponenter i den elektriska drivlinan.

Här är fem viktiga nyheter hos den elektriska femdörrars fastback-modellen Polestar 2.

1. Nya motorer

Polestar 2 får en ny generation elmotorer och växelriktare, vilket ger bättre både effektivitet och prestanda. Bilen finns med fyra olika elektriska drivlinor som gör det lättare för kunder att välja en version som passar personliga preferenser och körförhållanden. Hos Single motor-versionerna har motorn en effekt på upp till 299 hk (mot tidigare 231 hk) och ett vridmoment på 490 Nm (tidigare 330 Nm), vilket innebär en kraftig förbättring av bilens prestanda.

Hos versionerna med dubbla motorer – Dual motor – är den nya bakre motorn den primära drivkällan. Med en total effekt på 421 hk och 740 Nm (tidigare 408 hk och 660 Nm), klarar den nu 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Väljer du versionen med Performance-paketet har du istället hela 476 hk. Effektivitetsvinsterna hos Dual motor-versionerna beror bland annat på att den främre motorn kopplas bort automatiskt när den inte behövs.

2. Bakhjulsdrift

Single motor-versionerna av Polestar 2 är nu bakhjulsdrivna. Med motorn bak får bilen en sportigare karaktär och piggare styrning, allt för att lyfta körglädjen.

Versionerna med Dual motor förblir fyrhjulsdrivna.

De nya drivlinorna är optimerade för prestanda och för att leverera en engagerande körupplevelse.

3. Kraftfullare batterier och snabbare laddning

Batterierna hos uppgraderade Polestar 2 är nya med förbättringar vad gäller effektivitet, kapacitet och laddningstider. I Long range-versionerna sitter nu 82 kWh-batterier, medan Standard range-versionen har en kapacitet på 69 kWh.

Polestar 2 klarar att ta emot AC-laddning med upp till 11 kW laddeffekt och DC-laddning med upp till 205 kW. Vid en DC-laddning kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 procent på 28 minuter för det stora batteriet i Long range-versionerna och batteriet i Singel motor-versionen har en maximal laddeffekt på 135 kW och kan snabbladdas från 10 till 80 procent på 34 minuter.

4. Längre räckvidd

Räckvidden hos Polestar 2 har också ökat. Versionen med dubbla motorer klarar nu 592 km (enligt WLTP), vilket är en förbättring med 105 km.

Räckvidden hos Standard range Single motor-versionen är upp till 518 km (enligt WLTP), och för Long range Single motor-versionen är samma siffra 635 km (enligt WLTP) – en ökning med 84 km.

5. Ny högteknologisk front.

Grillen är ersatt med en ny front – SmartZone – som nu debuterar hos Polestar 2. Den samlar några av bilens viktigaste aktiva säkerhetsfunktioner. Här samsas bland annat kameror som möjliggör förarassistanssystemet och radarn som aktivt övervakar området framför bilen.

Polestar 2 lanserades redan 2019 och bilen har tagits emot väl – i slutet av 2022 passerade företaget en milstolpe när de meddelade att de hade tillverkat 100 000 exemplar av modellen sedan start. Här i Sverige rullar nu fler än 9 000 Polestar 2 på vägarna.

Uppgraderade Polestar 2 finns nu för beställning via polestar.se. De första leveranserna beräknas till tredje kvartalet 2023.

Upptäck och designa din uppgraderade Polestar 2 här 

Mer från Polestar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Polestar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera