1515

Index säljer i Florida för halv miljard

Index Residence säljer två hyresfastigheter i Marathon, mellan Key Largo och Key West, i Florida. De två fastigheterna Tarpon Harbour och Seaward Landing består av totalt 151 hyreslägenheter och försäljningssumman är på drygt 52 miljoner US dollar, dvs nästan en halv miljard kronor.

De bägge fastigheterna är utvecklade och uppförda av Index Residence under 2016 respektive 2021. Fastigheterna är fullt uthyrda och ligger helt sjönära.

Kraven på att få uppföra nya fastigheter på Florida Keys är strikt reglerade, och det är svårt och tidskrävande att överhuvudtaget få bygga nytt där. Därför finns det ett stort behov av hyresfastigheter på öarna. Och det är lätt att hyra ut.

Försäljningen har gått snabbt och Index Residence siktar nu på fler nya intressanta projekt på Floridas fastland.

- Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida som projekterar och bygger bostäder, säger Bjarne Borg, CEO Index Investment Group USA, från det amerikanska huvudkontoret i Jupiter, Florida.

- Vår styrka är att vi är långsiktiga fastighetsutvecklare som använder de bästa arkitekterna, de bästa byggarna och det bästa byggmaterialen. Vi har väl utvecklad lokal kompetens för att identifiera attraktiva fastigheter där vi kan utveckla potentialen och skapa goda flöden och värden, tillägger Bjarne Borg .

För mer information och bilder på fastigheterna kontakta:

Rikard Björk, Presschef Index Residence; +46 70 710 69 53, rikard.bjork@indexresidence.se

Om Index Residence

Index Residence grundades 1998 i Stockholm och är en oberoende bostads- och stadsdelsutvecklare med affärsstrategin att utveckla huvudsakligen bostadsrätter i stor-Stockholmsregionen och hyresfastigheter i Florida. Index Residence ingår i företagsgruppen Index Investment Group som är en affärsutvecklare inom fastigheter och förnyelsebar energi i både Sverige och Nordamerika.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Index säljer fastigheter

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?