1515

Exelity AB (publ) offentliggör första emission och notering på NGM samt offentliggör Slutgiltiga villkor för emission 2021

Stockholm 21 oktober 2021 – Exelity AB (publ), (nedan kallat Fonden), i vilken allmänheten och institutionella investerare givits möjlighet att teckna Vinstandelslån, offentliggör första emission och notering på NGM 2021.

Bakgrund

Finserve Nordic AB lanserar fonden Exelity. Fonden investerar primärt i nordiska aktier och så kallade finansiella transaktioner. 

Inom aktier eftersöks bolag med hög tillväxt som verkar på en global marknad med betydande inträdesbarriärer. Bolagen ska ha skalbara affärsmodeller och verka i nischsegment som drivs av strukturella tillväxttrender.

Inom finansiella transaktioner sker investeringar i brygglån, garantier och pre-IPOs. Dessa marknader, som tidigare varit vigda åt institutionella investerare, syftar till att bidra till fondens avkastning oavsett marknadsmiljö. 

Fonden kommer att förvaltas av Viktor Westman, som har lång erfarenhet från analys och portföljförvaltning från Redeye.

I en kommentar till lanseringen säger Viktor:

- Vi är väldigt glada att fonden äntligen lanseras och ser fram emot att kunna erbjuda en strategi som visat hög riskjusterad avkastning historiskt. Exelity erbjuder ett unikt alternativ som gör bra affärer oavsett börsklimat, eftersom vi har en flexibilitet som traditionella aktiefonder helt saknar.
 

Emission och notering på NGM

Exelity AB (publ) meddelar här att styrelsen har beslutat om första emission den 1 november 2021 av Vinstandelslån för 2021.

Samma dag som första emissionen noteras även Fonden på Nordic AIF Sweden-segmentet under Main Regulated vid NGM i Stockholm enligt noteringsbeslut.

Länk till en intervju med förvaltaren här (ca 3min lång): https://youtu.be/iZbVa1Y33vw
Länk till Exelitys hemsida här: http://www.exelity.se/
Länk till Finserve Nordics hemsida här: https://finserve.se/exelity

SLUTLIGA VILLKOR

Exelity AB:s (“Emittenten”) emitterar Vinstandelslån i enlighet med Allmänna villkor och Informationsbroschyr som kommunicerats till investerare.

Vinstandelslånen ges ut inom ett rambelopp om tre (3) miljarder svenska kronor. Härigenom kommuniceras information om emission och tilldelning för viss period – nedan kallad Tranchbenämning. Med Likviddatum avses datum för när likviden ska vara Emittenten till handa.

Instrumentspecifika information kommande emission

1. Lånenummer 2021:1 (ISIN: SE0016843817)
2. Tranchebenämning 2021-11-01
3. Likviddatum 2021-11-01
4. Startdag för ränteberäkning 2021-11-01

Särskilt om emissionen

1. Emissionsdag 2021-11-01
2. Information om tilldelning 2021-11-03
3. Första och sista dag för teckning 2021-10-21 – 2021-10-29

Exelity AB (publ) bekräftar härmed beslut om utställande av Vinstandelslån i ovanstående emission enligt gällande Informationsbroschyr och Allmänna villkor.

Emittenten bekräftar vidare att alla väsentliga händelser efter den dag för publicering av Informationsbroschyr och Allmänna villkor som skulle kunna påverka marknadens uppfattning om Emittenten har offentliggjorts.

Stockholm den 21 oktober 2021

Viktor Westman

Exelity AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Viktor Westman, Vd, tfn +46-70-227 46 19, viktor@exelity.se 
Fredrik Sjöstrand, CIO Finserve Nordic AB, tfn +46-70-575 75 51, fredrik.sjostrand@kreditfonden.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?