1515

Brighters dotterbolag Camanio vinner tilldelningsbeslut för stationära trygghetslarm med Ragunda och Strömsunds kommuner

Brighter (Publ) meddelade idag att Camanio har vunnit tilldelningsbeslut med Ragunda och Strömsunds kommuner för stationära trygghetslarm och larmmottagning till ett estimerat ordervärde om minst 4.8 M SEK. Avtalet omfattar leverans av digital omsorgsplattform för larmhantering och hårdvara i form av stationärt trygghetslarm, sensorer och bärbar larmknapp. 

Avtalet som kommer att tecknas löper under 1 år med option att förlänga årsvis i ytterligare 3 år. Det estimerade ordervärdet om minst 4.8 M SEK är baserat på en avtalsperiod om 4 år. Tilldelningsbeslutet är avhängigt avtalsspärr som går ut 2021-11-01, vilket innebär att beslutet kan komma att överklagas inom tidsperioden.
Avropet har skett inom Addas (f.d. SKL Kommentus Inköpscentral) tillfälliga ramavtal för stationära trygghetslarm och larmmottagning med hela larmkedjan, där Camanio är en av tre leverantörer. Utöver leverans av tjänst och hårdvara, innefattar avtalet med Ragunda och Strömsunds kommuner tjänster för utbildning och support. 


- Vi är glada över att påbörja nya samarbeten med Ragunda och Strömsunds kommuner. Med digitala omsorgstjänster och välfärdsteknik skapas möjligheter för effektiv, kvalitativ och framtidssäkrad omsorg. Vi ser fram emot att få bidra till de båda kommunernas fortsatta digitaliseringsarbete, säger Catharina Borgenstierna, vd, Camanio.

“Dagens tilldelningsbeslut, tillsammans med de som tidigare har erhållits från Norrtälje, Vansbro, Österåker och Borgholm, gör att vi nu är delaktiga i en digitaliseringsresa för att säkerställa en trygg vård i sex kommuner i Sverige. Att vi vunnit förtroendet som leverantör även av Ragunda och Strömsund är ännu ett steg mot vår vision om att förbättra äldreomsorgen för både seniorer och personal i allt fler kommuner runt om i landet”, säger Christer Trägårdh, styrelseordförande i Brighter AB.

Denna information är sådan information som Brighter AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 oktober 2021 kl. 17:20 CET

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Investor Relations
IR@brighter.se

Certified Adviser
Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 10, adviser@eminova.se, www.eminova.se


Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighters kvalitetssystem certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

Om Camanio 
Camanio är ett företag inom digital välfärdsteknik som utvecklar smarta lösningar för omsorg i hemmet med individen i centrum. Vår plattform och digitala omsorgstjänster sammankopplar äldre, anhöriga och vårdgivare på ett enkelt och säkert sätt. På så sätt kan både digital och fysisk omsorg erbjudas utifrån behov. Vi vill öka både omsorgskvalitet och livskvalitet, samt göra omsorg mer tillgänglig för dem som behöver den.

Läs mer om bolaget på: www.camanio.com. 

Följande bilagor finns för nedladdning:
SWE PR_Camanio_20211021_RagundaStrömsund_final

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EKNAnnons

Blev miljardbolag på sex år – så här växte Polarium

Smarta batterier gjorde att svenska Polarium utsågs till Nordens mest snabbväxande tillväxtbolag av Financial Times tidigare i år. Bolaget är just nu på en tillväxtresa som många företagare drömmer om.

– Vi hade inte klarat det här utan EKN, säger Polariums grundare och vd Stefan Jansson.

Läs mer om hur EKN kan hjälpa svenska exportföretag att växa

Polarium tillverkar smarta uppkopplade litiumjonbatterier som driver mobilmaster, och kan ersätta många av de dieselaggregatorer och blybatterier som ofta driver masterna i dag.

– En av våra kunder sparar sju miljoner liter diesel i månaden på att använda våra produkter. Ser man till mobilmasternas hela livslängd innebär det över en miljard liter mindre diesel – för en kund, säger Stefan Jansson.

Tillväxt som kostar

Polarium har sedan starten 2015 installerat över 250 000 batterier i mer än 60 länder. I år förväntas omsättningen landa på 1,25 miljarder kronor. Efter sex år har företaget tre kontor i Sverige, fabriker i Mexiko och Vietnam, säljkontor i USA samt säljare och teknisk support i England, Nya Zeeland, Indonesien och flera afrikanska länder. Det är en otrolig tillväxtresa – och den har kostat en hel del.

– Vi har ett enormt kassaflöde och snabb tillväxt – lägg samman de två parametrarna så får du en uppfattning av vårt behov av rörelsekrediter. Det här var en riktig utmaning för oss i början när vi inte hade en historik att visa upp för kreditgivare, och dessutom gör många affärer på riskmarknader Därför vände vi oss till EKN.

Kombinera olika garantier

Statliga EKN finns nämligen till för att hjälpa svenska exportföretag och deras underleverantörer, genom olika typer av garantier. Polarium har använt tre finansieringslösningar från EKN:

För allmänna expansionssatsningar har de använt EKN:s rörelsekreditgaranti, vilket innebär att EKN har täckt 50 procent av bankens kreditrisk. Det har gjort det enklare för banken att våga säga ja till Polariums kreditbehov.

För affärer på riskmarknader har Polariums bank använt EKN:s rembursgaranti. Rembursgarantin kan banken ansöka om när man har en så kallad remburs, det vill säga att köparens lokala bank garanterar säljaren betalning vid leverans. Rembursgarantin täcker upp för risken att den lokala banken inte kan betala.

Polarium har också använt sig av EKN:s garanti för kundfordringar för specifika affärer, som täcker risken att köparen inte kan betala fakturan. Med hjälp av garantin kan Polarium dessutom gå till sin bank och få fakturan betald i förväg, vilket innebär att de kan erbjuda kunden kredit utan att själva behöva vänta på att få betalt.

Minskat risken och frigjort kapital

– Vi gör många affärer på riskmarknader och då är det betryggande att kunna räkna bort både politiska risker och valutarisker. Dessutom har vi kunnat frigöra kapital med hjälp av de här garantierna. Samarbetet med EKN har gjort att vi kan fokusera på vår grundverksamhet, det har varit otroligt värdefullt för oss, säger Stefan Jansson.

Läs mer om hur EKN kan hjälpa svenska exportföretag att växa

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?