Hoppa till innehållet

Annons

Brighter tecknar återförsäljaravtal för Actiste® Mini med Medico i Indonesien

Pressrelease

Brighter AB (Publ) meddelade idag att de har tecknat ett återförsäljaravtal gällande Actiste® Mini med Medico, den ledande leverantören av molnbaserade sjukvårdssystem i Indonesien. Medico erbjuder också en telemedicinsk app för patienter.

Avtalet markerar ännu ett steg i Brighters strategiska inträde på den Indonesiska marknaden. Medico kommer att integrera Actiste® Mini lösningen i sin e-hälsoportfölj för vård av diabetes och fungera som återförsäljare av tjänsten. Båda företagen tror att detta kommer att skilja Medicos erbjudande från de telemedicinska tjänster som för närvarande finns i Indonesien och ge Brighter möjlighet att  nå den växande gruppen av diabetiker på denna marknad. Avtalet omfattar båda Actiste® -produkterna, men på grund av tillgängligheten av kompatibelt insulin på den indonesiska marknaden ser företaget för närvarande bara efterfrågan på Actiste® Mini.

"Många av Medicos patienter har diabetes och vi tror att de kan dra nytta av funktioner och tjänster från Actiste® Mini", säger Erik Lissner, tillförordnad VD för Brighter AB. "Vi är mycket glada över att Medico kommer att integrera vårt erbjudande i sin portfölj och förse indonesier med ett extra verktyg som syftar till att stödja datadriven diabetesvård."

Enligt villkoren i avtalet kommer Medico att marknadsföra Actiste® Mini till läkare, apotek och konsumenter. Tjänsten kommer att säljas till patienter som ett 24-månaders kontrakt med möjlighet till förnyelse i slutet av perioden. Medico kommer att förbetala varje prenumeration som de säljer samt erbjuda finansieringsalternativ för sina patienter.

”Medico har åtagit sig att öka tillgången till vård i Indonesien och vi tror att arbetet med Brighter kommer att hjälpa fler indoneser att bli medvetna om diabetesvård, att förebygga sjukdomen samt de risker som finns med den. Diabetes är en av de sjukdomar som ökar i Indonesien och den förekommer även i den yngre generationen och vi hoppas därför att tillsammans kunna ta tag i problemet i tid”, säger Grace Tahir, VD för Medico.

Återförsäljaravtalet är icke-exklusivt och gäller i 12 månader. 

Nästa steg:

  • Innan försäljning kan påbörjas på den indonesiska marknaden är det nödvändigt för Brighter att ingå ett avtal med en auktoriserad representant som kommer att hantera godkännandeprocessen för medicintekniska produkter. Företaget är i avancerade förhandlingar med ett lämpligt företag.
  • Brighter kommer att genomföra registreringsprocessen för både medicinsk utrustning och telekommunikationsgodkännande. Parallellt med slutförandet av registreringsprocessen, som kan ta minst tre månader (hälsoministeriet ger inga garantier för den slutliga processlängden), kommer Brighter att påbörja arbetet med aktiviteter inför lansering tillsammans med Medico.
     

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Investor Relations
IR@brighter.se

Certified Adviser
Brighter’s Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB,
+46 (0)8 – 684 211 10, adviser@eminova.sewww.eminova.se

Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighters kvalitetsledningssystem är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.


 

Följande bilagor finns för nedladdning:
SWE_ PR_Brighter_ Medico 20211019

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från KardexAnnons

Kardex avslöjar de tre hetaste lagertrenderna 2023

Störningar i försörjningsleden, ökande kundkrav och brist på arbetskraftsresurser tär idag på lagereffektiviteten inom industrin. Men det finns mycket att vinna med innovativa lösningar. Kardex årliga Trend Radar visar att moderna, automatiserade lagerlösningar, robotteknik och prediktiva analyser möjliggör ökad tillväxt och stora ekonomiska vinster. 

Kardex Trend Radar övervakar trender för att säkerställa att Kardex och dess kunder ligger i framkant när det gäller innovation. Baserat på interna resurser, branschexperter samt globala data presenterar Kardex sin rapport om lagerinsikter för 2023. Rapporten diskuterar de senaste intralogistiska trenderna, illustrerar vikten av att använda ny teknik och robotar för sin lagerautomation och prediktiv analys samt fokuserar på vilka moderna verktyg som kommer att säkerställa att lagren förblir effektiva och produktiva under 2023 och framåt.

3 heta trender: 

Flexibla lagerhanteringssystem

Flexibla och dynamiska system är nyckeln till att hantera lagerfluktuationer med snabbhet och precision, vilket möjliggör hög produkttillgänglighet och optimerar orderuppfyllelsen. Modulära och skalbara system anpassar sig sömlöst till verksamheten, vilket möjliggör intern expansion utan att tvinga fram omlokalisering.

Lagerautomation med robotar

Drivna av snabba tekniska framsteg och bättre överkomliga priser, går robotlösningar snabbt in i leveranskedjan. Robotar ger snabbhet och precision till kämpande processer över hela försörjningskedjan. De stöder processer med noll defekter, ökar produktiviteten och sänker kostnaderna samtidigt som de ökar flexibiliteten för att kunna möta kundernas snabbt förändrade behov.

Prediktiva analyser

Företag verkar idag i en värld som är alltmer osäker och föränderlig. Därför blir det allt viktigare att använda data, statistiska algoritmer och maskininlärning för att förutspå framtida händelser. I stället för stela processer kommer framtida beslut att fattas mer självständigt av system som använder algoritmer. Denna algoritmbaserade analysmetod kommer att möjliggöra flexiblare, snabbare och en mer kostnadseffektiv produktion. 

Företag världen över letar efter sätt att maximera sina interna resurser, och experter förväntar sig att den globala försäljningen av lagerautomation kommer att nå uppskattningsvis 39 miljarder euro år 2027 med en årlig tillväxttakt på cirka 15 procent.*

Kardex använder sofistikerad teknologi för att globalt övervaka över 2 700 maskiner genom sitt mjukvarusystem Kardex Connect. Branschledare förväntar sig att användningsgraden av prediktiv och preskriptiv analys för innovationer och teknik inom försörjningskedjan kommer att öka från 28 till 79 procent under de kommande fem åren.**

– Eftersom aldrig skådade utmaningar stör lagerprocesserna, övervakar Kardex noga lagerutmaningar och tekniktrender och anpassar lösningar för att se till att kundernas faciliteter förblir toppmoderna, säger Ruud Hoog, Senior Director Business Development.

Om Kardex

Vi är en av världens ledande tillverkare av lagerautomater och erbjuder våra kunder flexibla, skräddarsydda lagersystem. Kardex installerar och servar både enkla, skalbara lösningar och stora, helautomatiserade flöden för kunder inom bland annat e-handel, tillverkning, elektronik, fordons- och livsmedelsindustrin. www.kardex.com  

Läs Rapporten Trends Shaping Intralogistics in 2023   

* $41 Billion Global Warehouse Automation Market (2022 to 2027) - by Technology, In-dustry and Regions - ResearchAndMarkets. com | Business Wire

** Evolution to Revolution. Building the Supp-ly Chains of Tomorrow. 2022 MHI Annual Industry Report.

 

 

Mer från Kardex

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kardex och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera