1515

OrganoWood är nominerad till Regeringens Exportpris ”Årets Exportsuccé” 2021!

Årets exportsuccé är regeringens utmärkelse till företag som gör särskilt förtjänstfulla insatser för svensk export och synlighet för Sverige, vilket utgör en källa för inspiration och utveckling. Priset kommer att delas ut den 22 oktober i UD:s lokaler i Stockholm där priset delas ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H:K:H: Prins Daniel.  

Vi är mycket glada över att vårt arbete med att nå ut med OrganoWoods produkter på exportmarknader uppmärksammas. OrganoWood arbetar med grön kemi och miljövänliga produkter och vi är mycket stolta över att våra produkter bidrar till en bättre miljö och ökad hållbar tillväxt även utanför Sveriges gränser.

OrganoWood har under flera år haft samarbeten med Business Sweden för att nå ut på exportmarknaden och bidra till en hållbar tillväxt globalt.

Vi är också glada över att detta pris sammanfaller i tid med Nobelpriset i kemi, som 2021 tillföll Benjamin List och David W.C. MacMillan "för utveckling av asymmetrisk organokatalys.", vilket är precis vad OrganoWoods kemi handlar om, hur man binder kiselbaserade ämne till fibrer

OrganoWood har nyligen lanserat en helt ny generation hållbart och miljömärkt virke. Vårt innovationsarbete för att skapa en produkt helt utan tungmetaller och biocider har nyligen resulterat i andra generationens helt giftfria virke. Nya Silicium HT produceras i en grön tillverkning som imiterar naturens egna processer genom att kombinera värme och kisel i en helt giftfri produktion.

"Vi tror att OrganoWood har blivit nominerat till detta pris för våra insatser med att få ut en svenska innovations produkt på exportmarknader. Något som har bidragit till ökad tillväxt för oss på OrganoWood och som även främjar svensk export.

En viktig del i vårt framgångsrecept för att öka exporten som ett litet bolag har bland annat varit vårt samarbete med Business Sweden. Vi vet att för att för att lyckas på export har det krävts av oss att vara fokuserade, att arbeta strukturerat och att vara aktiv med våra kunder Vi har en strategi för att öka vår försäljning på export och vi har aktivt jobbat med denna strategi. Vi har i många år arbetat för att utbilda och lära marknaden om vikten av att arbeta med grön kemi.” Jens Hamlin, VD OrganoWood

Jens Hamlin

VD

OrganoWood AB Linjalvägen 9 SE-187 66 Täby Sweden.
08-684 001 14
http://www.organowood.com
jens.hamlin@organowood.com


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?