1515

Sleep Cycle lanserar Sleep Boot Camp för företag

Göteborg 14 oktober 2021 - Sleep Cycle lanserar Sleep Boot Camp; en sömnutbildning för företag, skräddarsydd att fungera i vardagen, med målet att förbättra sömn och hälsa bland anställda.

Sleep Cycles Boot Camp är ett fyra veckor långt webbaserat sömnprogram utvecklat i samarbete med Frida Rångtell, PhD och sömnforskare, samt Li Åslund, PhD och psykolog. Varje vecka bjuder på ett nytt tema som innehåller utbildningsmaterial i form av videos och artiklar, coaching, övningar och utmaningar. Genom hela programmet använder sig deltagarna av Sleep Cycle appen för att lära känna sina personliga sömnvanor, följa sin utveckling, samt se hur övningar och utmaningar påverkar deras sömn.

Sleep Cycles VD Carl Johan Hederoth kommenterar satsningen:

”Vi på Sleep Cycle är väl medvetna om den hälsoeffekt som god sömn har, både på arbetet och privat. Under de senaste åren har vi sett hur fokus på sömn och hälsa ökat stadigt bland arbetsgivare och organisationer där man nu på allvar börjat uppmärksamma de positiva effekter som investering i god sömnhälsa har. Att utveckla ett erbjudande mot företag ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och är ett viktigt steg i att stötta arbetsgivare med att uppmärksamma sömnhälsa bland sina medarbetare. Vi är mycket glada över intresset vi sett för Sleep Boot Camp och med vilken entusiasm våra första kunder tagit sig an utmaningen.”

Sömn är ett område med stor effekt på både psykisk och fysisk hälsa likväl som vår förmåga att prestera privat och i arbetslivet. Alltmer forskning lyfter fram förlorad produktivitet och därmed ökade kostnader på arbetsplatsen på grund av sömnbrist. I en undersökning på fem OECD-länder, uppskattas att ca 680 miljarder dollar går förlorat varje år på grund av sömnbrist hos anställda1 och en tredjedel av den amerikanska befolkningen anses ha allvarliga sömnstörningar2. Djurgårdens IF och Polestar är bland de första att genomgå Sleep Boot Camp och uppmärksamma betydelsen av att investera i sömnhälsa.

Linn Johansson, HR Business Partner på Polestar:

“Våra medarbetares hälsa är vår högsta prioritet. Vi presterar bättre om vi är friska och vi bryr oss om våra anställdas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Vi tror att sömn och återhämtning inte bara är en pusselbit i välbefinnande, utan hela grunden för all god hälsa.”

Viktor Helander, Strength and Conditioning Coach, Djurgårdens IF Fotboll:

”Lika viktigt som kvaliteten på vår träning och kost är kvaliteten på vår sömn för att kunna prestera optimalt och utvecklas. Därför tycker vi det är viktigt att investera tid i sömnutbildning för våra spelare.”

För mer information, se http://www.sleepcycle.com eller kontakta:

Per Andersson
CFO och Head of Investor Relations
per.andersson@sleepcycle.com
+46 70 939 5327

Malin Abrahamsson
Head of PR
press@sleepcycle.com
+46 73 972 6424

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnanalys och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle (www.sleepcycle.com) är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP. Sleep Cycle har 37 anställda och sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.

1) Rand Health Quarterly (2017)
2) Center for Disease Control and Prevention (2016)

Följande bilagor finns för nedladdning:
Sleep Cycle pressmeddelande - Sleep Boot Camp 2021-10-14

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RiksbyggenAnnons

Bygg för framtiden: Bygg för de äldre

”Vi vill motverka ensamhet”, säger Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Boende för äldre hos Riksbyggen.
”Vi vill motverka ensamhet”, säger Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Boende för äldre hos Riksbyggen.

Behovet av särskilda boenden och trygghetsboenden för äldre är fortsatt stort men att investera i dessa boenden kräver resurser som kommunerna inte alltid har. Här har Riksbyggen, som långsiktig samhällsbyggare, en lösning med deras koncept för kooperativ hyresrättsförening.

– Vi vill vara med och motverka ensamhet och se till att de sista åren i ens liv är så bra de kan bli. Därför krävs både boenden där man får en gemenskap, med gemensamma middagar och ett aktivt liv, och särskilda boenden dit man kommer en senare tid i livet om man behöver vård dygnet runt, säger Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Boende för äldre hos Riksbyggen. 

I Boverkets Bostadsmarknadsenkät 2021, uppgav 68 kommuner att det finns ett underskott på särskilda boenden, 145 att de saknar trygghetsboenden och 55 önskar fler biståndsbedömda trygghetsboenden. 

Så kan Riksbyggens KHF-modell möta kommunernas behov

Trots det uttryckta behovet räcker många gånger inte kommunens resurser till. För att slippa investera kan kommuner i stället upphandla samarbetspartner som har kompetens och erfarenhet av att tillsammans med kommunen beskriva behoven, bygga och förvalta.  Med Riksbyggens koncept för en kooperativ hyresrättsförening (KHF) stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen. Föreningen finansierar bygget och hyran täcker kostnaderna. 

– Förenklat är KHF ett mellanting mellan att kommunen äger fastigheten själv och att de hyr lokaler av en privat fastighetsägare.  Föreningen har inget vinstintresse och Riksbyggen jobbar långsiktigt med kommunen för att möta behoven. Samma förening kan växa med fler boenden inom kommungränsen och kan därmed över tid tillgodose en förändrad behovsbild, säger Yvonne Westerlund. 

Riksbyggen har arbetat med samverkan i KHF-form sedan 1992 och samarbetar i dag med 35 kommuner. Bland annat med Lysekils kommun där Fiskebäck äldreboende utsågs till årets vård- och omsorgsboende 2021. 

Flaggskeppet: Innovationsprojekt för välfärdsteknik

Tillsammans med forskningsinstitutet RISE samt Haparanda- och Hudiksvall kommun har Riksbyggen nu inlett ett två-årigt projekt om framtidens boende för äldre. 

– Det här är ett strategiskt innovationsprogram inom ramen för IoT Sverige; en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten. Syftet är att se hur vi kan använda fastigheter som nav för att samla in data som skapar värde utifrån såväl resursoptimering som bättre hälsa. Med äldreboendet Flaggskeppet vill vi fördjupa oss i hur man kan bygga framtidens äldreboende för att bidra till en ökad livskvalitet för de boende, avslutar Yvonne Westerlund.

Om Riksbyggen
Riksbyggen startades 1940 och har sedan 1992 arbetat med sin KHF-modell. Idag samarbetar Riksbyggen med 35 kommuner i hela Sverige med totalt 4000 bostäder. De erbjuder en unik helhetslösning och arbetar från behov till väl underhållna fastigheter med fokus på livet i huset. 

Läs mer på riksbyggen.se/kommun/bostader-for-aldre/

Mer från Riksbyggen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Riksbyggen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?