1515
Annons

myFC receives order for Proof-of-Concept project for automated warehouse robot from Porsche

As previously announced, the Swedish fuel cell company myFC has entered into an agreement with a leading European OEM. This agreement has now transformed into a purchase order from Porsche Leipzig for a proof-of-concept project where myFC's patented fuel cell technology will be integrated into a pilot warehouse robot (Automated Gudied Vehicle, AGV) at the logistics center in Leipzig. The total order value amounts to 203,000 euros, corresponding to approximately 2.1 million Swedish kronor.

“After initial work has been done, our offer has been accepted. It is an important commercial success for us as an innovation-driven company and for our hydrogen-based and sustainable fuel cell technology, and for its use in our prioritized segment of intralogistics”, says Michael Glantz, CEO of myFC.

The order relates to a development project for a proof of concept where myFC's patented hybrid solution for planar, modular, and scalable fuel cells are targeted to be integrated into the warehouse robots used in the automated logistics center.

According to lab tests, myFC's fuel cell solution in combination with batteries provide significantly longer operating time for AGVs and autonomous mobile robots (AMRs) compared with conventional battery solutions, which in turn reduces costs and investment needs.


This disclosure contains information that myFC is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation (EU nr 596/2014). The information was submitted for publication, through the agency of the contact person, on 14-10-2021 13:00 CET.

For further information, please contact: 
myFC Press Office 
Mail:  press@myfc.se 
Phone: +46 707 89 07 40


Certified Adviser
Avanza Bank
Mail: corp@avanza.se
Phone: +46 8 409 421 20


Följande bilagor finns för nedladdning:
ENG_myFC_Porsche_order

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Latour förvärvar Martinez Tool Company

Investment AB Latour har genom sitt helägda dotterbolag Hultafors Group AB förvärvat Martinez Tool Company, baserat i Kalifornien, USA.

Martinez Tool Co tillverkar ”Made in the USA” premiumverktyg för den professionella hantverkaren. Bolagets mest kända produkt är titanhammare av hög kvalitet som marknadsförs på den egna hemsidan och genom utvalda nationella och internationella återförsäljare. Martinez Tool Co omsatte 6 MUSD under 2021 med tvåsiffrig tillväxt och med en lönsamhet över Hultafors Group övriga verksamhet. 

”Vi är djupt imponerade av innovationsnivån och Martinez Tools fokus på slutanvändaren, vilket snabbt har gjort varumärket välkänt bland professionella slutanvändare som endast är nöjda med produkter och kundupplevelser på absolut högsta nivå. Vår intention är att fortsätta bygga på denna starka grund och driva Martinez Tool Co som ett eget varumärke i vår befintliga produktportfölj”, säger Pete Chatel, President Hultafors Group i Nordamerika.

”Hultafors Group delar min passion för innovation, överlägsen kvalitet och kundservice och i mina ögon är de den perfekta långsiktiga ägaren för Martinez Tools Co. Vi har redan många spännande projekt inplanerade och jag ser fram emot att få starta denna resa tillsammans”, säger Mark Martinez, VD och grundare av Martinez Tool Co.

Som en effekt av förvärvet ökar nettoskulden i Latourkoncernen med cirka 0,2 miljarder SEK.

Göteborg, 3 oktober 2022

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Knobloch, VD Hultafors Group, +46 722 148 946
Pete Chatel, President Hultafors Group North America, +1 312 448 4461
Fredrika Ekman, Investment Director, Investment AB Latour, +46 72 584 93 43

Hultafors Group är ett av Europas största företag som levererar arbetskläder, skor, huvudskydd, handverktyg och stegar för professionella användare. Produkterna utvecklas, tillverkas och marknadsförs som egna varumärken och finns tillgängliga genom ledande distributörer i cirka 70 länder globalt, med betoning på Europa och Nordamerika. Hultafors Group har fler än 1,800 anställda med en nettoomsättning på cirka 6,2 miljarder kronor.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 61 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 20 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2022-10-03

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera