Annons

myFC får order på proof-of-concept-projekt för automatiserade lagerrobotar (AGV) från Porsche

Som tidigare meddelats har det svenska bränslecellsföretaget myFC ingått avtal med en ledande europeisk OEM. Detta avtal har nu lett till en inköpsorder från Porsche Leipzig för ett proof-of-concept-projekt där myFC:s patenterade bränslecellsteknik ska integreras i lagerrobotar (Automated Gudied Vehicle, AGV) vid företagets logistikcenter i Leipzig. Det totala ordervärdet uppgår till 203 000 euro, motsvarande cirka 2,1 miljoner svenska kronor.

”Efter att ett inledande arbete har gjorts har vår offert accepterats. Det är en viktig kommersiell framgång för oss som ett innovationsdrivet företag med vår vätgasdrivna och hållbara bränslecellsteknik, samt för dess användning i det för oss prioriterade segmentet intralogistik”, säger Michael Glantz, VD för myFC.

Ordern avser ett utvecklingsprojekt och leverns av proof-of-concept-integration där myFC:s patenterade hybridlösning för platta, modulära och skalbara bränsleceller ska integreras i de lagerrobotar som används i det automatiserade logistikcentret.

Enligt laboratorietester ger myFC:s bränslecellslösning i kombination med batterier en betydligt längre driftstid för AGV:er och autonoma mobila robotar (AMR) jämfört med konventionella batterilösningar, vilket i sin tur minskar kostnader och investeringsbehov.


Denna information är sådan som myFC är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-10-14 13:00 CET.

Vid frågor, vänligen kontakta:
myFC Press Office
E-mail: press@myfc.se
Telefon: 070 789 07 40


Certified Adviser:
Avanza Bank
E-mail: ca@avanza.se
Telefon: 08 409 421 20


Följande bilagor finns för nedladdning:
SVE_myFC_pressrelease_Porsche

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera