Annons

PE Accounting fortsätter tillväxtresan - Hanna Nätt Falkäng blir ny CMO

Den 8 november börjar Hanna Nätt-Falkäng som ny Chief Marketing Officer på PE Accounting. Hanna tar med sig mångårig erfarenhet inom digital marknadsföring och e-handel från flertalet olika branscher. Det senaste decenniet har hon byggt marknadsteam och go-to-market strategier i snabbväxande bolag såsom Visma Software och iStone/ Columbus. 

”Vår tillväxtresa har bara börjat. Vi på PE vill förtjäna att vara det naturliga valet för alla konsult- och SaaS bolag. Jag är otroligt glad att Hanna väljer oss och att få välkomna henne till vårt team för att förverkliga det” säger Pontus Björnsson, VD PE Accounting.

"Den moderna kunden har inte tid att ha för många kontaktytor idag, därför är PE en innovativ lösning för bolag som vill ha ett allt-i-ett paket för en ekonomifunktion. Jag ser fram emot att få vara med och driva tillväxten på ett bolag som transformerar det traditionella sättet att jobba och som ligger i framkant,” säger Hanna. 

Sedan starten år 2011 har PE Accounting haft visionen att ge entreprenörer, företagsledare och ekonomichefer en möjlighet till kontroll i ekonomin. Med effektiva och förenklade processer och med uppdaterade beslutsunderlag ska ekonomin gå från ett nödvändigt ont till ett proaktivt verktyg för styrning av verksamheten. 

Man satte då också ett riktigt tufft mål. PE skulle omsätta 100 miljoner på under 10 år och göra det helt utan nyemission. I januari 2021 när årsredovisningen undertecknades hade det gått 9,5 år sedan PE startades och omsättningen var då över 100 miljoner, utan att nyemissioner har genomförts. Det innebär att målet som grundarna en gång satte är uppnått. 

Nu börjar nästa del av resan där PE ska bli ett miljardbolag. Det nya målet är att omsätta 1 miljard inom nästkommande 10 år. Ytterligare en spännande utmaning för bolaget, varför det känns extra roligt och tryggt att få välkomna Hanna som en del av tillväxtteamet på PE!

Läs mer om PE Accounting och vår tillväxtresa på www.accounting.pe 

Pressansvarig Camilla Drangel

camilla.drangel@accounting.pe

0707413780

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från RiksbyggenAnnons

Brf bygger om flera hus – väntas spara miljoner

Ingemarie Ekblad och Lars Aronsson.
Ingemarie Ekblad och Lars Aronsson.

Femtio år gamla fönster skulle bytas men bostadsrättsföreningen i Värnamo hade inte råd. Då presenterade Riksbyggen i stället flera omfattande energiåtgärder som långsiktigt ska minska både kostnader och klimatpåverkan.

– Till en början kändes det överväldigande men i dag klappar vi oss själva på axeln, säger Ingemarie Ekblad, ordförande i Brf Rörestorpshus 2. 

Dags att bygga om eller renovera? Läs mer här.

Just nu står byggställningar runt flera av de tolv huskropparna som ingår i bostadsrättsföreningen i Värnamo. Sedan arbetet drog i gång i våras har 180 av de 201 lägenheterna fått nya fönster.

– Det har länge klagats på att de gamla fönstren släpper ut värme. Men vi som hunnit få nya fönster märker redan en stor skillnad. Nu är det varmt och gott, säger Lars Aronsson, ledamot i styrelsen som bott i föreningen sedan 1973.

”Tändes en gnista”

Fönsterbyten är bara en av de åtgärder som pågår. I vinter börjar arbetet med en stor takrenovering och i samband med detta kommer Brf Rörestorpshus 2 även få solceller på plats. Dessutom kommer ett nytt fläktsystem göra att värme återvinns och går tillbaka in i husen. Men det här är bara början på föreningens storsatsning som görs tillsammans med Riksbyggen.

– När projektchefen Daniel Nylund från Riksbyggen första gången berättade om allt vi kunde göra kändes det överväldigande. ”Vad är det han står och pratar om?”. Vi tänkte att det här kommer kosta en massa pengar och att medlemmarna lär bli oroliga. Men ganska snart tändes en gnista, vi såg att vi skulle spara mycket pengar, både på lång och kort sikt, berättar Ingemarie.

Sedan dess har Riksbyggen, som sköter förvaltningen, byggt upp ett stort förtroende hos bostadsrättsföreningen. När beslutet klubbades i april drog arbetet i gång omgående och sedan dess har medlemmarna erbjudits en stor insyn – och fått möjlighet att ställa frågor – i varje steg som tas.

– När vi blickar framåt känns det otroligt bra att vi gör denna investering. Trots allt vi får för pengarna så handlar det bara om en ”vanlig” årlig avgiftshöjning på 1,5 procent, säger Ingemarie.

Statligt stöd bidrar till grön satsning

Totalt sett handlar investeringen om 80 miljoner kronor. Men då är 30 miljoner ett statligt stöd för energieffektivisering som baseras på föreningens storlek och de besparingsåtgärder Brf Rörestorpshus 2 valt att göra. Förutom ovan nämnda åtgärder handlar det även om Riksbyggens tjänst Energiförvaltning som innebär att energiingenjörer med hjälp av bland annat AI-teknik analyserar och optimerar fastigheter.

– Det är mycket glädjande att vårt rikstäckande erbjudande Energiförvaltning resulterar i projekt som ombyggnaden av Brf Rörestorpshus 2. I tjänsten ingår att vi gör en energiutredning där vi föreslår och hjälper kunden att genomföra energiinvesteringar. Det är kombinationen av olika åtgärder och kontinuerlig analys och optimering som ger maximal effekt, säger Göran Danling, affärsutvecklare energitjänster på Riksbyggen.

Minskar Co2-utsläppen

För bostadsrättsföreningen i Värnamo håller tidsplanen och allt beräknas vara klart om ungefär ett år. Ingemarie och Lars säger att de känner en stor stolthet, inte minst med tanke på att deras förening minskar klimatavtrycket. Förutom att åtgärderna väntas minska föreningens årliga kostnader med cirka 1,1 miljoner kronor minskas även koldioxidutsläppen med 129 ton per år.

– Vi skulle verkligen rekommendera andra bostadsrättsföreningar att göra liknande satsningar och att söka det statliga bidraget. De är välkomna att besöka oss när allt är på plats, säger Lars.

Läs mer om Riksbyggens energitjänster

 

Mer från Riksbyggen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Riksbyggen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera