1515

ODIN Fonder lanserar nettoklassad ISK-lösning i samarbete med Fondab

ODIN Fonder erbjuder nu direktkunder att handla nettoklassade fonder i en enkel ISK-lösning. Fondabs plattform för fondhandel, depå- och slutkundshantering blir den nya tekniska plattformen för ODINs direktkunder. Den nya lösningen innebär ett nytt kundgränssnitt och depåhållning inom ramen för ISK samt rabatterad handel i ODINs fonder.

ODIN är en av Nordens ledande fondförvaltare och grundades 1990. ODIN förvaltar idag 9 aktiefonder till ett samlat kapital om 110 MSEK. Den nya lösningen riktar sig till ODINs befintliga privatkunder och till alla andra sparare som önskar en enkel och kostnadseffektiv tjänst och ett konkurrenskraftigt ISK-sparande.

”Vi väljer Fondab för att de har en välutvecklad och beprövad ISK-tjänst som ger våra kunder en komplett och enkel lösning för att handla våra fonder”, säger Tomas Hellström, VD för ODIN Fonder och fortsätter:

”Fondabs ISK-tjänst har ett enkelt och transparent upplägg där kunderna ser vad de betalar för olika tjänster. Avgifter för fonderna och själva Investeringssparkontot separeras och kan erbjudas till ett lägre totalpris då inga andra kringtjänster ingår. I längden tror vi att den transparensen bygger förtroende både för ODIN och fondbranschen som helhet”.

Fondab erbjuder idag en komplett digital lösning för fondsparande till ett flertal fondbolag samt en rad andra sparaktörer, värdepappersbolag och rådgivningsbolag.

”Vi är väldigt glada att fler fondbolag väljer oss som teknisk leverantör och vi är stolta över att få ODIN Fonder som strategisk partner. Återigen får vi bevisa att vi erbjuder en av marknadens starkaste IT-lösningar som gör sparande i fonder tillgängligt för alla och lönsamt för fler”, säger Mikael Tjäder, VD på Fondab AB.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Tjäder, VD Fondab
073-417 0417
mikael.tjader@fondab.com
www.fondab.com


Tomas Hellströms, VD ODIN Fonder
0707-28 70 77
tomas.hellstrom@odinfonder.se
www.odinfonder.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Alcatel LucentAnnons

Innovativa tekniska lösningar förbättrar operativa arbetsflöden och skapar en säkrare vård.

Ny innovativ teknik möjliggör för sjukhus att kunna spåra utrustning och människor i realtid. Med hjälp av Alcatel-Lucent Enterprise lösning OmniAccess Stellar Asset Tracking kan sjukhusen skapa ökad säkerhet för patienter, tidsbesparingar och bättre utnyttjande av befintlig utrustning.

En studie visar att många sjukhus har en utnyttjandegrad av utrustning på mindre än 50 procent, att jämföra med branschacceptabel användningsgrad på 70–80 procent. 

– Den trend vi ser med större sjukhus leder samtidigt till att sjukvårdspersonalen har svårare att manuellt överblicka utrustning som delas mellan vårdenheter. Vi vet från studier i England att en sjuksköterska idag spenderar i genomsnitt 72 minuter per skift bara på att leta efter utrustning. Om den utrustningen istället kopplas ihop med digitala sensorer i ett automatiserat flöde som gör dem enkla att hitta kan det ge stora tids- och kostnadsbesparingar för vården, säger Johan Rågmo, Director Business Development Network Infrastructure Europe West.

Med Alcatel-Lucent Enterprise systemlösning OmniAccess Stellar Asset Tracking kan sjukhus, kliniker och vårdboenden få hjälp att spåra både utrustning och människor i realtid. Systemet bygger på BLE-tekniktaggar som sätts direkt på specifik utrustning, eller exempelvis på patienternas plastarmband, och som sänder ut en signal om var de är. Det gör det både enklare för personal att hitta det man letar efter och leder till högre nyttjandegrad. 

– Vården har idag stor belastning som går att minska genom automatiserade processer och IoT. Det gör att personalen kan lägga mer tid på själva vården. Vårt system gör det även säkrare för patienter på sjukhus då personalen kan få larm så fort en patient lämnar en specifik enhet, exempelvis något som skapar ökad säkerhet på demensavdelningar. Det kan också larma när viktig utrustning, som exempelvis en hjärt- eller blodtrycksmaskin, är klaranvänd och behöver laddas så att den snabbt kan återställas för nästa patient, berättar Johan.

Det går att använda Alcatel-Lucent Enterprise lösning för att underlätta för patienterna att hitta till rätt avdelning eller för vårdpersonalen att hitta patienten om de inte sitter i rätt väntrum.

– Du kan också styra patientflöden för att säkerställa att det inte är fler människor på en viss specifik yta än det får vara. Den kvalitativa data du kan få ut av systemet underlättar också för ledningsgrupp och chefer att bättre prioritera både personal och utrustning efter behov, förklarar Joakim Ahrens, Channel Sales Manager.

OmniAccess Stellar Asset Tracking är enkel att använda och administreras via exempelvis mobil eller platta. 

– Vår lösning är lätt att implementera med befintliga sjukhussystem, och skala upp eller ner efter behov. Den säkerställer hela tiden rätt prioritering i bandbredd så att larm alltid har företräde, avslutar Joakim.

Om Alcatel-Lucent Enterprise
Sedan 1919 och fram till idag har Alcatel-Lucent Enterprise levererat tekniska lösningar i framkant av tekniken. Vårt uppdrag är att skräddarsy och anpassa teknikupplevelsen efter vad våra kunder faktiskt behöver. Vi levererar nätverk och kommunikationsplattformar.

Tillsammans med våra partners levererar vi skräddarsydda lösningar och kommunikationsplattformar till företag. Dessa lösningar hjälper dem att konkurrera i en digital värld.

Läs mer om vad Alcatel-Lucent kan göra för vården

Läs gärna Alcatel-Lucents White Paper 

Mer från Alcatel Lucent

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Alcatel Lucent och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?