Annons

ODIN Fonder lanserar nettoklassad ISK-lösning i samarbete med Fondab

ODIN Fonder erbjuder nu direktkunder att handla nettoklassade fonder i en enkel ISK-lösning. Fondabs plattform för fondhandel, depå- och slutkundshantering blir den nya tekniska plattformen för ODINs direktkunder. Den nya lösningen innebär ett nytt kundgränssnitt och depåhållning inom ramen för ISK samt rabatterad handel i ODINs fonder.

ODIN är en av Nordens ledande fondförvaltare och grundades 1990. ODIN förvaltar idag 9 aktiefonder till ett samlat kapital om 110 MSEK. Den nya lösningen riktar sig till ODINs befintliga privatkunder och till alla andra sparare som önskar en enkel och kostnadseffektiv tjänst och ett konkurrenskraftigt ISK-sparande.

”Vi väljer Fondab för att de har en välutvecklad och beprövad ISK-tjänst som ger våra kunder en komplett och enkel lösning för att handla våra fonder”, säger Tomas Hellström, VD för ODIN Fonder och fortsätter:

”Fondabs ISK-tjänst har ett enkelt och transparent upplägg där kunderna ser vad de betalar för olika tjänster. Avgifter för fonderna och själva Investeringssparkontot separeras och kan erbjudas till ett lägre totalpris då inga andra kringtjänster ingår. I längden tror vi att den transparensen bygger förtroende både för ODIN och fondbranschen som helhet”.

Fondab erbjuder idag en komplett digital lösning för fondsparande till ett flertal fondbolag samt en rad andra sparaktörer, värdepappersbolag och rådgivningsbolag.

”Vi är väldigt glada att fler fondbolag väljer oss som teknisk leverantör och vi är stolta över att få ODIN Fonder som strategisk partner. Återigen får vi bevisa att vi erbjuder en av marknadens starkaste IT-lösningar som gör sparande i fonder tillgängligt för alla och lönsamt för fler”, säger Mikael Tjäder, VD på Fondab AB.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Tjäder, VD Fondab
073-417 0417
mikael.tjader@fondab.com
www.fondab.com


Tomas Hellströms, VD ODIN Fonder
0707-28 70 77
tomas.hellstrom@odinfonder.se
www.odinfonder.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Stendörren Fastigheter ABAnnons

Expansiva Stendörren växer även utanför Sverige

Börsnoterade fastighetsbolaget Stendörren växer både inom och utanför Sveriges gränser. Tidigare var fastighetsbeståndet fokuserat till Stockholm och Mälardalen, men på senare tid har Stendörren genom förvärv även etablerat sig i Västsverige samt i Helsingfors-, Köpenhamns- och Osloregionerna. 

Stendörren förvaltar, utvecklar och förvärvar fastigheter för lager, logistik och lätt industri. I vissa av de mer urbana lägena driver bolaget dessutom ändring av detaljplan från verksamhetsändamål till bostadsändamål, för egen utveckling och förvaltning av bostäder. All förvaltning och utveckling av fastigheter genomsyras av ett hållbarhetstänk. 

Attraktiva markområden i Stockholm

Fastighetsbeståndet har successivt vuxit och är idag värderat till cirka 12,7 miljarder kronor. Förutom runt 810 000 kvm uthyrningsbar yta har bolaget cirka 615 000 kvm byggrätter i attraktiva markområden som uteslutande ligger i den heta Stockholmsregionen. 

– Mark med byggrätter är en knapp resurs i hela fastighetsbranschen. Speciellt i storstadsområdena. Men med våra byggrätter kan vi fortsatt expandera kraftigt inom befintligt bestånd som vi redan äger, säger Erik Ranje, vd för Stendörren. 

Nybyggnation sker på fastigheter där det idag inte står några byggnader men också genom förtätning. Det vill säga ytterligare byggnader uppförs på fastigheter där det redan står byggnader men där exploateringsgrad är låg. 

Lönsam konvertering till bostäder

En ny inriktning för bolaget är bostadsutveckling genom att konvertera industri- och logistikfastigheter till bostadsområden. 

– I takt med att staden växer finns det urbana lägen som över tid blir mer attraktiva för bostäder. Så har till exempel Lugnets industriområde i Stockholm utvecklats till det attraktiva bostadsområdet Hammarby Sjöstad, säger Erik Ranje. 

Att ändra detaljplanen för annan användning från industri till bostäder för egen utveckling och förvaltning är en mycket lönsam affär för Stendörren. 

– Konverteringen innebär också att det försvinner kvadratmeter inom verksamhetsfastigheter vilket gör att utbudet av dessa typer av lokaler minskar och därmed ökar hyrorna för verksamhetsfastigheter.

För Stendörren innebär det lägre utbudet och den större efterfrågan att bolaget vid omförhandling av hyrorna i slutet av avtalstiden kan höja dessa med i snitt 20 till 25 procent.

– Detta är en underliggande strukturell tillväxtfaktor för verksamhetsfastigheter i urbana lägen. 

Bygger nya verksamhetslokaler

Fastighetsbolaget Stendörren bygger också nya verksamhetslokaler. Idag har bolaget knappt tio sådana under byggnation. Bland annat en logistikanläggning i Stockholm Syd i Södertälje respektive en i Brunna i västra Stockholm. 

Ytterligare exempel är två byggnader för lätt industri i Uppsala och Västerås. Över tid skruvas byggtakten upp och flera projekt har redan fått bygglov och är i planeringsstadiet. 

Förutom detta har bolaget lagt en plan för geografisk expansion genom att köpa fastigheter i storstadsområdena Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. 

– Vår plan är att dra nytta av urbaniseringstrenden i storstäder i Norden och även av den ökade e-handeln. Här brukar man säga att en spenderad e-handelskrona kräver tre gånger så stor logistikyta som en spenderad krona i en vanlig butik. Därför ser vi att efterfrågan på logistikytor ökar, särskilt i urbana och stadsnära lägen, säger Erik Ranje.

Läs mer på stendorren.se 

 

Mer från Stendörren Fastigheter AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stendörren Fastigheter AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera