1515

Rockers nya cartech-tjänst för begagnade bilar marknadsledare på tre månader

Fintechbolaget Rocker har sedan flera år drivit Rocker Pay, en checkout-tjänst för privatpersoner. I maj i år lanserade bolaget tjänsten Rocker Buddy. Med Rocker Buddy kan privatpersoner köpa och sälja begagnade bilar mellan varandra digitalt, med samma trygghet och säkerhet som bara den traditionella bilhandeln hittills kunnat erbjuda. Efter bara några månader har tjänsten blivit marknadsledare.

Att fortsätta stimulera och underlätta andrahandsmarknaden genom att denna gång utmana bilbranschen, låg bakom idéen till Rocker Buddy.

– Rocker Buddy är en naturlig utveckling av vår checkout Rocker Pay som vi driver sedan flera år, säger Hanna Neidenmark, VD Rocker.

Tjänsten, som erbjuder trygga betalningar, billån, begagnat-garanti och försäkring, har just nu över 400 kunder som marknadsför sina bilar via Rocker Buddy, vilket är dubbelt så många mycket som närmaste konkurrent.

– En stark drivkraft när vi utvecklade Rocker Buddy var att ta hela andrahandsmarknaden till nästa nivå och hittills har vi bevisat att det går. Potentialen är jättestor; marknaden växte med åtta procent 2020, varje år byter 1,3 miljoner bilar ägare i Sverige och fler väljer begagnat framför nytt för miljöns skull. Men den traditionella bilbranschen med höga mellanarvoden står ändå för 60 procent av transaktionerna och det vill vi förändra nu, säger Hanna Neidenmark, VD Rocker.

Rocker Buddy digitaliserar hela köpprocessen genom att båda parter identifierar sig med BankID och genomför betalning och ägarbyte online. Transaktionen går inte igenom innan köparen har godkänt bilen. Rocker Buddy erbjuder också försäkring, billån och transport, vilket gör att hela försäljningen går att genomföra digitalt och på distans.
 

– Vi har jobbat mycket med att utveckla det smidiga flödet i transaktionen med kundupplevelsen i fokus, vilket vi fått väldigt fin kundrespons på, säger Tom Lindström, manager på Rocker Buddy. 

– Vi är glada för att ännu en etablerad, kunnig bransch har banat väg för Rockers tjänster, som låter kunden bli vinnare, säger Dennis Ahlsén, grundare av Rocker. 


Fler secondhand-tjänster  
Rocker erbjuder sedan tidigare betaltjänsten Rocker Pay - en checkouttjänst som gör det möjligt för privatpersoner att handla begagnade varor av varandra lika enkelt och tryggt som man handlar nya varor på nätet. Tjänsten erbjuds idag bland annat på Blocket som “Blocketbetalning” och “Blocketpaketet”.  

Detta erbjuder Rocker Buddy:

 • Säker betalning 
 • Helt digital alternativt fysisk affär 
 • Begagnat-garanti
 • 14 dagars gratis prova på-försäkring
 • Billån till konkurrenskraftig ränta 
 • Annonsering vid försäljning – fotografering eller redigering av säljarens bilder
 • Oberoende rådgivning för köpare och säljare på begagnatmarknaden

För mer information och pressfoton, kontakta Dora Streiffert Tolstoy, på 0739 24 23 30 eller dora.streiffert.tolstoy@schibsted.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?