Annons

Consid expanderar till Norge

Ett av Sveriges största it- och kommunikationsföretag, Consid, expanderar till Norge. Företaget siktar på att ha över 500 anställda de närmaste åren. Målsättningen är att bli störst i både Norge och Sverige.

-Consid har gått stärkt ur pandemin. År 2020 hade vi en tillväxt på 20,3 procent, medan de flesta andra it-företag gick med förlust, eller bara såg en minimal tillväxt. Nu siktar vi på att bli störst i Norge också, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

Liksom många andra områden drabbades it-branschen hårt av pandemin. Flera stora nordiska aktörer visade negativa siffror, medan andra blev uppköpta. Endast ett fåtal växte organiskt under 2020. Consids tillväxt var över 20 procent och företaget fortsätter att växa. Första kvartalet 2021 var det starkaste hittills, med en omsättning på över 380 miljoner kronor, en ökning med drygt 24 procent jämfört med föregående år. Samtidigt anställdes drygt 130 nya medarbetare och Consid har därmed 1 300 anställda.

Under nio år i rad har Dagens Industri utsett Consid till Gasellföretag. Det prestigefyllda priset ges endast till de snabbast växande företagen i Sverige. Företaget måste ha ökat omsättningen varje år under de senaste tre åren, vuxit organiskt och inte genom förvärv, och ha ett positivt övergripande rörelseresultat under de senaste fyra budgetåren. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att kallas Gasellföretag och endast fyra företag i historien har klarat det i nio år i rad.

Peter Hellgren, vd Consid.

Consids verksamhet är fokuserad till Sverige, med kontor på 26 orter i landet.

- I Sverige har vi en bra mix av kunder inom både offentlig sektor och i det privata näringslivet. Det handlar om ungefär hälften var. Vi siktar mot något liknande i Norge. Vi har Sveriges mest nöjda medarbetare och en extremt låg personalomsättning. Våra medarbetare vill stanna eftersom vi skapar en arbetsplats med rätt kultur och filosofi, där varje medarbetare trivs och uppmuntras att engagera sig och entreprenörskap. Det vill vi upprepa i Norge, säger Peter Hellgren.

Den norska expansionen inleds i Oslo, på Karl Johansgate, med målsättningen att ha ett hundratal anställda inom ett år. Företaget har redan över 50 kunder i Norge. Det handlar främst om större företag inom bank och finans, men även inom it och livsmedelsbranschen.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från MyntAnnons

Redovisningsbyrån tog digitalt kliv – “Sparar tid för oss och kunderna”

Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.
Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.

Istället för att lägga tid på att manuellt knappa in kvitton gick den svenska redovisningsbyrån över till automatiserade rutiner och processer. Med hjälp av en digital allt-i-ett-plattform frigör de nu tid och resurser både för sig själva och för sina kunder.

– I min roll som redovisningskonsult sitter jag ner med varje bolag individuellt och ser över vilka processer vi kan effektivisera. Där ser vi nästan alltid att det finns ett stort behov av att effektivisera just kvittoredovisningen, säger Alexandra Baresso som är redovisningskonsult på Elite Accounting.

Realtidskoll på redovisningen

Till sin hjälp använder byrån fintechbolaget Mynt, som erbjuder en allt-i-ett-plattform för utgiftshantering och bokföring. Med hjälp av smarta företagskort som skickar kvitton direkt in i bokföringen ges full insikt och kontroll över allt som spenderas, i realtid. Direktintegrationer med marknadens ledande bokföringssystem gör det till en smidig lösning, menar Lucas Lindholm, som är VD på Elite Accounting:

– Mynt sparar tid för oss, men även för våra kunder, då inte vi behöver sitta och knappa in kvitton manuellt. Kvitton kan smidigt och enkelt fotas, skickas in och så hamnar de direkt i bokföringen.

”Hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra”

Genom att digitalisera redovisningen kan Elite Accounting minska antalet arbetstimmar som läggs på administration och istället lägga större fokus på att skapa mervärde för kunderna. Det uppskattas från båda håll.

– Mynt hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra – det som våra kunder vill att vi gör, vilket är att lägga tid på det som kommer främja deras verksamhet bäst. Tjänsten har hjälpt oss att spara tid och pengar, men framförallt att positionera oss som en modern redovisningsbyrå, säger Alexandra Baresso.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera