1515

EnginZyme visar banbrytande pilotresultat som banar väg till kommersiell skala

STOCKHOLM, 4 oktober 2021 – EnginZyme, en ledande utvecklare av cellfria biotillverkningsprocesser, har idag meddelat framstående resultat i samband med en pilot, vilket tydligt visar att företagets teknikplattform är tillämpbar för storskalig produktion.

Piloten, som genomfördes från april till augusti 2021, var utformad för att bevisa teknikplattformens funktion i kommersiell skala. Resultatet visade att jämfört med fermenteringsprocesser är effektiviteten och produktkoncentrationen betydligt högre, vilket visar att processen totalt sett blir mycket kostnadseffektiv. Detta öppnar för hållbar biotillverkning av en mängd produkter i framtiden.

"Vi har nått ett viktigt genombrott då vi nu kan visa på förmågan att utforma och validera en kommersiell process för stor skala", säger VD och medgrundare Karim Engelmark Cassimjee. "Att vi visar att vi kan leverera meningsfulla produktvolymer redan idag stärker vår ledarposition inom det cellfria biotillverkningsområdet och är ett steg mot att använda vår teknik i ännu större skala."

Tillverkningsprocessen som utformats för denna pilot ger ett sällsynt socker med lågt kaloriinnehåll, kallat kojibiose, som finns naturligt i honung. Med sina prebiotiska egenskaper och söta smak kan det bli ett bra alternativ till vanligt socker. Piloten kördes med hjälp av enzymer, som upptäckts av professor Tom Desmet från universitetet i Ghent, som kombinerats med EnginZymes teknikplattform vid Bio Base Europe Pilot Plant i Ghent, Belgien.

”EnginZymes cellfria biotillverkningsteknik är imponerande, och vi var mycket nöjda med teknikens smidiga uppskalning och robusta prestanda ”, säger Muriel Dewilde från Bio Base Europe Pilot Plant.  

Om EnginZyme

EnginZyme grundades 2014 med visionen att göra den kemiska industrin grön genom att frigöra potentialen hos enzymer. Dess cellfria biotillverkningsplattform skapas genom att kombinera biologins bredd och kraft och den kemiska industrins effektivitet. Genom att ersätta traditionell fossilbaserad tillverkning med en cell-fri teknikplattform vill EnginZyme spela en nyckelroll för att lösa en av vår tids grundläggande utmaningar – hur man producerar bättre, grönare och billigare produkter som vi använder varje dag.

EnginZyme har utnämnts som teknikpionjär av World Economic Forum och stöds av Sofinnova Partners, Industrifonden och SEB Greentech VC. Mer information finns på www.enginzyme.com

För mer information, vänligen kontakta:
Hanna Laurentz, kommunikationschef
E: hanna@enginzyme.com; T: +46 728 902657

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM_EnginZyme visar banbrytande resultat i pilot

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan. 

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Om Webbhuset

Webbhuset är ledande E-handelsexperter inom B2B och B2C sedan -98 och en av de första i Norden med att specialisera sig på Magento, en av världens största E-handelsplattformar, som man jobbat med sedan 2008. Webbhuset ökar omsättning och maximerar kundnyttan samt effektiviserar interna processer genom digitalisering och levererar en skalbar, dynamisk och kraftfull E-handel.

Läs mer om Webbhuset och vad vi kan göra för dig 

Besök outl1

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?