1515

Latour förvärvar DEPAC Anstalt

Investment AB Latour har genom sitt helägda bolag DENSIQ AB, en del av Latour Industries AB, förvärvat DEPAC Anstalt (DEPAC) baserat i Lichtenstein.

DEPAC är en ledande designer och tillverkare av mekaniska axeltätningar för industriella applikationer. Bolaget som grundades 1983 har sitt huvudkontor i Lichtenstein med dotterbolag i Österrike. Omsättningen 2020 uppgick till 8 MEUR med stark rörelsemarginal och god tillväxt.

“Förvärvet av DEPAC stärker vårt erbjudande ytterligare inom avancerad tätningsteknik. Egen tillverkning i kombination med adderande geografier öppnar upp nya spännande möjligheter att lösa fler av våra kunders komplexa och kritiska problem. Vi är mycket glada att kunna välkomna DEPAC in i DENSIQ”, säger Krister Seleskog, VD på DENSIQ.

“Vi ser stora möjligheter till accelererad tillväxt för bolaget när vi nu är en del av DENSIQ”, säger Peter Scrivener, VD och ägare till DEPAC.

Som en effekt av förvärvet förväntas nettoskulden (exkl. IFRS 16) i Latourkoncernen öka jämfört med sista juni 2021 till cirka 6,8 miljarder SEK, allt annat lika.

Göteborg, 1 oktober 2021

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Krister Seleskog, VD DENSIQ AB, +46 720 10 21 40
Gustav Samuelsson, Investment Director Investment AB Latour, +46 735 52 55 59

Latour Industries AB består av ett antal verksamhetsområden, som var och ett har en egen affärsidé och affärsmodell. Tanken är att inom affärsområdet utveckla självständiga enheter som på sikt skall kunna etablera sig som egna affärsområden inom Latour. Latour Industries omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter 16 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2021-10-01

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?