Annons

Latour förvärvar Greystone Energy System Inc.

Investment AB Latour (publ) har, genom sitt helägda dotterbolag Bemsiq AB, förvärvat Greystone Energy System Inc.

Greystone Energy System, grundat 1983, har över 30 års erfarenhet av design, tillverkning och försäljning av HVAC sensorer och växlare för industrin för fastighetsautomation. Med huvudkontor och tillverkning i Moncton, Kanada, har bolaget över 120 anställda globalt med säljkontor i Kanada, USA, Dubai, Indien, Singapore och Malaysia. Total omsättning 2020 uppgick till 22 MCAD och en lönsamhetsnivå väl över Latours finansiella mål.  Bemsiq har en stark position inom fastighetsautomation inom Europa och förvärvet av Greystone stärker ytterligare Bemsiqs geografiska position med en stark bas i Nordamerika.

”Vi vill ge vårt varmaste välkommande till Greystones alla medarbetare. Vi har känt bolaget under många år och är imponerade av deras högkvalitativa produkter och starka marknadsposition. Greystone utgör en perfekt geografisk match med Bemsiq och en väg till den nordamerikanska och asiatiska marknaden, samt möjliggör för oss att nå våra kunder på global basis”, säger Mikael Johnsson Albrektsson, CEO på Bemsiq.

”Vi är väldigt exalterade över att gå med i Bemsiq-gruppen. Det nya ägarskapet ger oss möjligheten att utveckla vår produktportfölj och Greystones kundbas på bästa möjliga sätt”, säger Robin Drummond, CEO på Greystone Energy System.

Som en effekt av förvärvet förväntas nettoskulden (exkl. IFRS 16) i Latourkoncernen öka jämfört med sista juni 2021 till cirka 7,2 miljarder SEK, allt annat lika.

Göteborg, 29 september 2021

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mikael J Albrektsson, VD Bemsiq AB, +46 733 23 36 06
Ida Saalman, Investment Director Investment AB Latour, +46 727 22 88 69

Bemsiq AB med huvudkontor i Göteborg, Sverige, omsätter 890 Mkr årligen och har cirka 300 anställda. Bemsiq består av en grupp innovativa och snabbväxande bolag som erbjuder produkter inom fastighetsautomation och mätning och är ett dotterbolag till Latour Industries som är ett av fem helägda affärsområden inom Latourkoncernen.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter 16 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2021-09-29

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från AssemblinAnnons

Så löser du debiteringen när fordonsparken blir eldriven

Nu finns lösningen för alla företag som ställer om fordonsflottan från fossildrift till eldrift. 

Oavsett vilken typ av bil och var den laddas, styrs kostnaderna till rätt ställe.    

– Detta är en helhetslösning för alla laddningsalternativ, som dessutom lätt kan justeras om till exempel skatteregler ändras, säger Mats Nyberg, affärsutvecklare på Assemblin.

Allt fler företag elektrifierar sina fordonsflottor. Det gäller både olika typer av servicebilar som används av medarbetare på uppdrag, men också förmånsbilar som medarbetare får använda privat.

Att betala och att hålla reda på betalströmmarna när fordonen laddas har varit en utmaning. Bilar kan laddas på arbetsplatsen, på publika laddstationer såsom bensinstationer, men även i privatbostäder hos de som har egen laddbox hemma.

Assemblin har utvecklat den molnbaserade lösningen Assemblin Charge som håller reda på hur debitering ska ske, med automatiska debiteringsflöden mellan företag, medarbetare och leasingbolag, oavsett var man laddar. Allt sköts genom en app i medarbetarens mobiltelefon.

Assemblin Charge har stor flexibilitet

Ett scenario gäller de företag som låter medarbetare ladda förmånsbilen kostnadsfritt på arbetsplatsen. Här kan lösningen hålla reda på antalet kilowattimmar, alltså förbrukningen så att man i ett senare skede ska kunna övergå till att låta medarbetaren betala själv, alternativ debitera via lön, beroende på hur Skatteverket kommer att behandla frågan i framtiden.

– På det sättet kan man komma bort från schablontänket, förklarar Mats Nyberg.

Om en medarbetare ut på fältet måste tanka företagets servicebil på en publik laddare, kommer Assemblin Charge att sömlöst hålla reda på vilken avdelning på företaget som ska debiteras, beroende på vilken typ av uppdrag medarbetaren befinner sig på.

Assemblin erbjuder skräddarsydd lösning

Assemblin kan rulla ut sin helhetslösning för företag genom en single point of contact, förklarar Mats Nyberg. 

– Vi besöker kundens arbetsplats och ger förslag på installation skräddarsydd utifrån kundens möjligheter och behov. Det ingår en komplett leverans till kundens samtliga kontor och arbetsplatser. Här ryms även bra erbjudande om laddbox hemma hos de medarbetare som har eller får fossilfri tjänste- eller servicebil, säger Mats Nyberg.
Assemblin charges betalningslösning funkar på flera typer av laddboxar, även de flesta som redan är installerade.

Om Assemblin

Assemblin är ett av Nordens ledande installationsbolag. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationslösningar, och vårt laddkoncept Assemblin Charge är ett exempel på hur vi kan bidra till ett mer energieffektivt och klimatsmart samhälle. 

Läs mer på assemblincharge.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Assemblin och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera