1515

HADEAN VENTURES TAR IN 90 MEUR I FÖRSTA STÄNGNING AV ANDRA FONDEN

Stockholm, 27 september 2021.

- Hadean Capital II lanserades till följd av en stark prestation från första fonden, Hadean Capital I

- Första stängning gjordes på 90 MEUR vilket överstiger den totala storleken av fond I

- Starkt stöd av ledande privata och institutionella investerare i Europa och USA

Hadean Ventures, en europeisk life science fondförvaltare, tillkännagav idag den första stängningen av Hadean Capital II på 90 miljoner euro, vilket överstiger den totala storleken av första fonden, Hadean Capital I. Lanseringen kommer till följd av starka resultat från Hadean Capital I, inklusive försäljning av Themis Bioscience GmbH till MSD/Merck.

Hadean Capital II kommer att investera i linje med Hadean Capital I: s strategi, med fokus på unga företag inom läkemedelsutveckling, bioteknik, medicinteknik och digital hälsa. Det geografiska fokuset kommer främst att ligga på europeiska företag, med särskild uppmärksamhet på områden som betraktas som ”under-ventured”, såsom Norden och vissa regioner i DACH.

Hadean Capital II stöds av över 30 privata och institutionella investerare inklusive OPF, Saminvest, Argentum och Investinor.

Ingrid Teigland Akay, MD MBA, Managing Partner, kommenterade: ”Det är ett nöje att välkomna nya och återkommande investerare till Hadean Capital II, och vi är väldigt nöjda med att Saminvest även investerar i vår andra fond. Vi är glada att kunna fortsätta stödja unga företag och grundare som ämnar att driva genombrott inom medicinsk innovation till marknaden. ”

Walter Stockinger, PhD, Managing Partner, tillade: ”Vi är glada att se strategin vi lade fram för vår första fond leverera och vi är övertygade om att vårt växande lag av skickliga individer med diverse bakgrund och kompetens kommer att kunna dra nytta av den outnyttjade potential vi ser i det europeiska life science ekosystemet. ”

”Vi är mycket nöjda över att kunna stödja etableringen av Hadean Ventures andra fond. Detta är Saminvests första investering i en andragenerationsfond och visar på betydelsen att långsiktigt stärka eko-systemet” kommenterar Peder Hasslev, vd på Saminvest.

Om Hadean Ventures

Hadean Ventures är en life science fondförvaltare som investerar i företag över hela Europa. Fonderna backas upp av ledande privata och institutionella investerare. Hadean Ventures har kontor i Oslo och Stockholm och samarbetar med akademiska institutioner i världsklass samt nystartade start-up hubbar i flera regioner.

Contact

Ingrid Teigland Akay, Managing Partner
ingrid.teigland.akay@hadeanventures.com

Ingrid Beyer, Head of IR and Business Development
ingrid.beyer@hadeanventures.com
+47 905 94882

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från iDr-klinikenAnnons

De vill ge människor ägandeskap över sin hälsa

iDr-kliniken kom att spela en betydande roll när coronapandemin lamslog samhället och efterfrågan på covidtest var hög hos såväl företag som privatpersoner. Nu förflyttas fokus så sakteliga från Covid-19 till internationell expansion och innovativa vårdtjänster för privatpersoner. 

– Vi bygger upp en modern vårdverksamhet där olika sorters testning av sitt hälsotillstånd ska vara lättillgängligt för patienten, ur såväl ett ekonomiskt som ett kunskapsmässigt perspektiv, säger Simon Pålsson, grundare av iDr-kliniken samt specialistläkare. 

iDr-kliniken har i dagsläget egna kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö men verksamheten expanderar hela tiden; de senaste året har de anställt två personer i veckan och nu siktar de på att etablera sig internationellt. Till skillnad från liknande aktörer har de bland annat egen laboratorieverksamhet, eget journalsystem, transportsystem, IT-avdelning samt kundtjänst.

– Vi såg tidigt värdet av att utveckla alla delar av verksamheten inom bolaget. På så vis kan vi kontrollera hela förloppet och får en självständighet – vi är i det närmaste oberoende av externa aktörer, säger Siri Pålsson, vice vd och medgrundare.

En mer utvecklad vård – genom testning

I takt med att samhället börjar öppna upp och behovet av covid-testning minskar satsar nu iDr-kliniken på sitt nya fokusområde: en utvecklad vårdapparat och tillgänglig testning, i syfte att ge privatpersoner bättre koll på sin hälsa – och chansen att själva förebygga sjukdomar.

– Vi håller på att ta fram en privatiserad möjlighet att screena sin kropp för att få bättre koll på sitt hälsotillstånd. Alla människor har olika behov och det finns en uppsjö med åtgärder man kan vidtaga för att förebygga sjukdom – men ibland är det svårt att veta sin hälsostatus när man inte har analyserat sig själv, säger Axel Svensson, vd och delägare på iDr-kliniken.

Ett testresultat kan ge indikationer på vad man behöver ändra i sin livsstil. Det kan till exempel handla om hur man ska träna, att man behöver en viss kost eller öka sitt intag av vitaminer och mineraler. Avancerad, modern testning kan också förutse allvarligare sjukdomar, vilket kan vara något som patienten vill få information om i ett tidigare skede. 

– I grund och botten handlar det om att vi identifierat ett behov av att ge mer ägandeskap till patienterna. Vi vill genom testning ge dem möjlighet att kunna kontrollera det de vill kontrollera, avslutar Simon Pålsson.

Om iDr-Kliniken
iDr-Kliniken är ett dotterbolag till iDr Medical Consulting AB som startades av Simon Pålsson 2011. Simon Pålsson är idag specialistläkare i Kirurgi, utbildad vid Lunds Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Idag ägs och drivs bolaget tillsammans med Siri Pålsson, Arkitekt SAR/MSA och Axel Svensson, Systemutvecklare. Bolaget startade sin klinikverksamhet 2020 och utgör idag en koncern med 5 dotterbolag och ca 80 anställda inom hälso- och sjukvård, friskvård och laboratoriemedicin.

Läs mer på idr-medical.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med iDr-kliniken och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?