1515

Prebona: Genombrottstest för nytt långtidsverkande desinfektionsmedel för ytor

Oberoende testinstitut har nu bekräftat att företagets produkt Prebona Disinfect K ger ett extremt effektivt och långtidsverkande antimikrobiellt skydd av ytor. De genomförda testerna, gjorda på hårda ytor, visar att Prebona Disinfect K dödar upp till 99,999% av bakterier och svamp på en yta även 24 timmar efter att desinfektionsmedlet applicerats.

Testerna har utförts i enlighet med det internationellt erkända testet PAS 2424 som inkluderar slitage på ytan för att simulera en verklig miljö.

Den nya produkten Prebona Disinfect K är framtagen för att desinficera och ge ett långvarigt antimikrobiellt skydd av olika typer av ytor i hemmiljö och publika miljöer. Produkten är godkänd för användning som desinfektionsmedel av ytor i hela EU inklusive Storbritannien, Schweiz och Norge. Prebona Disinfect K är vattenbaserad och kräver inte märkning enligt EU-förordningen (EG) Nr.1272/2008 (CLP).

Testerna ingår i det löpande arbete som Prebona genomför för att verifiera effekten av sina produkter och samtidigt påvisa fördelarna med bolagets tekniska plattform, Prebona CompoTech. Dessa fördelar inkluderar möjligheten att använda mindre aktivt material för en given effekt jämfört med konkurrerande teknologier och samtidigt skapa en långtidsverkande effekt.

- Långsiktigt skydd av ytor mot bakterier, svamp och virus ger verkligen nytt hopp om ett bättre skydd mot smittsamma sjukdomar. Vanliga desinfektionsmedel baserade på alkohol eller väteperoxid tappar sin skyddande effekt redan efter ett par minuter. Vi svarar på ett tydligt marknadsbehov med ett vattenbaserat yt-desinfektionsmedel med 24 timmars antimikrobiell effekt i verkliga miljöer. Det är en enorm möjlighet för företag och samhället i stort när vi nu återgår till en ny normalitet bortom pandemin, kommenterar Patrik Bernstein, VD Prebona AB.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Wideco SwedenAnnons

Wideco skapar användarvänliga plattformar som säkrar städer, industrier och byggnader

Innovativa loT-lösningar gör att vi idag kan överföra information från sensorer via nätet, oavsett geografiskt läge. Lösningar som exempelvis möjliggör smarta parkeringslösningar i städerna, förbättrad energi- och fuktkontroll i byggnader samt ett bättre förebyggande underhåll på maskiner inom industrin. 

Digitaliseringen har många fördelar och det kommer nu många smarta lösningar som gynnar både samhället i stort liksom företag och individer. 

– Vi har idag en unik IoT-plattform för sensorer inom smarta byggnader, industri och städer baserade på stadsnät för LoRawan, LTE-M och NB-IoT. Där säker teknik gör lösningarna tillgängliga över hela landet. Lösningar som exempelvis utvecklar tjänster i den smarta staden och ökar dess attraktionskraft samtidigt som de minskar förvaltningskostnader, berättar Anders Wiberg, Business Developer / Sales IoT på Wideco.

Underlättar handikapparkering i staden

I Alingsås pågår just nu ett projekt för att förenkla och förbättra parkering för de som har handikapptillstånd. Widecos lösning innebär att man har fräst ner sensorer i asfalten, som sedan skickar information, via en app, så att föraren med handikapptillstånd kan bli guidad till närmaste ledig plats. 

– Tack vare IoT-lösningar finns det förstås oändliga möjligheter för kommunerna att utveckla sitt tjänsteutbud. Inte bara när det kommer till infrastruktur utan även när det gäller miljöfrågor, energihantering och säkerhet.

IoT-plattform skapar hållbara fastigheter

För fastighetsägare har Widecos plattform medfört att man på ett bättre och smidigare sätt kan hantera den data som samlas in och analysera den. Här kan man få hjälp att mäta exempelvis fukt, temperatur och koldioxid, det sistnämnda för att skapa en bättre och effektivare inomhus ventilation. 

– Vi hjälper exempelvis våra kunder med att energieffektivisera fastigheter i flera stora projekt över hela landet. Genom att styra fastighetens energi mer intelligent och efter behov kan man nå en energieffektivisering på 10-12 procent. De ger en bättre övergick över hur fastigheten mår och du som fastighetsägare kan agera proaktivt och snabbare rätta till felen. Det är både mer kostnadseffektivt, förbättrar hållbarheten och ger dina hyresgäster ett bekvämare boende, menar Anders Wiberg. 

Färre driftstopp och effektivare underhåll för industrin

För industrin står maskinfel som leder till driftstopp för stora kostnader idag. Genom att exempelvis koppla sensorer som mäter maskinernas vibrationer kan man direkt agera när en vibrationsförändring uppstår. Det medför bättre underhåll, minskade driftstopp och stora kostnadsbesparingar. 

– Med vår plattformslösning gör vi det enklare för våra kunder att effektivisera och energispara, då man får korrekt data att utgå ifrån. Lösningarna är sensoroberoende och kan integreras med offentliga eller privata nätverk och anpassas helt efter kundernas projekt. Våra lösningar bygger på en bred kompetens vi har byggt upp under 40 år och vi är en stabil, långsiktig partner, säger Anders Wiberg. 

Läs mer om Wideco 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wideco Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?