1515

Biomaster-skyddade Ammique sängar stödjer Terra Carta för hållbara verksamheter

Ammique®, tillverkare av "världens mest tekniskt avancerade säng" med Biomaster antimikrobiellt skydd, stödjer nu officiellt Terra Carta - manifest som sätter hållbarhet i centrum för den privata sektorn. Terra Carta lanserades av HRH Prinsen av Wales den 11 januari 2021 och listar 10 fokusområden för decenniet mot en inkluderande, gynnsam och hållbar framtid. Ammique® har lovat att stödja Terra Carta, dess principer och målsättningar, som kompletterar företagets befintliga hållbarhetsåtaganden.

Marlene Greenhalgh, medgrundare och VD för Ammique Ltd. förklarar: "Att bekämpa klimatförändringarna kräver djärva och snabba förändringar. Ingen enskild enhet eller företag kan uppnå detta på egen hand. Vi kan fortsätta att konkurrera, eller så kan vi välja att samarbeta. Vi anser att samarbete är det enda hållbara sättet att lösa gemensamma problem som påverkar oss alla, och vi är glada över att vara en del av HRH Prince of Wales Terra Carta-initiativ."

”Vi har alltid aktivt sökt samarbete med likasinnade och företag, som teamet på Addmaster, som liksom vi är fast beslutna att förändra hur affärer görs och hur vi kan använda jordens resurser på ett så hållbart sätt som möjligt, tillägger hon. 

"Vi är glada över att Ammique nu stödjer Terra Carta och ser att vi som företag har samma fokus på hållbarhet. En säng med antimikrobiellt skydd kommer, förutom att vara hygienisk, också att hållalängre och ha en minskad miljöpåverkan. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete tillsammans med Ammique", säger Ulrika Björk VD Polygiene Group.

Ammique® är ett ergonomiskt konstruerat sömnsystem som följer kroppens konturer och ger ett effektivt stöd oavsett form eller rörelsemönster. De inbyggda plastkomponenterna är utformade med hygien i fokus och har Biomaster antimikrobiellt skydd som garanterar att sängen förblir fräsch, trots år av användning. Sängarna har livsidsgaranti, och Biomasters inbyggda antimikrobiella skydd, hämmar tillväxten av mikroorganismer och luktskapande bakterier. Varje säng innehåller också teknologin, Verimaster som säkerställer att varje säng är Biomaster-behandlad. Teknologin fungerar även som en kvalitetskontroll, och är ett effektivt verktyg för att upptäcka förfalskningar.

År 2020 var Ammique®-sängar finalist i kategorin Best of British Product Design efter en årlig landsomfattande uttagning för att hitta de mest inflytelserika formgivarna, arkitekterna, hotellägarna och leverantörerna som är verksamma i Storbritannien.

För att ta reda på mer besök Ammiques webbplats.

British Addmaster Holdings Limited är ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialist-kompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för denna typ av applikationer, som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen samt i sjukhusmiljöer och mer.

Presskontakt

Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, press officer, kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Addmaster
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla tillämpningar.
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection e-post info@addmaster.co.uk eller besök www.addmaster.co.uk

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Ammique beds PR SWE 210728

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från XenitAnnons

Virtuella skrivbord, lösningen för den hybrida arbetsplatsen

Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao
Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao

Allt fler företag har efter pandemin öppnat upp för en hybrid arbetsplats där medarbetarna kan mixa kontor- och hemmaarbete som de själva önskar. Den ökade friheten att kunna arbeta varifrån man vill ställer nya krav på företags IT. Krav som många företag saknar digitala lösningar för att möta.

– För två år sedan kunde ingen förutspå hur otroligt viktigt det skulle bli för företag att erbjuda en säker och enkel distansarbetsplats i molnet. När allt fler nu går mot att erbjuda sina medarbetare en hybrid arbetsplats även efter pandemin måste företag investera i rätt teknologier med bättre förutsättningar för ökad flexibilitet. Där är virtuella skrivbord en väldigt bra lösning för många. Virtuella skrivbord leder till flexibilitet och skalbara kostnader för verksamheten utan att tumma på medarbetarnas upplevelse eller säkerhet, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom virtuella skrivbord i Microsoft Azure. Ett virtuellt skrivbord är ett skrivbord som man kan komma åt var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst med alla program och applikationer man behöver i sitt arbete.

Läs mer om Xenits tjänst för virtuella skrivbord. 

– Det är viktigt att erbjuda sina medarbetare ett flexibelt arbetssätt och samtidigt skydda sin organisations data, applikationer, enheter och nätverk från cyberhot.  Med virtuella skrivbord i Azure får användarna ökad frihet i hur de vill arbeta samtidigt som verksamhetens IT får skalbara kostnader, ökad säkerhet och centralstyrda tillgångar. Virtuella skrivbord har även en positiv påverkan på verksamheters hållbarhetsarbete, dels genom molnbaserade lösningar, och dels genom att livslängden på enheterna förlängs med upp till 40%, fortsätter Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är guldpartner till Microsoft som erbjuder en flexibel Virtual Desktop Infrastructure plattform i molnet. En plattform som ska kunna tillgodose så gått som alla användarscenarion.

– I Sverige bygger vi världens mest hållbara datacenters, det gör vi för att med rätt teknik kan vi tillsammans accelerera omställningen till en mer hållbar framtid. Med Microsoft som din molnpartner är du säker på att ditt val är hållbart, därför gläder det mig att Xenit är en samarbetspartner som nyttjar Microsofts molnplattform för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag, säger Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation

Gratis guide: Så löser du 6 IT-utmaningar för morgondagens flexibla arbetsplats

 

Mer från Xenit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xenit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?