Annons

Kunder önskar omleveranser

ChromoGenics AB reserverar kostnader för omleveranser av reklamationer.

Som tidigare meddelats har ChromoGenics under det senaste året trimmat in sputtringsprocessen i den nya fabriken i Uppsala och kunde efter mycket positiva testresultat också berätta om produktionsstart under våren. I juni installerades de första dynamiska glasen laminerade med film producerad i Uppsala. Bolagets fokus ligger närmast på att öka produktionstakten och att leverera dynamiska glas till både befintliga och nya kunder.

När företagets kunder ser att ChromoGenics produktion och utleveranser av dynamiska glas börjar komma i gång har vi fått önskemål om att de vill få tidigare reklamerade glas utbytta under närmaste året. Eftersom ChromoGenics vill ha goda kundrelationer och vill behålla befintliga nöjda kunder för att erhålla nya order har överenskommelser gjorts om ersätta ej fullgoda estetiska glas med nyproducerade glas. ChromoGenics kommer att reservera ca 17 MSEK i halvårsbokslutet 2021 som påverkar periodens resultat negativt.

Kontakt:
Leif Ljungqvist, Verkställande direktör
Tel: +46(0)70 594 94 01
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
http://www.chromogenics.com

Denna information utgör sådan information som ChromoGenics AB (publ) är skyldigt att lämna ut i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades av ovan nämnda kontaktpersoner för offentliggörande den 26 juli 2021, kl. 14:30 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
210726 ChromoGenics reserverar kostnader i Q2

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Svensk FöretagsFörmedlingAnnons

Nya förväntningar gör förvärven mer komplexa

Digitalisering och fler krav på data, automatisering och hållbarhet gör företagstransaktioner alltmer komplexa. Peter Granborn, transaktionsrådgivare på Svensk FöretagsFörmedling, berättar om vikten av stöd och noggrannhet.

Peter Granborn, partner och transaktionsrågivare hos Svensk FöretagsFörmedling, förklarar att, utöver nya krav, så är fler företagare idag mer pålästa och konkurrensen vassare. Det gör att en försäljning snabbt kan bli ett svåröverskådligt pussel.

– Våra uppdragsgivare är mer pålästa, mer innovativa och vill göra fler affärer. Idag har många en egen, väloljad organisation med tydliga kriterier för förvärv och med korta beslutsvägar. Då gäller det för den andra parten att hänga med, säger han.  

Markus Brunskog, delägare och ordförande i Brunskoggruppen AB, håller med.

– Vi har provat att sköta transaktioner själva eller med stöd av enbart jurister, och det är svårt. Det behövs en professionell part som tar ett helhetsgrepp och sköter alla delar av processen när det gäller affären, men också det som rör kunder, leverantörer och andra som påverkas, säger han.

Att tänka på om du ska sälja ditt företag 

Helheten viktig i en transaktionsprocess

Brunskoggruppen AB överlät i uppdrag till Svensk FöretagsFörmedling att avyttra ett dotterbolag med tredjepartslogistik och tillhörande fastigheter.

– Transaktionen är en omfattande process med många viljor och förväntningar. Därutöver märker vi att det nu oftare uppkommer viktiga hållbarhetsdiskussioner och frågor om automatisering. Det behövs någon som håller i taktpinnen och sköter helheten, och det gjorde Svensk FöretagsFörmedling på ett mycket bra sätt, säger Markus Brunskog. 

Svensk FöretagsFörmedling tar sig an varje transaktion metodiskt och individanpassat, oavsett vilken typ av företag som förvärvas eller säljs. Ingen transaktion är den andra lik, förklarar Peter Granborn. Det finns fallgropar, som att inte hitta rätt köpare, att vänta för länge med beslut, att veta vilken information som är viktig, att missa synergier, att ge fel intryck och mycket mer. 

– Men viktigast är helt klart förtroendet och tilliten mellan samtliga parter. Där kan det ibland vara svårt att lita på sin känsla, tillägger han. 

Svensk FöretagsFörmedling fokuserar på medelstora kvalitetsbolag med god lönsamhet och erbjuder heltäckande lösning och stöd, från analys och värdering till förhandling och avtal. 

– Vi ger trygghet. Vi har ett mycket bra systemstöd och de olika kompetenser och den erfarenhet som finns i vår organisation är oerhört värdefull, säger Peter Granborn. 

Se våra senaste överlåtelser här  

Om Svensk FöretagsFörmedling

Svensk FöretagsFörmedling finns lokalt representerade över hela Sverige och är en entreprenörsledd oberoende transaktionsrådgivare inom försäljning och förvärv av företag och kommersiella fastigheter. Över 4 500 framgångsrika transaktioner har genomförts sedan starten 1979 där Svensk FöretagsFörmedling är rådgivare till privatägda företag, börsbolag och investerare på både köpar- och säljarsidan. 

Läs mer om Svensk FöretagsFörmedling här eller kontakta en rådgivare nära dig. 

 

Mer från Svensk FöretagsFörmedling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svensk FöretagsFörmedling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera