Annons

DE-CIX chooses Smartoptics open line system for upgrading and future-proofing its backbone network with 400G capacity

Oslo, Norway – 20 July 2021 – Smartoptics, a leading provider of optical networking solutions, today announced that the world’s leading Internet and Cloud Exchange operator DE-CIX has chosen Smartoptics’ open line systems to upgrade its network to 400G. The new network will improve customer experience through smoother and faster provisioning and simplify network operations while massively reducing costs.

DE-CIX provides premium network interconnection services at 28 locations across Europe, Middle East, North America, and Asia. Founded in 1995, DE-CIX’s Internet Exchange in Frankfurt is one of the world’s leading interconnection platforms, managing more than 10 Terabits of traffic per second during peak traffic. The first implementations at DE-CIX Frankfurt have already started with other DE-CIX locations to follow.

Experiencing a yearly traffic growth of about 30% at its exchanges, more during last year’s pandemic lockdowns, DE-CIX needed to upscale its network. To increase network capacity quickly and efficiently, staying ahead of customer expectations, the Internet exchange provider has upgraded its network to 400G based on Smartoptics open line system.

Dr. Thomas King, CTO at DE-CIX, says: “With this latest technological leap, we prepare for the digital future. Having followed Smartoptics’ development as a key advocate for open line systems over the years, we were confident that this was the right choice for us. 400G technologies are an important key to DE-CIX’s future growth in order to prepare for upcoming traffic growth. The new 400G network solution is exciting on several levels. It will enable us to create an entirely new experience for our customers, with simpler and faster service provisioning. Since the new type of network requires fewer infrastructure components, it will also allow us to simplify network architecture and operations – you might even say plug & play – while reducing the cost.”

The solution will be based on the DCP-M40-ZR+ open line system, optimized for coherent 400G connectivity, with embedded optics. DCP-M has the form factor and usability of a passive multiplexer, but, unlike a passive multiplexer, it monitors the traffic, amplifies the signals for longer distances, and can handle higher data rate protocols.

The first implementations of the Smartoptics open line systems at DE-CIX Frankfurt start now, and the rest of the DE-CIX locations will follow.

“We are excited that DE-CIX, as the world’s leading Internet Exchange operator, is showing their confidence in Smartoptics product’s when upgrading and upscaling their mission-critical network. That our solutions for 400G connectivity fits DE-CIX global deployment of open line systems and bandwidth optimized routers is clear proof of our successful strategy for open and disaggregated networking solutions,” says Magnus Grenfeldt, CEO Smartoptics.

For more information please contact:
Magnus Grenfeldt
CEO
Smartoptics
Telephone: +47 214 174 00
Email: marketing@smartoptics.com  
Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease Smartoptics DE-CIX 210720

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Kjellssons Logistik och Transport, KLTAnnons

Så kan livsmedelsaktörer växa – med rätt lager och logistik

Carl-Henric Nelsson, Pelle Kjellsson och Daniel Kjellsson på S. Kjellssons Logistik och Transport, KLT.
Carl-Henric Nelsson, Pelle Kjellsson och Daniel Kjellsson på S. Kjellssons Logistik och Transport, KLT.

S. Kjellssons Logistik och Transport – KLT – erbjuder en helhetslösning inom lagerhållning av livsmedel och hjälper sina kunder att utveckla sin egen verksamhet.

– VI jobbar väldigt nära våra kunder, säger Daniel Kjellsson, logistik- och ekonomiansvarig på KLT.

KLT erbjuder torr-, kyl- och fryslager på totalt 36 000 kvadratmeter i Kristianstad. Bland kunderna finns några av landets största livsmedelsproducenter men också små aktörer som enskilda lantbrukare.

Genom att erbjuda lagerhållning med olika zoner gällande temperatur så säkerställs råvarornas kvalitet och livsmedelssäkerhet. KLT:s breda utbud av lagerhållning gör att kunderna har samlastningseffekter vilket minskar behov av transporter från olika avgångsdestinationer.

KLT har en chockfrysanläggning där sex stora vindtunnlar med kyleffekten minus 60 grader snabbt fryser livsmedel innan de flyttas till fryslagret.

– Med denna teknik kan kvaliteten på produkterna förbättras. Smak och konsistens bibehålls, förklarar Pelle Kjellsson, ansvarig för drift på KLT.

KLT deltar i forskningsprojekt för bättre mat

KLT har med bidrag från KK-stiftelsen inlett ett forskningssamarbete med högskolan i Kristianstad och livsmedelsaktörer som Scan och HPP Nordic. Titeln är ”Optimering av metoder för att frysa och tina att – kvalitet och kostnader i fokus”.

Genom mer kunskap och förfinad teknik ska man ytterligare höja kvaliteten på kött hos slutkonsumenten, vilket också gynnar producenten.

– Vi räds inte för att satsa för och även åt våra kunder, där vi förkovrar och utvecklar oss såväl enskilt som tillsammans med dem, säger Carl-Henric Nelsson, utvecklingsansvarig på KLT.

Om S. Kjellssons Logistik och Transport, KLT 

Vår affärsidé är enkel: Vi samarbetar med dig som kund gällande logistik, produktion, lokaler och fastigheter. Bäst av allt är när samverkan sträcker sig utöver det traditionella – där vi är aktiva tillsammans med er i verksamheten och en part i utvecklingen av ert företaget och tillika ni en partner i vårt framåtskridande.

Läs mer på: kltlogistik.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kjellssons Logistik och Transport, KLT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera