1515

SynAct Pharma Appoints Anders Dyhr Toft, MD, Ph.D., as Chief Medical Officer

SynAct Pharma AB (“SynAct”) today announced the appointment of Anders Dyhr Toft, MD, PhD, as Chief Medical Officer (CMO), effective August 1, 2021. He will head up clinical development and medical affairs in close collaboration with SynAct’s CSO Dr. Thomas Jonassen. Dr. Toft brings critical experience to the SynAct team as the company advances its lead selective melanocortin asset AP1189 through clinical development.

Dr. Toft joins SynAct following almost two decades at Novo Nordisk where he in senior leadership roles in both Medical Affairs, Operations and Commercial has played key roles in multiple blockbuster launches of medicines for people living with chronic disease. In his most recent role as Corporate Vice President heading up Commercial Innovation at Novo Nordisk, he spearheaded establishment of external partnerships to drive forward the company’s innovation.

“We are very pleased to welcome Anders to the SynAct team. His combined medical and commercial background as well as extensive global expertise from the pharma value chain will complement the existing management team and thereby strengthen the capabilities of SynAct upon entering the critical phase 2 read-out and partnering for further development,” said SynAct’s CEO Jeppe Øvlesen. “We are very happy with the newly announced clinical study data in COVID-19-induced Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) and Anders’s first important task will be to take part in discussions with regulatory authorities in main countries, including Brazil, about what is needed to potentially obtain Emergency Use Authorization for AP1189 in COVID-19 infected patients.”

“I am delighted to join SynAct at such an exciting time point in its growth trajectory,” said Dr. Toft. “I look forward to bring my experience to the team and help the company reach its ambitions in becoming the leading company in leveraging the melanocortin system to resolve severe inflammation “

Dr. Toft received his M.D. from the University of Copenhagen and his PhD in immunology and inflammation from Copenhagen University Hospital before receiving his MBA in 2014 from IMD in Lausanne, Switzerland.

The information was submitted, through the agency of the contact person below, for publication on July 7, 2021

For further information about SynAct Pharma AB, please contact:

Jeppe Øvlesen                                                                         Thomas Jonassen
CEO, SynAct Pharma AB                                                                     CSO, SynAct Pharma AB
Phone: +45 28 44 75 67                                                                     Phone: +45 40 15 66 69
Mail: joo@synactpharma.com                                                        Mail: tj@synactpharma.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release Synact Pharma appoints Dyhr CMO 20210707 English version

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?