1515

Nordomatic förvärvar norska SRO

Genom förvärvet av SRO-gruppen tar Smart Buildings-koncernen Nordomatic på sig ledartröjan i Skandinavien. Koncernen stärker ytterligare närvaron på den växande norska marknaden. Nordomatics omsättning i Skandinavien uppgår nu till över en miljard kronor och antalet anställda har passerat 500 personer.

Hållbarhet och Impact är tydliga och integrerade delar av Nordomatics strategi, där förvärvet av SRO-gruppen är ett stort kliv mot att nå målet på 300 000 ton i minskade koldioxidutsläpp för kunderna år 2030, genom smarta lösningar för fastighetsautomation.

-                    Vi är verkligen glada över att ha landat denna efterlängtade affär. SRO, under ledning av Ståle och Terje, är extremt kompetenta och har skapat en imponerande tillväxt med marknadsledande produktivitet och lönsamhet. SRO stärker och kompletterar Nordomatic på marknaden för smarta byggnader och proptech, som på bara några år har utvecklats mycket. Speciellt den norska marknaden ligger i framkant på området och investerar kraftigt i klimatsmarta byggnader”, säger Olov Schagerlund, VD och koncernchef, Nordomatic

SRO-gruppen är en del av Nordomatic-koncernen sedan den 1 juli 2021. Sedan förvärvet av SD-Consult 2017 har Nordomatic haft 25 medarbetare i Norge, men nu får verksamheten i Norge totalt 100 medarbetare och en omsättning på över 200 miljoner norska kronor. Företagsaffären är en bra möjlighet för fortsatt tillväxt och för att erbjuda fler smarta lösningar till kunderna i deras resa mot en starkare klimatekonomi och reducering av koldioxidutsläpp.

-                    För oss är det en spännande möjlighet att bli en del av en större organisation som Nordomatic. Koncernen har stora marknadsandelar i Sverige och Danmark, och tillsammans har vi alla förutsättningar att fortsätta växa, inte minst i Norge. Nordomatic har en modern Smart Cloud-plattform med applikationer som SRO:s kunder kommer att ha nytta av. Organisatoriskt jobbar vi på som tidigare med samma kontor och kontaktpersoner, så våra kunder och leverantörer fortsätter på samma sätt som tidigare, berättar Ståle Syversen. VD, SRO-guppen

Genom förvärvet av SRO-gruppen i Norge blir Nordomatic-koncernen en av de största oberoende leverantörerna av öppna, molnbaserade Smart Buildings-lösningar med ambitionen att växa ytterligare, även utanför Skandinavien.

Kontakt:
Nordomatic
: Olov Schagerlund, VD & koncernchef, Mobil: +46 70 818 41 84
SRO gruppen: Ståle Syversen, VD & koncernchef, Mobil: +47 982 15 375
Northern Link PR, för Nordomatic i Sverige: Björn Dahlgren: +46 76 160 37 60, bjorn@nlpr.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?