1515

En extraordinär prestation - Tada Medical vinner SME Grand Slam.

Tada Medical brinner för innovation och än en gång har deras passion gett utdelning - de kan nu titulera sig vinnare av en SME Grand Slam!

Tada Medical har som vision att förbättra liv genom att utveckla innovativa produkter för olösta vårdbehov. Att uppnå en Grand Slam var inte något de siktade på från början men allt eftersom produkt- och marknadsutvecklingen fortskred så föll pusselbitarna på plats. Den verkliga styrkan i bolaget kommer från de kvinnliga grundarna som är organisationens stöttepelare och livlina. De har en förmåga att transformera allt de rör vid till en framgång med sin Midas-touch.

Innovationen bolaget fått finansiering för att utveckla och ta till marknad är ReLink, en säkerhetslösning för droppslangar som har potential att förändra landskapet för infusionsterapi. De olika tillämpningsområdena för ReLink har lämpat sig för olika finansieringsprogram som bolaget noga valt ut. SME Grand Slam innebär att säkra finansiering från de tre stora europeiska programmen - EIC Accelerator, EIC Fast Track to Innovation och Eurostars. Detta klaras bara av 0,0053% av sökande bolag och Tada Medical gjorde det inom loppet av endast ett år.Varje beviljad finansiering har öppnat upp för ett nytt tillämpningsområde och möjliggjort för att nya projekt kan genomföras på ett kostnads- och tidseffektivt sätt. Dessutom har finansieringen hjälpt bolaget att skapa samarbeten med flera europeiska sjukhus, vilket annars skulle varit omöjligt mitt i en pandemi. ReLink är en plattformsteknik som ligger till bas för en produktfamilj där varje medlem är inriktad på ett specifikt vårdbehov och marknadsnisch. Tillsammans skapar de en bred portfölj som täcker en global marknad för vård av människor och djur, i sjukhus- och hemsjukvårdsmiljöer.

Tada Medical prioriterar nu ett flertal aktiviteter så som kommersialisering av den första produkten i familjen, ReLink Care, utveckling av produkter för marknaderna onkologi och hemsjukvård, etablering av produktion och initiering av en ny plattformsteknik för hantering av toxiska läkemedel. De kommer att öppna upp för en serie A-finansieringsrunda till hösten och ser fram emot att samarbeta med investerare som är intresserade av behovsdriven innovation inom medicinteknik.

    
Tada Medical AB är ett svenskt företag specialiserat på behovsdriven innovation inom hälso- och sjukvård. Vår vision är att förbättra liv genom att utveckla innovativa produkter för olösta vårdbehov.

Infusionsterapi ges till 80% av inneliggande patienter och är den vanligaste invasiva behandlingen inom modern sjukvård. Dessvärre avbryts i genomsnitt 10% av behandlingarna utav ett oavsiktligt ryck i droppslangen som leder till att katetern slits loss från patientens ven. Detta leder till patientskada, spilld medicin, luftemboli och ökad arbetsbelastning för vårdpersonal. Det ökar också vårdpersonalens risk för att exponeras för eventuell blodsmitta och toxiska läkemedel.

När problemet är att något rycks loss är standardlösningen att förstärka det. Vi gjorde tvärtom, vi försvagade det. Vår lösning på detta globala sjukvårdsproblem är den svaga länken ReLink. ReLinks två delar är konstruerade för att skydda patienter och vårdpersonal genom att införa en kontrollerad brytpunkt med automatiska ventiler som förhindrar spill i samband med att delarna separerar. Vår produkt har potential att minska behandlingstiden och ökar säkerheten för patienter och sjuksköterskor över hela världen.    

   

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?