1515

XXL ny återförsäljare av OrganoTex®

OrganoClick har via sin norske distributör Norsk Fjellsport tecknat ett återförsäljaravtal med XXL för OrganoTex® kläd- och skovårdsprodukter. XXL kommer börja med att sälja OrganoTex® textilimpregnering och tvättmedel för funktionskläder samt skoimpregnering och skovax i sina 37 varuhus i Norge.

OrganoTex® textil- och skovårdsprodukter har utvecklats under ett flertal år och designats för att ge god vattenavvisning samtidigt som de är biologiskt nedbrytbara. Tekniken baseras på OrganoClicks patenterade och prisbelönta teknik för modifiering av textilfibrer och är helt fri från problematiska perfluorerade ämnen (PFAS), cykliska siloxaner eller isocyanater som ofta används i dagens textilimpregneringar. Flera av dessa ämnen misstänks vara cancerframkallande och hormonstörande och är extremt långlivade i naturen.

”Vi ser mycket fram emot att inleda samarbetet med XXL som med sin uttalade miljöambition ligger i linje med OrganoClicks vision om en natur och vatten, fri från plastskräp och kemiska föroreningar. Via XXL:s breda distribution i Norge tar vi ett väsentligt steg i denna riktning, då vi når en bred målgrupp av konsumenter med våra bionedbrytbara kläd- och skovårdsprodukter”, säger Susanne Karlsson, Försäljningschef för OrganoTex® på OrganoClick.

Första leveransen av produkter kommer ske under juni 2021 varefter XXL börjar sälja produkterna.


Denna information är sådan som OrganoClick AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-06-18 09:28 CET.

.........................................................................................

För mer information, var vänlig kontakta:

Mårten Hellberg, VD

08-684 001 10, marten.hellberg@organoclick.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?