1515

Brighters Actiste Mini erhåller godkännande för telekommunikation i Qatar

Brighter AB (Publ.) meddelade idag att Qatari Communications Regulatory Authority har beviljat Actiste® Mini typgodkännande för radioöverföringselementet i enheten.

Med detta godkännande är registreringen av telekommunikation för Actiste® Mini avslutad och produkten är godkänd för telekommunikation i Qatar.

Brighter meddelade tidigare i år att företaget tecknat ett femårigt distributionsavtal med Al Danah Medical Company i Qatar angående Brighters banbrytande produktportfölj för diabeteshantering Actiste® (”Actiste Service”).

"Eftersom Qatars hälso- och sjukvårdssystem främst är statligt kommer resultatet av det distributionsavtal som vi meddelade i februari till stor del att bero på distributörens förmåga att vinna offentliga anbud, men detta godkännande är en viktig milstolpe i kommersialiseringen av Actiste®-portföljen." säger Christer Trägårdh, tillförordnad VD för Brighter AB.

Nästa steg är att få samma godkännande för Actiste® (med insulin) och att slutföra alla återstående förberedelser inklusive onboarding och set up av kundtjänst.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Brighter Investor Relations

IR@brighter.se

Certified Adviser

Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 10, adviser@eminova.se, www.eminova.se

Om Brighter AB (publ)

Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning.  Brighters kvalitetsledningsystem är ISO-13485-certifierat. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG. https://brighter.se/

Följande bilagor finns för nedladdning:
Brighters Actiste Mini erhåller godkännande för telekommunikation i Qatar - SWE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?