1515

Fortinova expanderar snabbt på Västsveriges heta bostadsmarknad - Invest Talks Sektor: Fastigheter

Västsveriges mest framstående fastighetsbolag på bostadsfastighetsmarknaden – det är en högt ställd vision, men faktum är att Varbergsbaserade Fortinova är på god väg att nå dit. – Vi har en snabb tillväxttakt, långsiktigt starka kassaflöden och en nära hundraprocentiguthyrningsgrad, säger Anders Johansson, Fortinovas vd.

Berätta om Fortinova och er affärsidé.

– Verksamheten etablerades 2010 med affärsidén att förvärva, utveckla och förvalta främst bostadsfastigheter i Västsverige med starka kassaflöden. Vår målsättning är att generera positiv avkastning över tid, oberoende av marknadens utveckling. Vi är en entreprenörsdriven, engagerad och etablerad aktör på hyresmarknaden i västra Sverige.

Vad särskiljer er från andra noterade fastighetsbolag?

– Vi har valt att fokusera på bostadsfastigheter enbart i Västsverige. Vi har dessutom byggt upp en egen förvaltningsorganisation och hanterar därigenom all fastighetsförvaltning i egen regi, vilket stärker närheten till våra hyresgäster och de lokala marknaderna.

I november 2020 noterades Fortinova på Nasdaq First North Premier Growth Market. Hur har bolaget utvecklats sedan dess?

– Noteringen har gett oss ytterligare vind i seglen för att kunna öka vår tillväxttakt.Vi har en stark balansräkning, vilketgör att vi kan agera snabbt på de affärsmöjligheter som dyker upp ivår region. Vi har en uthyrningsgradom drygt 99 procent i vårt bestånd, vilket ger oss en bra förutsägbarheti affären. Vi analyserar presumtiva fastighetsförvärv utifrån såväl makro- som mikrodata och har sedan starten 2010 arbetat upp en gedigen lokal marknadskännedom som hjälper oss att göra långsiktigt lönsamma affärer.

Per den 31 maj i år äger Fortinova fastigheter till ett värde om drygt 3 miljarder kronor, med ett hyresvärde om drygt 230 miljoner. Dessutom har ni ytterligare avtalade förvärv om byggprojekt till ett fastighetsvärde om knappt 1 miljard kronor. Hur ser tillväxtmålen ut framöver?

– Vi driver bolaget med ett uttalat tillväxtfokus och har expanderat relativt kraftigt sedan noteringen i november 2020. Vi är ett transaktionsintensivt bolag som hittills kunnat leverera på våra tillväxtmål. Vi siktar på att uppnå ett samlat fastighetsvärde på 5 miljarderkronor senast 2023. Med tanke på vår lokalkännedom och de möjlighetervi ser framför oss bedömer jag att förutsättningarna är mycket goda för att vi även fortsättningsvis ska kunna leverera på våra tillväxtmål.

Vilka faktorer gör Fortinova till ett intressant bolag för presumtiva aktieägare?

– En investering i Fortinova är en investering i bostadsfastigheter i attraktiva tillväxtkommuner i västra Sverige. Oavsett ekonomisk utveckling behöver människor någonstansatt bo. För investerare betyderdetta säkerhet, förutsägbarhet ochbra utvecklingsmöjligheter. Vårt omfattande nätverk, starka lokala marknadskännedom och stadigt växande fastighetsinnehav i tillväxtorter i en av Sveriges snabbast växande regioner ger oss goda förutsättningar att fortsätta leverera en bra riskjusterad avkastning.Fakta: Fortinova är ett expansivt fastighetsbolag med säte i Varberg. Fortinova grundades 2010 och i november 2020 noteras verksamheten påStockholmsbörsens Nasdaq First North Premier Growth Market. Fortinova äger i dagsläget fastigheter på västsvenska tillväxtorter till ett värde om 3,1 miljarder kronor, varav bostadsfastigheter utgör cirka 77 procent. Bolagets aktie handlas under kortnamnet FNOVA B.

Läs mer på: https://www.fortinova.se/finansiell-information/ 

Skribent:  Annika Wihlborg, Invest Talks Studio

Friskrivning från ansvar:
Intervjun är producerad av Invest Talks Studio på uppdrag av bolaget. Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel. Besök vårt nyhetsrum på: https://news.cision.com/se/invest-talks---content-relations-sverige

Invest Talks IR-intervjuer med aktuella börs-vd:ar. Distributionspartner: Dagens Industri.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?