1515
Annons

Det här har svenskarna gjort hemma under Corona-pandemin

Majoriteten svenskar har trivts hemma under Corona-pandemin. Titta på serier, jobba samt laga mat & baka är vad de flesta svarar att de har gjort mer än vanligt i bostaden under det senaste året. Det visar resultatet av en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Landshypotek Bank.

Större delen av svenskarna (72 %) svarar att de trivs lika bra i bostaden som för ett år sedan. Nästan var femte (18 %) säger att de trivs bättre hemma än för ett år sedan. Titta på film / serier är den aktivitet som toppar listan över vad folk (58 %) har gjort mer av hemma. På delad andraplats kommer Jobba samt Laga mat & baka (43 %). 

– Ett exceptionellt år då så många spenderat mycket mer tid än vanligt i bostaden hade man kanske kunnat tro att fler skulle vara trötta på att vara hemma. Men det här resultatet ger en annan bild – många verkar trivas hemma. Det är också spännande att se att det finns en sådan bredd av aktiviteter som många gör i hemmet, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

De äldre åldersgrupperna 50–64 år (83 %), 65–79 år (87 %) samt pensionärer är de som i högst utsträckning svarar att de trivs lika bra som för 1 år sedan. Även de som bor i mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner (82 %) svarar i större omfattning än rikssnittet (72 %) att de trivs lika bra hemma som tidigare.

Majoriteten av svenskarna (79 %) svarar att de har spenderat mer tid i bostaden jämfört med vad de brukar. Unga personer i åldern 18–29 år (87 %) uppger i högre utsträckning än allmänheten i stort att de spenderat mer tid i sin bostad. Även kvinnor (85 %) och personer boende i storstäder och storstadsnära kommuner (85 %) svarar detta i högre grad.

Det har har svenskarna gjort mer hemma under pandemin
 

Sammanfattning av resultatet:
Titta på film / serier, jobba, laga mat & baka. Det har svenskarna gjort mer av hemma i bostaden under Corona-pandemin.

•    Majoriteten (79 %) har spenderat mer tid i sin bostad under det senaste året

•    Flest har i högre utsträckning tittat på film/serier (58 %), jobbat hemifrån (43 %) samt lagat mat/bakat (43 %)

•    Majoriteten (72 %) trivs lika bra som för ett år sen – en av fem (18 %) trivs bättre

Hela resultatet av undersökningen samt diagrammet bifogas (pdf).

Kort om Novus-undersökningen

•    Antal intervjuer: 1006
•    Deltagarfrekvens: 58 %
•    Framtagen av Novus på uppdrag av Landshypotek Bank
 

Kontakta för mer information
Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10

Om Landshypotek Bank
Landshypotek Bank grundades 1836 och är till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Historiskt lånar kunderna till jord och skog men banken växer nu även inom bolån till hus samt sparande. Landshypotek Bank ägs av dess cirka 37 000 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 200 medarbetare och verkar över hela landet.
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Novus-rapport_1 år med Corona - Trivts hemma och gjort det här

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Svenska solparksutvecklaren Helios Nordic signerar avtal om fyra solcellsparker till danskt solenergiföretag i tid med skenande elpriser i Södra Sverige

Helios Nordic Energy AB som utvecklar solcellsparker har på kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom branschen. Idag signeras avtal om att leverera projekträttigheter till fyra solcellsparker till den danska solenergiföretaget Nordic Solar.

Projekten är lokaliserade i södra Sverige, varav tre i elprisområde SE3 och ett projekt i elprisområde SE4. Totalt kommer de fyra projekten ha en installerad effekt på ca 220 MWp.

Efter att solcellsparkerna har driftsatts under 2023, -24 och -25 kommer de tillsammans att stå för utsläppsminskningar om ca 132 000 ton CO2 och generera el motsvarande årsförbrukningen för ca 44 000 hushåll. Solcellsparkerna byggs utan några subventioner och på helt marknadsmässig grund.

”Solcellsparker är ett utmärkt sätt att på ett snabbt och klimatvänligt sätt öka eltillförseln. Vi på Helios är på väg att etablera oss som ledande inom detta segment av solcellsbranschen- och det är verkligen glädjande att vi lyckas vinna förtroendet från internationella investerare att både leverera och förvalta deras projekt, säger Magnus Rahm, Projektchef på Helios Nordic Energy AB”

Förutom att Helios levererar tillståndsklara projekt kommer man även att tillhandahålla projektledningstjänster under byggnation, samt teknisk och kommersiell förvaltning under driftsfas.

”Hela teamet på Helios är väldigt stolta över denna transaktion och partnerskapet med Nordic Solar som vi tycker kompletterar våra kompetenser och ambitioner på bästa möjliga sätt. Vi ser fram emot att tillsammans bidra till massor med ny förnyelsebar elproduktion till södra Sverige, till fördel för såväl svenska elkonsumenter som för klimatet, säger Andreas Tunbjer, VD på Helios Nordic Energy AB”

Nikolaj Holtet Hoff, VD på Nordic Solar, tillägger:

“Vi ser en enorm efterfrågan på grön energi och den accelererande övergången från fossil till grön energi, inte minst i Skandinavien, har skapat ett vakuum som kräver en markant och ökande produktionskapacitet. Därför är vi glada att kunna presentera fyra helt nya solcellsparker i södra Sverige, vilka kommer att byggas av Helios Nordic Energy, som är en stark svensk utvecklare.”

Setterwalls Advokatbyrå har varit rådgivare åt säljaren i denna transaktion

För mer info kontakta Andreas Tunbjer, vd Helios Nordic Energy AB andreas.tunbjer (at) heliosnordic.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?