1515

S2Medical AB (publ)s produkter ivaQ samt Epiprotect godkända för CE-märkning

S2Medical AB (publ) meddelar att produkterna ivaQ (klass IIa) samt Epiprotect (klass IIb) nu är godkända av anmält organ för CE-märkning, vilket innebär att de får säljas på den europeiska marknaden.

Den nya versionen av Epiprotect öppnar upp för en ökad försäljning då dess indikationer både tillåter behandlingar av fler och även mer avancerade sårtyper. De nya produkterna får även marknadsföras med bredare påståenden beträffande hur de förbättrar mikromiljön och således även sårläkningen, vilket på ett mer rättvisande sätt beskriver Epiprotects egenskaper, vilket bevisats i ett flertal kliniska studier. Den nya versionen av Epiprotect avses ersätta serierna 2117, ulcer samt basic. Lanseringen kommer att ske genom Bolagets befintliga distributörsnätverk samt genom direktförsäljning i Skandinavien. En stor skillnad mellan Epiprotect och konventionell behandling är att Epiprotect ofta inte behöver bytas alls, utan kan ligga kvar på såret tills det är läkt. Detta är både bra för patienten men är även tidsbesparande och synnerligen kostnadseffektivt för sjukvården vilket väntas utgöra en stor marknadsfördel för Bolaget.

Utöver Epiprotect är även bolagets system för undertrycksbehandling av sår nu godkänt för CE-märkning. ivaQ, som är världens minsta system för undertrycksbehandling, beräknas lanseras under tredje kvartalet i år. Systemet som främst används för vätskehantering av sår, är godkänt för användning på både kroniska sår samt kirurgiska snitt vilket innebär att marknaden för systemet är mycket stor. Marknaden för undertrycksbehandling uppskattas i dagsläget vara värd ca 2,2 miljarder USD och beräknas växa till 2,9 miljarder USD fram till år 2026. Den största tillväxten förväntas ske i segmentet som ivaQ tillhör, enligt DataM Intelligence.

”Idag är jag extra stolt över mitt team som under en lång tid har jobbat för att CE-märkningen av dessa produkter ska bli godkända och nu ser vi fram emot att få se våra produkter göra nytta för ännu fler patienter runt om i världen.” säger bolagets CEO Petter Sivlér


Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-06-01 14:17 CET.

Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Partner Fondkommission AB (telefon 031-761 22 30, www.partnerfk.se) är Bolagets certified adviser.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FrontnodeAnnons

Med användarupplevelsen i fokus – Frontnode utvecklar den digitala arbetsplatsen

Mikael Karlsson och Malin Lennartsson på Frontnode och Stefan Hillerström på Skogssällskapet.
Mikael Karlsson och Malin Lennartsson på Frontnode och Stefan Hillerström på Skogssällskapet.

Digitaliseringen av samhället ökar i en rasande fart och det senaste året har den accelererat ytterligare när pandemin tvingat många arbetsplatser att bli i princip helt digitala. Men har man rätt IT-lösningar kan den digitala arbetsplatsen vara en stor tillgång. Frontnodes tjänst Digital arbetsplats är en sådan lösning. 

– Vi gör det möjligt för människor att jobba mer produktivt och förenklat oavsett var i världen de befinner sig, säger Mikael Karlsson, Tjänsteansvarig Digital arbetsplats på Frontnode.

Frontnode är en modern tjänsteleverantör av IT-system baserade på Microsofts ekosystem. Sedan första april i år är de en del av InfraCom Group AB. 

Verktyget Digital Arbetsplats är ett komplett automatiserat system där allt ingår: från installation och hantering av olika enheter till säkerhet och uppdatering av den senaste teknologin. Framför allt erbjuder Frontnode en personlig och effektiv support till alla sina kunder.

– Det får aldrig stå still! Max en timme får gå till felsökning – efter det skickar vi ut en ny dator. Det enda kunden behöver göra är att logga in på den nya enheten och då är allt klart; krypterat, säkert och enkelt, säger Malin Lennartsson, Supportansvarig på Frontnode.

Lyckat samarbete med Skogssällskapet

En av Frontnodes många kunder är Skogssällskapet, en stiftelse som arbetar för hållbar utveckling av skog och mark. De är totalt 115 medarbetare som arbetar utspritt över hela landet, vilket innebär att de inte är så många på samma ställe. Det medför vissa logistiska problem då resurser inte finns till en lokal IT-support på varje kontor.

– Vår främsta utmaning är att se till att alla medarbetare, oavsett var de befinner sig, har en IT-infrastruktur som fungerar till en rimlig kostnad. Vi måste ha en automatiserad miljö där användarna kan sköta installering av system själva. Det får vi med Frontnode, säger Stefan Hillerström, IT-ansvarig för Skogssällskapet.

Med hjälp av Digital Arbetsplats har Frontnode hand om Skogssällskapets hela IT-arbetsplats. Medarbetarna beställer hårdvaran, vilken är helt klar för bruk vid leverans, och sedan finns Frontnodes support alltid tillgänglig om något skulle gå fel.

– Frontnodes support är otroligt duktiga och har en personlig, familjär känsla vilket passar Skogssällskapets verksamhet. De ligger verkligen i framkant i det här gebitet – när vi pratas vid har de koll på det mesta och vi kan utbyta tankar och idéer som förbättrar såväl vår som deras verksamhet, säger Stefan.

En bekymmersfri vardag

Medarbetarna på Frontnode drivs av ett genuint teknikintresse, men det finns något som är ännu viktigare: användarupplevelsen. 

– Vi vill skapa en bekymmersfri vardag för kunden, där de kan lägga sin tid på sin verksamhet istället för på tråkiga IT-problem. Kan man öka produktiviteten ett par procent mer om dagen är det värt mycket, både för en själv och för ens business, säger Mikael.

Stefan är inne på samma spår.

– Frontnode ser till att vi kan uppnå våra mål, avslutar han.

Läs mer om tjänsten Digital Arbetsplats här 

Här kan du läsa mer om Skogssällskapet

Om Frontnode

Frontnode AB är en del av InfraCom Group AB, är Microsoft Gold Partner och finns på flera orter i Sverige.

Läs mer på www.frontnode.se

Mer från Frontnode

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Frontnode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?