1515

Valutahandel.se intervjuar Lovisa: Vill se en jämställd fastighetsbransch

Den senaste tidens debatt mellan Balders VD Erik Selin, Wire Invests grundare Lovisa Löwenborg och Ica Försäkringars VD Caroline Farberger har väckt känslor de senaste dagarna. Valutahandel.se passar på att intervjua Lovisa över en kaffe i Lissabon och frågar henne om vad som skiljer Wire Invest från andra fastighetsinvesteringar, vad hon ska göra för jämställdhet och hur samtalet med Erik Selin gick.

Fastighetsbranschen är hetare än någonsin. Samtidigt så är debatten igång mellan flera aktörer om jämställdhet.

Di.se rapporterade flera uttalande från en helgintervju med Erik Selin, där han bland annat säger: ”Det är inte så att det finns någon som sätter upp en stoppskylt. Det kan handla om att kvinnor är mindre riskbenägna eller har andra intressen som de tycker är mer intressanta”. Han fortsätter:  "Män och kvinnor är jätteolika totalt sett, är de inte det?".

Reaktionerna kom snabbt från Ica Försäkringars VD Caroline Farberger. Hon menar i en uppföljande artikel på DI att ”näringslivets strukturer är en gång skapade av män för att passa män”.

Lovisa Löwenborg, som driver Wire Invest, försöker hjälpa till att förenkla fastighetsinvesteringar som ett alternativ för kvinnor – så kallade ägarinnor. "Många kvinnor vill investera i fastigheternas gubbvärld och vi hjälper till att göra det möjligt", säger Lovisa Löwenborg.

Hennes mål är att få branschen jämställd, där alla får samma möjligheter för fastighetsinvesteringar. En djupgående intervju med Lovisa Löwenstam återfinns på Valutahandel.se.

Det avslöjas bland annat vem hon är, hur Lovisa och hennes kollega Ellie Elmondt löser bättre förutsättningar för kvinnor och hur idén med Wire Invest har lett till över 2500 kvinnor som investerar i fastigheter tillsammans. Intervjun avslöjar också vad Lovisa talade med Erik Selin om, samt vad hon tror om fastighetsinvesteringar utanför Skandinavien som är Wire Invests huvudmarknad. När det kommer till kryptovalutor så avslöjas att Daniel, Lovisas man, är mer hoppfull, medan hon själv är något mer skeptisk. Slutligen så frågar Valutahandel.se om inflationens påverkan för just fastighetsmarknaden och hur Wire Invest faktiskt fungerar.

Läs hela intervjun med Lovisa på https://www.valutahandel.se/lovisa-branschen-ska-bli-jamstalld-punkt-slut/

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
mj@valutahandel.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?