1515
Annons

Report from Annual General Meeting of Knowit Aktiebolag (publ)

Knowit Aktiebolag (publ) has this day held its Annual General Meeting. Due to Covid-19, the General Meeting was conducted by advance postal vote, without physical attendance.  

The General Meeting mainly resolved on the following. For more detailed information on the content of the resolutions, please refer to the full notice to attend the General Meeting and the full proposals that are available on the company’s webpage, www.knowit.eu.

Adoption of balance sheets and income statements

The General Meeting adopted the income statement, balance sheet, and the consolidated income statement and consolidated balance sheet for 2020.

Dividend

The General Meeting resolved, in accordance with the Board’s proposal, on a dividend of SEK 7 per share with the record date on Friday, May 14, 2021. The dividend is expected to be paid out by Euroclear Sweden AB on Wednesday, May 19, 2021.

Discharge from liability

The General Meeting discharged the current and prior Board members, and the CEO from liability towards the company for the administration in 2020.

Board members and auditors

The General Meeting resolved to re-elected Jon Risfelt, Gunilla Asker, Stefan Gardefjord, Camilla Monefeldt Kirstein, Kia Orback-Pettersson and Peder Ramel as Board members. It was resolved to re-elect Jon Risfelt as the Chair of the Board.

KPMG was re-elected as the auditor of the company.   

The General Meeting resolved that fees paid to each Board member elected by general meeting and not employed by the company shall amount to SEK 260,000 and that the fee to the Chair of the Board shall amount to SEK 700,000. A member of the remuneration committee shall receive an additional fee of SEK 35,000, and the chair of the remuneration committee shall receive an additional fee of SEK 70,000. A member of the audit committee shall receive an additional fee of SEK 65,000, and the chair of the audit committee shall receive an additional fee of SEK 130,000. Fees paid to the auditors shall be paid in accordance with approved invoices.

Approval of the Remuneration Report

The General Meeting resolved to approve the Board's Remuneration Report on remuneration in accordance with Chapter 8, Section 53 a of the Swedish Companies Act.

Issue authorization

The General Meeting resolved, in accordance with the Board’s proposal, to authorize the Board to, on one or more occasions prior to the next annual general meeting, approve an increase in share capital with a maximum of SEK 800,000 through one or more issues of a maximum of in total 800,000 shares. The authorization shall include a right for the Board to decide that the issuing of shares shall be carried out with a waiver of the shareholders' preferential rights and/or with conditions for non-cash issue and/or offset or otherwise with other conditions.

Alteration of the articles of association

The General Meeting resolved, in accordance with the Board’s proposal, to alter the articles of association by i.a. removing the possibility of electing deputy Board members, removing information regarding record date as an adaption to amended legislation, and by inserting a new item regarding attendance of third parties at general meetings, collection of power of attorneys and postal voting.Minutes from the General Meeting will be published on the company’s website, www.knowit.eu, within two weeks.


This press release was made public, through the care of the persons below, at 2.00 PM CEST on May 11, 2021.

Marie Björklund, CFO, +46 70 1449802 or marie.bjorklund@knowit.se

Christina Johansson, CCO, +46 (0)70 542 17 34 or christina.johansson@knowit.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Report from the Annual General Meeting 2021

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SAS InstituteAnnons

S-Bank har Finlands mest nöjda bankkunder: ”Data och nyfikenhet avgörande för alla våra beslut ”

Johanna Makkonen, senioranalytiker på S-Bank.
Johanna Makkonen, senioranalytiker på S-Bank.

I över tio år har finländska S-Bank konsekvent och strategiskt arbetat med att samla och dra nytta av sin data. I dag har banken nästan halva Finlands befolkning som kunder – och olika undersökningar visar att man även har landets nöjdaste bankkunder. 

Enligt Johanna Makkonen, senioranalytiker på S-Bank, är det framför allt förmågan att omvandla det svåra till det enkla som ligger bakom framgången.

Öka produktiviteten och innovationen med hjälp av data – läs mer här. 

S-Bank har fått utmärkelser för ”Finlands nöjdaste bankkunder” av bankjämförelsetjänsten Sortter Oy och ”det mest innovativa företaget i den finländska finanssektorn” från handelshögskolan Hanken.

S-Bank är del av den större kooperativa organisationen, S-Gruppen. Trots att S-bank är en jämförelsevis ung organisation, har banken aktivt arbetat med vad som har varit nyckeln till framgången: data.

Teknikfundamentet skapar möjligheter 

Många företag har ett stort fokus på att bli mer datadrivna. Men innan man på ett effektivt sätt kan börja dra nytta av all data måste de underliggande processerna fungera och samspela väl.

– Processerna för att skapa och ta hand om data behöver vara väl etablerade och dokumenterade. Lagring och strukturering av data behöver vara på plats. Du behöver också säkerställa datakvaliteten. För att kunna göra detta behöver du också ha rätt verktyg för att kunna hantera din data, säger Johanna Makkonen och fortsätter: 

– Vi började med att visualisera vår data i olika rapporter. Under de senaste åren har vår största upptäckt varit att vi inte bara använder den för att analysera historiken och titta bakåt, utan också använder den för att göra förutsägelser om framtiden.

Underlättar beslutsfattande 

Alla fördelar som ett företag har av att använda data fullt ut blir inte alltid synliga för kunderna.

– Primärt använder vi oss av data för att organisationen ska kunna fatta bättre beslut och för att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar och tjänster, säger Johanna Makkonen. 

Enligt Iikka Kuosa som är Senior Vice President of IT and Products vid S-Bank är detta också strategin från den högsta ledningen: 

– För att kunna svara till våra kunders framtida behov använder vi data som underlag för våra strategiska beslut. Vi måste ge våra kunder service och därför måste vi också och hålla koll på vad våra kunder gör för att förstå vad som driver dem, säger han.

Data – en riktig problemlösare

Tidigare avslog S-Bank många låneansökningar. Trots att antalet ansökningar ökade, minskade andelen lån som beviljades.

– När vi tittade på vår data kunde vi se att i takt med att vi fick in allt fler ansökningar tog handläggningen för varje ansökan allt längre tid. De långa handläggningstiderna ledde till att många kunder tog tillbaka sina ansökningar, eftersom de behövde lånet snabbare än vad vi kunde handlägga deras ärenden, säger Johanna Makkonen.

Bankens processutvecklingsteam genomlyste hela låneprocessen. På så sätt kunde S-bank identifiera var i kedjan det gick långsammast och vilka slags ansökningar som var mest tidskrävande. Det gjorde det enklare att fördjupa sig i enskilda detaljer och se till att de fungerar snabbare och effektivare. Samtidigt kunde man använda data för att förutsäga framtida beteenden och hjälpa kunder att fatta bättre och ekonomiskt mer hållbara beslut.

Verktyg och nyfikenhet i samverkan

Två saker förtjänar extra uppmärksamhet här, nämligen verktygen och nyfikenheten. 

– Jag skulle säga att jag nog är ganska nyfiken, men jag är också definitivt realist. För att tillfredsställa nyfikenheten krävs också att man har full kontroll på underliggande tekniska detaljer. Då blir det mycket enklare att vara öppen och titta djupare in i frågan, berättar Johanna Makkonen. 

För att stärka analysen ytterligare samarbetar S-Bank med SAS Institute, som har försett dem med bästa tänkbara plattform för dataanalys. 

– Jag skulle inte påstå att jag blev ”förälskad” i de lösningar vi fick av SAS, men det var inte långt ifrån. Den här resan har bara börjat och jag ser verkligen fram emot vad vi kan skapa tillsammans i framtiden, avslutar Johanna Makkonen.

Förändra hur du fattar beslut – läs mer om hur data kan hjälpa dig här. 

 

Mer från SAS Institute

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SAS Institute och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?