1515

Landsomfattande samverkan för en Swexit

Antalet motståndare till Sveriges EU-medlemskap ökar. Swexitkoalitionen, tidigare Swexitpartiet, har därför bjudit in övriga partier med Swexit på agendan till en landsomfattande samverkan för en folkomröstning om EU-medlemskapet.

 En sammanställning på den organisations-neutrala web-plattformen samverkan.eu visar att antalet engagerade EU-motståndare i Sverige ökar. Något som också ligger i linje med SCBs senaste opinionsundersökning om svenskarnas EU- och EURO-sympatier (november 2020). Idag är 42,7 %, d v s ca 3,2 miljoner av väljarna antingen emot eller osäkra på Sveriges EU-medlemskap.Motståndet mot Sveriges EU-medlemskap accentuerades förra sommaren, då EU begärde att Sverige, i tillägg till en ökad medlemsavgift, nu skall stå för ytterligare 150 miljarder kr i ett bidragspaket som till stora delar avses delas ut till företagare i framför allt Syd- och Östeuropa. 

- Det är ju allmänt känt i Bryssel att svenskarna är de som viker ner sig när EU-etablissemanget kräver ännu mer pengar och makt. Trots att samtliga riksdagspartier redan från början var emot det här gigantiska stödpaketet och brösttonerna från vår likasinnade regering var höga, vek sig Sveriges regeringsföreträdare nöjsamt när EU-toppmötet väl beslutade i frågan förra sommaren, säger Ulf Ström, ordförande, Swexitkoalitionen.

Samtidigt har Sverige öppnat upp för att införa federal EU-skatt, utöver vår kommunal-, landstings- och statsskatt. Detta för att framför allt rädda Sydeuropas krisande ekonomier och därmed Euro-valutan. Ett valutasamarbete som Sverige tidigare valt att stå utanför. 

- Det är förfärande att Sveriges politiker nu sviker sina tidigare löften och sina väljare på grund av något som inte kan tolkas som annat är ren och skär konflikträdsla, fortsätter Ulf Ström.

Det EU vi ser idag är inte detsamma som vi röstade för 1994. Det vi röstade för var en ökad handel och att tillsammans med övriga EU-medlemmar verka för ett starkare Europa. Så blev det inte. Det som hänt sedan dess är att EU i stället har utvecklats från en handelsunion till en transfer- och skuldunion. 

- I Sverige ser vi nu hur rappningen faller från väggarna i våra skolor, hur antalet fattigpensionärer ökar, att barnfattigdomen sprider sig, en havererad äldrevård, en skenande kriminalitet, tusentals svenska företag riskerar att gå under och hundratusentals riskerar att bli arbetslösa. Att i det läget begära att vi svenska skattebetalare ska skänka bort 100-talet miljarder kronor för att delas ut som bidrag till företagare och projekt i andra delar av Europa för att rädda de här ländernas sedan tidigare misskötta ekonomier är utan tvekan magstarkt. Nu är det viktigare än någonsin att vi säger stopp, säger Ulf Ström.

Inget av de nuvarande riksdagspartierna driver frågan om en folkomröstning om Sveriges EU-medlemskap. Några av dessa är EU-kritiska, men vågar inte utmana EU-etablissemanget genom att låta det svenska folket besluta om Sveriges fortsatta EU-medlemskap. 

- Det borde naturligtvis ligga i politikernas eget intresse att få verifierat vilket mandat de har från svenska folket i EU-frågan i allmänhet och när det gäller Stödpaket d v s Sveriges miljardbidrag till framför allt Öst- och Sydeuropa i synnerhet. Alternativet är att de kommer att få stå till svars inför de kommande generationer som kommer att få rensa upp i det här och likaså få betala för kalaset, säger Ulf Ström.

Att skapa den opinion som krävs för att få till en folkomröstning i den här frågan kräver stora resurser och det finns idag ingen part som har muskler att driva detta på egen hand. 

- Det är vår tro att en majoritet av väljarna kommer att vara emot ett fortsatt medlemskap efter en saklig och faktainriktad debatt om detta. Något som inte har förts sedan Sverige röstade nej till EURO-valutan i folkomröstningen 2003. Swexitkoalitionen bjuder därför in de partier och organisationer som har en folkomröstning om Sveriges EU-medlemskap på agendan till en landsomfattande samverkan för att med gemensamma krafter tillsammans få till stånd detta, avslutar Ulf Ström

För ytterligare information, kontakta:

 

Ulf Ström, ordförande swexitkoalitionen.se
Tel: 0733-24 82 90
Epost: ulf.strom@swexitkoalitionen.se

Swexitkoalitionen.se verkar för att Sverige ska lämna EU och i stället vara en fortsatt del av EUs inre marknad genom bilaterala avtal på samma sätt som Norge, Storbritannien, Island och Schweiz. Partiet är tvärpolitiskt så till vida att det i andra politiska frågor stöder samtliga övriga riksdagspartier enligt en ny och unik modell för parlamentarisk samverkan (ref www.swexkoalitionen.se).
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från CHG-MeridianAnnons

Hållbar finansiering av IT för den moderna arbetsplatsen

Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.
Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.

Med rätt partner och finansieringslösning av IT-utrustning kan företag sänka sina kostnader, minska arbetsbördan och öka sin säkerhet samtidigt som de blir en del av en hållbar livscykelshantering. Det här bevisar CHG-MERIDIAN dagligen med sina skräddarsydda helhetslösningar för en effektiv teknikhantering som de förser till över 12 000 kunder. 

– Flera av våra kunder har tidigare upplevt stora utmaningar med att hantera sin IT-utrustning på ett effektivt sätt. Tillsammans med finansiering har vi kunnat erbjuda dem en skräddarsydd lösning som underlättar hanteringen samtidigt som de minskar deras arbetsbörda och blir en del av en cirkulär lösning, förklarar Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN. 

CHG-MERIDIAN hjälper sina kunder med hantering av teknikutrustning under hela dess livscykel. Det är en flexibel lösning där du enkelt kan byta ut, addera eller förlänga hyresperioden av utrustning. 

– Vi hjälper till att planera och implementera tekniken och hämtar upp den när man inte längre är i behov av den. Vi ser därefter till att produkterna får ett andra liv innan de återvinns, och garanterar därmed ett andrahandsvärde åt kunden, fortsätter Fredrik Tiilikka. 

Var med och skapa morgondagens hållbara arbetsplats 

CHG-MERIDIANs livscykelmodell skapar alltså inte bara mervärde för kunden, utan gör dessutom en betydande skillnad för miljön. 

– Med vår stora erfarenhet inom återanvändning och vidareförsäljning vet vi vad som krävs för att åstadkomma bra resultat, både för våra kunder och för miljön. För de företag som vill jobba ännu mer aktivt för miljön är vår nylanserade finansieringslösning carbonZERO ett alternativ, där hela livscykeln för kundens finansierade IT-utrustning är helt koldioxidneutral, berättar Fredrik Tiilikka.

Enkelt att gå över till en hyreslösning med CHG-MERIDIAN

Har man som företag redan en inarbetad relation med en eller flera leverantörer är det fortfarande fullt möjligt att gå över till en skräddarsydd finansieringslösning med CHG-MERIDIAN. 

–Eftersom vi är helt oberoende av leverantörer och banker kan vi enkelt anpassa våra lösningar helt i enlighet med våra kunders behov. Kunden kan alltså själv välja vilken, eller vilka leverantörer som passar dem bäst och vi samlar därefter allt i en och samma månadskostnad. Man behöver inte binda upp sig till en specifik leverantör, och kan enkelt addera eller byta ut utrustning man inte längre är i behov av, säger Fredrik Tiilikka. 

CHG-MERIDIAN erbjuder även ISO-certifierad och säker dataradering, som uppfyller krav om informationssäkerhet, så att företag som hanterar mycket data kan känna sig trygga när de byter ut sin utrustning. 

– Vi stödjer våra kunder längs hela livscykeln, med allt från planering inför ett projekt till finansiering och sen återtag med en certifierad dataradering och hållbar remarketing.

På så sätt kan de uppgradera sin IT-utrustning på ett säkert sätt med bästa möjliga totalkostnad, avslutar Fredrik Tiilikka. 

Om CHG-MERIDIAN

CHG-MERIDIAN hjälper kunder att minska arbetsbördan, sänka kostnader och risker genom att erbjuda anpassade IT-lösningar i kombination med finansiering. Deras tjänster fokuserar på hela den tekniska livscykeln, med fokus på hållbarhet och miljö.

Med närvaro i 28 länder och 1200 anställda, erbjuder de hållbara, snabba och fullt integrerade tjänster världen över. 

Läs mer på chg-meridian.se

 

Mer från CHG-Meridian

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CHG-Meridian och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?