1515

SEAFIRE VÄXER MED FÖRVÄRV OCH STÄRKER KAPITALBASEN FÖR FORTSATT UTVECKLING

JANUARI – MARS 2021

 • Nettoomsättning uppgick till 76,3 MSEK (46,1). Tillväxten uppgick till 65% och den organiska tillväxten, för jämförbara enheter, blev -6% jämfört med samma period 2020
 • Koncernens resultat före av- och nedskrivningar, EBITDA ökade med 70% och uppgick till 6,8 MSEK (4,0) vilket ger en EBITDA marginal på 9,0% (8,7)
 • Koncernens rörelseresultat efter av- och nedskrivningar, EBIT, ökade med 90% och blev 3,1 MSEK (1,7)
 • Resultatet efter skatt blev - 6,3 MSEK ( -1,4) och har belastats med kostnader för lösen av lån om 4,0 MSEK (0)
 • Resultat per aktie* uppgick till -0,64 SEK (-0,15)
 • Koncernens soliditet uppgick till 15% (10%)

VIKTIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET

 • Seafire förvärvade Färg-In AB för upp till 62 MSEK (skuldfritt bolag) den 4 januari 2021
 • En obligationsemission på 200 MSEK genomfördes den 23 februari 2021
 • Den 1 mars 2021 genomfördes en riktad emission på 8 MSEK som en delbetalning till säljarna av Färg-In AB
 • Den 24 mars 2021 genomfördes en riktad emission på 40 MSEK, före emissionskostnader, till Creades AB som därmed blev största ägare i Seafire

VIKTIGA HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

 • För att skapa förbättrad skalbarhet, flexibilitet och tillföra kompetens kommer Seafire även ha externa styrelseordförande i dotterbolag samtidigt som Seafires organisation förstärks genom rekrytering av en heltids CFO och en Investment Manager. Investeringschefen Mats Gullbrandsson kommer i juli 2021 att lämna Seafire för att gå vidare med nya uppdrag
 • Under andra kvartalet 2021 kommer en reservering på 0,8 MSEK för en befarad kundförlust inom segmentet Industri belasta resultatet

VD KOMMENTERAR FÖRSTA KVARTALET 2021

Det första kvartalet 2021 var framgångsrikt: Seafire förvärvade ett fint industribolag med utvecklingspotential, Färg-In AB, genomförde en obligationsemission och en erkänd investerare, Creades AB, valde att gå in som huvudägare.  Koncernen utvecklades fortsatt i positiv riktning och bolagens marknader är stabila med god efterfrågan. Covidpandemin och flaskhalsar i den globala återhämtningen bromsar utvecklingen på grund av störningar i leverantörsleden för flertalet bolag vilket vi bedömer kommer fortgå under hela 2021. 

Nettoomsättningen för koncernen ökade med 65% till 76,3 MSEK (46,1) under första kvartalet 2021. Samtliga bolag förutom Hedén och Nordbutiker, visade på organisk tillväxt. Resultatutvecklingen var positiv, driven av de två senaste förvärven.  Covidpandemin sätter avtryck på bolagens aktiviteter framför allt för att säkerställa försörjningen av komponenter och produkter. På kort sikt kommer detta innebära en mer oregelbunden försäljning och ökade kostnader.Under första kvartalet har vi tagit stora och betydelsefulla kliv i utvecklingen av Seafire. Obligationsemissionen och förstärkningen på ägarsidan med Creades intåg som ägare skapar förtroende, ger affärsmöjligheter och väsentligt ökad förvärvkapacitet.Johan Bennarsten, VD

För ytterligare information vänligen kontakta:

Delårsrapporten finns att tillgå i sin helhet på Seafireab.com/finansiell information

Johan Bennarsten, VD, johan.bennarsten@seafireab.com, tel. +46 70 749 56 59

Denna information är sådan som Seafire AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående personers försorg, för offentliggörande den 28 april 2021, kl 10.15

Kort om Seafire

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar mindre bolag i Sverige. Bolaget grundades 2016 och fokuserar på att förvärva lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Seafire har en portfölj med sex bolag och en omsättning proforma 2020 på ca 325 mkr. För mer information, besök www.seafireab.com. Bolagets Certified Advisor är Eminova Fondkommission AB, tel 08 684 211 00 och info@eminova.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Seafire AB (publ) delårsrapport 1 2021

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SamsungAnnons

Hitta den perfekta monitorn för kontors- och hemmaarbetet

Hur framtidens arbetsplats kommer se ut är svårt att säga säkert, men en sak som är säker är att den förändrats markant under det senaste året. Många arbetar hemifrån och även kontoret har omdefinierats. För att tillgodose de nya behoven erbjuder Samsung i dag monitorer för både kontoret och hemmaarbetet – så här funkar de. 

Just bildskärmar har blivit en extremt eftertraktad produkt under året då många har jobbat mer hemifrån, en produktkategori som Samsung är en av de marknadsledande inom. De erbjuder i dag en stor bredd av monitorer för alla behov men framförallt för den moderna kontorsarbetsplatsen och för hemmaarbete. 

– Den moderna kontorsarbetsplatsen ska vara ren och snygg, utan en massa prylar, så att det är lätt att komma igång fokusera på arbetet. Därför erbjuder vi monitorer som är designade i en välvd form, i ett så kallat Ultra Wide format. Med en sådan skärm slipper du ha två fysiska bildskärmar, och då även den störande skarven mellan skärmarna, säger John Hedendahl, Produktchef för Desktop Monitors på Samsung. 

Effektivt gränssnitt möjliggör hybrid arbetsplats 

En annan stor fördel med skärmarna är det universella gränssnittet USB Type-C där man med endast en kabel får laddning, bild och data från sin bärbara dator. 

– Genom att endast ha en kabel bidrar man till ett snyggt och stilrent skrivbord samtidigt som det går snabbt att komma igång med arbetet. Det här möjliggör även ett öppet kontorslandskap där personalen kanske inte alltid är på plats på kontoret och därför inte har en avsedd plats, förklarar John Hedendahl. 

Jobba ergonomisk och effektivt 

Att sitta krummad över en laptop är inte optimalt för kroppen och därför väljer fler att jobba med en monitor. För att bidra till en ytterligare bättre ergonomi på moderna kontorsarbetsplatsen har Samsuns monitorer justerbara stativ i både höjd och sidled. De värnar även om våra ögon med monitorernas inbyggda funktion som reducerar skadligt blåljus samt är flimmerfria. 

Lös vardagspusslet – med Smart Monitor 

Morgondagens arbetsplats kan för många även fortsättningsvis vara hemmet. Därför har Samsung lanserat deras Smart Monitor – en monitor som inte bara är lämplig för arbete utan för att titta på film och serier, spela tv-spel eller bara surfa på. 

– Det här är en skärm som hela familjen kan använda sig av. Den har smartfunktioner precis som en smart-tv med olika inbyggda applikationer, och man kan även koppla sin tv-spelskonsol till den. Den är en perfekt lösning om man bor på en mindre yta där det är svårt att få plats med både TV och arbetsplats, och löser helt enkelt vardagspusslet, säger John Hedendahl. 

Det är även möjligt att jobba fjärrstyrt i molnet på skärmen tack vare inbyggda applikationer som till exempel Microsoft 365, och man behöver alltså inte koppla sin bärbara dator till skärmen. Med funktionen DeX går det dessutom att trådlöst koppla upp en Dex-kompatibel Smartphone till skärmen för att underlätta arbetet. 

– Säg att du har massa mejl att svara på i mobilen, men vill att de ska gå snabbare att svara på. Då kan du koppla mobilen till monitorn och skriva dina mejl på ditt anslutna tangentbord istället, säger John Hedendahl och fortsätter:

– Genom att använda sig av Smart Monitor på hemmaplan får du en effektiv arbetsplats men även en plattform för hela familjen. 

Om Samsung 

Samsung inspirerar och bidrar till utveckling genom att skapa teknisk innovation som tar fram produkter och design som syftar till att berika samhället och människors liv. I Norden erbjuder Samsung alla skärmar du behöver för att skapa en modern arbetsplats. Allt från den senaste LED-tekniken som möjliggör gränslöst stora skärmar med hög bildkvalitet, till interaktiva touch skärmar för engagerande möten samt informationsskärmar för både utomhus- och inomhusmiljö. Flera av Samsungs monitorer har olika miljöcertifieringar och ergonomicertifieringar, som TCO, EPEAT och Energy star. Du kan läsa mer om respektive certifiering här: TCO, EPEAT, Energy star

Läs mer om Smart Monitorn för hemmaarbetet här 

Läs mer om monitorer för moderna arbetsplatsen här 

LÄNKAR: 

TCO 

EPEAT 

Energy star 

Smart Monitor 

Monitor modern arbetsplats

Mer från Samsung

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Samsung och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?